Szombat-vasárnap: L’art pour L’art Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az IH Rendezvényközpontban vendégszerepel szombaton a L’art pour L’art Társulat Anyám tyúk, avagy az ember tragédia című előadásával. Ismét játsszák az Édes Annát a színházban, lesz Reök Gyerök Kör, és Szegeden is adventi keresztet állít a Jobbik. A Széchenyi-téren szombaton és vasárnap Tappancs Örökbefogadó Napot tartanak, és ezeken a ködös, hideg napokon kiváló filmekkel várják közönségüket a mozik.

Színház és bábszínház

A Nagyszínházban szombaton 19 órakor Giuseppe Verdi: Traviata Alexandre Dumas: A kaméliás hölgy c. regényének opera-adaptációja három felvonásban. Részletek a www.szinhaz.szeged.hu/sznsz/szindarab/giuseppe-verdi-traviata-0 oldalon.

A Kisszínházban szombaton 15 és 19 órakor, vasárnap 15 órakor Kosztolányi Dezső: Édes Anna. Részletek a http://www.szinhaz.szeged.hu/sznsz/szindarab/kosztolanyi-dezso-edes-anna oldalon.

Az IH Rendezvényközpontban szombaton 19 órkor a L’art pour L’art Társulat előadása: Anyám tyúk, avagy az ember tragédia. Bővebben a http://www.ihrendezvenykozpont.hu/programok oldalon.

A Kövér Béla Bábszínház nagytermében vasárnap délelőtt 11 órakor Minden egér szereti a sajtot (bérletszünet). Bővebben a http://www.koverbela.hu oldalon.

Reök Gyerök Kör

A Reökben szombaton 10.30-tól Reök Gyerök Kör. A foglalkozáson folytatják Csáki Róbert festőművész képi világának felfedezését. Gyakorlatban mindenki egyéni rajzos ötletével kapcsolódhat kedvenc Csáki képéhez. A foglalkozásokat vezeti: Ale Ildikó.

Szegeden is adventi keresztet állít a Jobbik

A Jobbik Szegedi Alapszervezete idén is december 5-én, azaz szombaton állítja fel 5 méteres adventi keresztjét a Rókusi templom előtti kertben 15.30-kor. A párt vasárnapi rendezvényén felszólal Keresztúri Farkas Csaba önkormányzati képviselő és Rácz Tibor, a Jobbik szegedi alelnöke.

A Somogyi-könyvtár közleménye

A Somogyi-könyvtár tájékoztatja az olvasókat, hogy szombaton a Somogyi-könyvtár Dóm téri épülete technikai okok miatt zárva tart. Hétfőn délelőtt 9 órától, a megszokott nyitvatartási időben állnak olvasóik rendelkezésére.

Dóm Téri Advent

A Dóm téren szombaton 13 órakor Mikulás Zenecsomag: Zenebona. 17.30 – kor SzájArt (koncert). 19 órakor Gőzerő (koncert). Vasárnap 13 órakor Mikulás Zenecsomag: Zenebona Cuháré Táncműhely. 16 órakor Hands Up! (koncert). 17 órakor Gyertyagyújtás az óriáskoszorún. 19 órakor Jazz a szalmában (koncert). 19.30 – kor Mezzo3 (koncert). Ördögszekér kézműves vásár minden nap 11 – 20 óráig. Bővebben a www.domter.hu oldalon.

Karácsonyi Ünnepi Hetek 2010

A Széchenyi-téren szombaton és vasárnap 13 órakor Tappancs Örökbefogadó Napot tartanak, ahol cicákat, kutyákat lehet örökbe fogadni. A Karácsonyi Ünnepi Hetek 2010 programjairól bővebben a http://www.szegediest.hu/fesztival/12456/karacsonyi_unnepi_hetek_2010 oldalon olvashatnak.

Közéleti Kávéház

A Móra Ferenc Múzeum lépcsőjénél vasárnap 15 órakor Fotóklub. A Szegedi Amatőr Alkotók Köre Fotóklub várja régi és leendő tagjait városi fotózásra. December hónapban a Móra utcai fiókkönyvtárban a “Virágok királynője a rózsa” című kiállítás látható a Szegedi Amatőr Alkotók Köre Fotóklub tagok munkáiból. A Közéleti Kávéház programjairól további részleteket a http://www.netrend.szeged.hu/sites/civilcafe/index.html oldalon olvashatnak

A Fogorvosi Kar nyílt napja

Szombaton 10 órakor a Kari épületben (Tisza Lajos krt. 64. II. emeleti tanterem) az SZTE Fogorvosi Kar nyílt napját tartják. További információk a http://www.u-szeged.hu/rendezvenynaptar oldalon.

A mozik hétvégi műsorai

A Grand Café-ban szombaton és vasárnap:

19 órakor: Szemekbe zárt titkok – feliratos, argentin-spanyol film, rendező: Juan José Campanella.

21 órakor: Tolvajok városa – feliratos amerikai film, rendező: Ben Affleck.

A Grand Café programjairól részleteket a www.grandcafe.szeged.hu oldalon olvashatnak.

A Belvárosi mozi hétvégi műsora:

Zsigmond Vilmos terem – szombaton és vasárnap:

14 órakor: A csodálatos Univerzum 3D – színes, magyar dokumentumfilm, rendező: Gráner József.

10 órakor, 15 órakor és 17.45-kor: Harry Potter és a Halál Ereklyéi I. rész – színes, szinkronizált amerikai kalandfilm. Rendező: David Yates.

20.30-kor: Ilyen az élet – színes, szinkronizált amerikai vígjáték, rendező: Greg Berlanti.

Balázs Béla terem – szombaton és vasárnap:

16 órakor: Ilyen az élet – színes, szinkronizált amerikai vígjáték, rendező: Greg Berlanti.

18.15-kor és 20.30-kor: Zimmer Feri 2. – színes, magyar vígjáték. Szereplők: Reviczky Gábor, Pogány Judit, Szarvas József, Kovács Vanda, Növényi Norbert, Molnár Piroska, Csukás Márton, Kálomista Anna. Rendező: Tímár Péter.

Csőke József terem – szombaton és vasárnap:

16 órakor: Bogyó és babóca – 13 mese – színes, magyar animációs film, rendező: M. Tóth Géza, Antonin Krizsanics, mesélő: Pogány Judit.

17.30-kor és 19.30-kor: Soul Kitchen – színes, feliratos német vígjáték. Rendező: Fatih Akin.

A filmekről részleteket a http://www.belvarosimozi.hu/mozi-msor.html oldalon olvashatnak.

Hétvégi bulik

A JATE Klubban szombaton 20 órakor Bemelegítés buli előtt – Rocky tánctanítással! Táncot tanít: Pap Géza. A belépés ingyenes! 22 órakor szomBEAT – A hétvége lüktetése! Házigazda: Bende Gábor. Lányoknak a buli ingyenes!

A SZOTE Klubban szombaton 22 órakor SANTA FEVER Party – DJ Effendi.

Az Afrika Cafe-ban szombat este Ladies Night – a csábító koktélok éjszakája.

A Fészek Klubban szombat este 22 órakor Dark Wave Gothic Night Születésnapi Party.

A Gödör étteremben szombat este Dancing-Ring.

Előző sztori

Kézilabda: Pick-revansvágy a Minszk ellen

Következő sztori

Asztalitenisz: nem áll ki a Szombathely, a Floratomé a meccs