Bulvár

122 baleset, 1 halott, 44 sérült az utakon

122 baleset, 1 halott, 44 sérült az utakon

2011. január 22., szombat
122 baleset, 1 halott, 44 sérült az utakon

A közutakon az elmúlt nap 24 órájában a Rendőrség összesen 122 közúti közlekedési baleset során intézkedett. Ebből 1 közlekedési baleset 1 halálos áldozatot követelt, 11 súlyos, 33 pedig könnyű sérüléssel járt. Ezeken felül 77 személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt - áll az ORFK Szóvivői Irodájának napi jelentésében.

A láthatóság nagyon fontos: a tompított fényszóró használata a biztonságot növeli, lakott területen belül is kapcsolják be. Minden esetben a napi első elindulásnál ellenőrizzék a világítást is! M0 régi szakaszán - várhatóan 2011. december 31-ig - épül a 3. forgalmi sáv. Jól kiépített és kitáblázott terelés mellett folyamatosan dolgoznak, sebességkorlátozás van érvényben, ez az M0-M7 csomópontot is érinti. Fokozott óvatossággal közlekedjenek, szinte naponta változnak a korlátozások, illetve új útszakaszokra terelik a forgalmat! Ne vezessenek rutinból! Ahol az úton emberek és munkagépek dolgoznak, ott nagyobb figyelemmel közlekedjenek! M1: jobb-bal pályatesten a 12-67. km szelvények között mobil terelés és 80 km/ó sebességkorlátozás mellett folyamatos kátyúzást végeznek. M3, M5, M6: úton folyó munkálatokat nem terveznek. M7: bal pályatesten (Bp. felé) 26-18. km szelvények között úton folyó mobil javítási munkálatokat végeznek 80 km/ó korlátozás mellett. Az esetlegesen bekövetkezendő baleseteknél a mentési és a helyreállítási munkák miatt terelésre, sebességkorlátozásra kell számítani. Fokozott óvatossággal vezessenek! Határainkon elsősorban Záhony közúti határátkelőhelyen várható 60-120 perces forgalomtorlódás a hétvégén a személyforgalomban, belépő és kilépő irányban. A várakozási időt növelheti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által a jövedéki termékekkel való visszaélés megakadályozása érdekében bevezetett új intézkedés, miszerint számítógépes nyilvántartást vezetnek a személyautók üzemanyagszintjéről, illetve a külföldön megtett távolságról. Beregsurány közúti határátkelőhelyen is várható a hétvégén egy órás várakozás mindkét irányban a személyforgalomban. A záhonyi forgalomtorlódás elkerüléséhez alternatív útvonalnak továbbra is a 07-19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a 08-16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánljuk. Az ukrán határszakasz határforgalmának aktuális helyzetéről a Szabolcs-Szatmár-Bereg MRFK ügyeletén lehet érdeklődni a +36-42/524-600 telefonszámon. Ferihegy(RRI) A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság igazgatója 2011. január 19-én 09.00 órától, 2011. január 23-án 18.00 óráig terjedő időszakban fokozott ellenőrzés végrehajtását rendelte el az igazgatóság illetékességi területén. A légi közlekedést, a járatok indulását és érkezését befolyásoló időjárási tényezőről, munkabeszüntetésről nincs információnk. Az érintett határátkelőhelyek felkészültek a várható forgalom lebonyolítására, a szükséges kapacitással fognak üzemelni; ha szükséges, ideiglenes forgalmi rendet alakítanak ki a várakozások csökkentése érdekében. Az utasok napra készen tájékozódhatnak a határátkelőhelyeken lévő aktuális várakozási időkről

ITT

olvashatnak. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

ORFK Szóvivői Iroda

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.