122 baleset, 1 halott, 44 sérült az utakon

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A közutakon az elmúlt nap 24 órájában a Rendőrség összesen 122 közúti közlekedési baleset során intézkedett. Ebből 1 közlekedési baleset 1 halálos áldozatot követelt, 11 súlyos, 33 pedig könnyű sérüléssel járt. Ezeken felül 77 személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt – áll az ORFK Szóvivői Irodájának napi jelentésében.

A láthatóság nagyon fontos: a tompított fényszóró használata a biztonságot növeli, lakott területen belül is kapcsolják be. Minden esetben a napi első elindulásnál ellenőrizzék a világítást is!
M0 régi szakaszán – várhatóan 2011. december 31-ig – épül a 3. forgalmi sáv. Jól kiépített és kitáblázott terelés mellett folyamatosan dolgoznak, sebességkorlátozás van érvényben, ez az M0-M7 csomópontot is érinti. Fokozott óvatossággal közlekedjenek, szinte naponta változnak a korlátozások, illetve új útszakaszokra terelik a forgalmat! Ne vezessenek rutinból!
Ahol az úton emberek és munkagépek dolgoznak, ott nagyobb figyelemmel közlekedjenek!
M1: jobb-bal pályatesten a 12-67. km szelvények között mobil terelés és 80 km/ó sebességkorlátozás mellett folyamatos kátyúzást végeznek.
M3, M5, M6: úton folyó munkálatokat nem terveznek.
M7: bal pályatesten (Bp. felé) 26-18. km szelvények között úton folyó mobil javítási munkálatokat végeznek 80 km/ó korlátozás mellett.
Az esetlegesen bekövetkezendő baleseteknél a mentési és a helyreállítási munkák miatt terelésre, sebességkorlátozásra kell számítani. Fokozott óvatossággal vezessenek!
Határainkon elsősorban Záhony közúti határátkelőhelyen várható 60-120 perces forgalomtorlódás a hétvégén a személyforgalomban, belépő és kilépő irányban. A várakozási időt növelheti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által a jövedéki termékekkel való visszaélés megakadályozása érdekében bevezetett új intézkedés, miszerint számítógépes nyilvántartást vezetnek a személyautók üzemanyagszintjéről, illetve a külföldön megtett távolságról.
Beregsurány közúti határátkelőhelyen is várható a hétvégén egy órás várakozás mindkét irányban a személyforgalomban.
A záhonyi forgalomtorlódás elkerüléséhez alternatív útvonalnak továbbra is a 07-19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a 08-16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánljuk.
Az ukrán határszakasz határforgalmának aktuális helyzetéről a Szabolcs-Szatmár-Bereg MRFK ügyeletén lehet érdeklődni a +36-42/524-600 telefonszámon.
Ferihegy(RRI)
A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság igazgatója 2011. január 19-én 09.00 órától, 2011. január 23-án 18.00 óráig terjedő időszakban fokozott ellenőrzés végrehajtását rendelte el az igazgatóság illetékességi területén.
A légi közlekedést, a járatok indulását és érkezését befolyásoló időjárási tényezőről, munkabeszüntetésről nincs információnk.
Az érintett határátkelőhelyek felkészültek a várható forgalom lebonyolítására, a szükséges kapacitással fognak üzemelni; ha szükséges, ideiglenes forgalmi rendet alakítanak ki a várakozások csökkentése érdekében. Az utasok napra készen tájékozódhatnak a határátkelőhelyeken lévő aktuális várakozási időkről ITT olvashatnak.
Balesetmentes közlekedést kívánunk!

ORFK Szóvivői Iroda

Default thumbnail
Előző sztori

Drágulni fognak a repülőjegyek

Default thumbnail
Következő sztori

A kevés internet is depressziót válthat ki a tinédzsereknél

Legutóbbi hasonló cikkek