Szombat-vasárnap: Karácsonyi ének

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Nagyszínházban szombaton Charles Dickens: Karácsonyi ének című családi mesejátékának bemutatójára várják a közönséget. Karácsonyi hangversenyt ad a Honvéd téri református templomban a Szegedi Kamarazenekar, jótékonysági délutánnak ad otthont vasárnap az újszegedi Rendezvényház, és nyílt nap lesz a Reökben. A Százszorszép Gyermekház a Városi Sportcsarnokba várja a családokat a Gyermekkarácsony 2010. programjára, és meggyújtják a negyedik, utolsó gyertyát a Dóm téri óriáskoszorún.

Színház és hangverseny

A Nagyszínházban szombaton 19 órakor (bemutató), vasárnap 11 és 16 órakor Charles Dickens: Karácsonyi ének – családi mesejáték. További részletek a http://www.szinhaz.szeged.hu/sznsz/szindarab/charles-dickens—sebestyen-rita-karacsonyi-enek oldalon.

A Kisszínházban szombaton 19 órakor Görgey Gábor: Mikszáth különös házasságai. Szereplők: Mikszáth Kálmán: Király Levente, Mauks Ilona: Fekete Gizi. Rendező: Sándor János. Az előadásról bővebben a www.szinhaz.szeged.hu/sznsz/szindarab/gorgey-gabor-mikszath-kulonos-hazassagai oldalon olvashatnak.

A Honvéd téri református templomban szombat 19.30-kor Karácsonyi hangverseny. Fellép a Szegedi Kamarazenekar. Műsoron: Vivaldi-Piazzolla: Nyolc évszak. Hangversenymester és szólista: Kosztándi István.

A Dugonics András Piarista Gimnáziumban szombaton 19 órakor a Vízöntő együttes, a Mentés Másként Trió és a szegedi Piarista Gimnázium Népzenei Kamaraműhelyének karácsonyi koncertje lesz Mézespálinka címmel az iskola templomában. Részletek a http://programok.del-alfold.istenhozta.hu/mezespalinka-karacsonyi-koncert/6535/ oldalon.

A Móra Ferenc Múzeumban a vasárnap 18 órára meghirdetett Karácsonyi koncert elmarad.

Jótékonysági délután a beteg gyermekekért a Rendezvényházban

Jótékonysági délutánnak ad otthont vasárnap 16 órától az újszegedi Rendezvényház (Közép fasor 1-3.). A Csongrád Megyei Önkormányzat által is támogatott eseménnyel a Szegedi Gyermekgyógyászati Klinikát kívánják segíteni a szervezők: az Impro Művészeti és Oktatási Egyesület, a Hammido Művészeti Iskola és az Esztétika Stúdió. További részletek a http://www.rhz.hu oldalon.

Nyílt nap a Reökben

A Reök és a Reök Kávéház szombaton 10-18 óráig nyílt nappal várja a látogatókat, mely során ingyenes programokkal, tárlatvezetéssel, Szabadtéri-nyereményjátékkal, ajándék forralt borral és teával kedveskednek. Részletek a www.reok.hu oldalon.

Reök Gyerök Kör

A Reökben szombaton 10.30 – 12.30-ig Reök Gyerök Kör. A karácsony előtti foglalkozáson szeretettel várják a gyerekeket és szüleiket egy közös családi programra. A téma: Karácsony a művészettörténetben, majd a gyerekek szüleiket kalauzolhatják a Csáki kiállításon. Ezt követően közös képalkotásra várunk minden résztvevőt. Két szülő ingyenesen tekintheti meg a tárlatot. A foglalkozásokat vezeti: Ale Ildikó.

Gyermekkarácsony 2010

A Százszorszép Gyermekház szombaton 10-16 óráig a Városi Sportcsarnokba (Temesvári körút 33.) várja a családokat és gyermekeket a Gyermekkarácsony 2010. programjára. A program részleteiről a http://programok.del-alfold.istenhozta.hu/gyermekkaracsony-2010-/6470/ oldalon olvashatnak.

Múzeumi Matiné

Vasárnap 10-13 óráig Karácsonyi játszóházat szerveznek gyermekeknek és szüleiknek a Móra Ferenc Múzeumban. A résztvevők saját maguk készíthetnek cserépangyalkát és mézeskalácsot, de a bátrabbak kipróbálhatják a gyertyamártást is.

Dóm Téri Advent

A Dóm téren szombaton 11 órakor Gulyás Laci: Egérparádé. 19.15-kor Kaboha (koncert). Vasárnap 15 órakor a Szegedi Pinceszínház előadása: Sobri Jóska meséi (harmadik rész). 17 órakor Gyertyagyújtás az óriáskoszorún. 17.15-től Virrasztás a máglyánál. Ördögszekér kézműves vásár minden nap 11 – 20 óráig. A hétvége Dóm téri programjairól a www.domter.hu oldalon olvashatnak.

Közéleti Kávéház

A Lechner téren szombaton 15 órakor Téli Napforduló. Az újjászülető fény ünnepe, amikor a fény a mindenségben újjászületik a rend természete által, így bennünk is megújul. Közreműködnek: Szögi Tibor és zenész barátai (tilinkó és dob).

A Korona Hotelben (Petőfi S. sgt.) szombaton 17 órakor Panoráma Világklub: Magyar élet-magyar lélek – könyvbemutató. Vendég: Rozsgics Mária, a könyv szerzője, a Világ Magyarság hetilap főszerkesztője. Házigazda: v. Szilágyi Árpád, a Magyar Kultúra Lovagja.

A mozik hétvégi műsorai

A Grand Café-ban szombaton és vasárnap:

19 órakor: Gru – feliratos amerikai film, rendező: Chris Renaud, Pierre Coffin.

21 órakor: Hó – feliratos boszniai-német-francia-iráni film, rendező: Aida Begić.

A Grand Café programjairól részleteket a www.grandcafe.szeged.hu oldalon olvashatnak.

A Belvárosi mozi hétvégi műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

10, 14 órakor, 18.15-kor és 20.30-kor: Tron: Örökség 3D – színes, szinkronizált amerikai sci-fi, kalandfilm. Rendező: Joseph Kosinski.

16.15-kor: Narnia krónikái 3D – A hajnalvándor útja – színes, szinkronizált amerikai kaland – fantasy film, rendező: Michael Apted.

Balázs Béla terem:

10.30-kor és 14.30-kor: Csingiling és a nagy tündérmentés – színes, szinkronizált amerikai animációs film, rendező: Bradley Raymond.

16 órakor, 18.15-kor és 20.30-kor: Üvegtigris 3. – színes, magyar vígjáték. Szereplők: Rudolf Péter, Reviczky Gábor, Gáspár Sándor, Szarvas József, Horváth Lajos Ottó, Csuja Imre, Kamarás Iván, Szabó Erika. Rendező: Rudolf Péter

Csőke József terem:

16 órakor: Bogyó és babóca – 13 mese – színes, magyar animációs film, rendező: M. Tóth Géza, Antonin Krizsanics, mesélő: Pogány Judit.

17.30-kor: Az ügynökök a paradicsomba mennek – színes, magyar film. Rendező: Dézsy Zoltán.

19.30-kor: Call Girl – színes, feliratos szlovén-német-szerb-horvát dráma. Rendező: Damjan Kozole.

A filmekről részleteket a http://www.belvarosimozi.hu/mozi-msor.html oldalon olvashatnak.

Hétvégi bulik

A Millenniumi Kávéházban szombat este 8 órakor Stojšić Jovan zongorázik.

A JATE Klubban szombaton 22 órakor szomBEAT – A hétvége lüktetése! Házigazda: Bende Gábor. Lányoknak a buli ingyenes!

A SZOTE Klubban szombaton 22 órakor SHINE ON PARTY – DJ Lennard.

Az Afrika Cafe-ban szombat este Ladies Night – a csábító koktélok éjszakája.

A Gödör étteremben szombat este Dancing-Ring.

A Garaboncziás Borozóban szombaton 21 órakor Smokey Monday pres: Funk Iskola 2.

Az M-Klubban szombaton 18 órakor M-Klub Kívánság Szombat. A lemezjátszóknál: Dj Sodar.

A Fészek Klubban szombaton 19 órakor Rockcirkusz, Lemonz.

A Jazz Kocsmában szombaton 22 órakor Lekvár és sör – élőzenés kísérletezés, örömzene, jam session, lekvárolás.

Előző sztori

Kézilabda: Pick-gála Dunaújvárosban

Következő sztori

Kutatható lesz az ügynökmúlt