Szerda: Két doromb egy pajtában

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két doromb egy pajtában címmel két zenekar különleges közös koncertjével zárul az idei Dóm Téri Advent rendezvénysorozata. Két karácsonyváró programot is kínál a gyermekeknek a Somogyi-könyvtár, virtuális látogatást tehet Tibetben a Közéleti Kávéház közönsége, és még mindig megnézhetik az Üvegtigris legújabb, 3. részét a Belvárosi moziban.

Színház

A Nagyszínházban szerdán 14 órakor Charles Dickens: Karácsonyi ének – családi mesejáték. Zártkörű előadás – jegyek nem válthatók! További részletek a http://www.szinhaz.szeged.hu/sznsz/szindarab/charles-dickens—sebestyen-rita-karacsonyi-enek oldalon.

A Kisszínházban szerdán 19 órakor Görgey Gábor: Mikszáth különös házasságai. Szereplők: Mikszáth Kálmán: Király Levente, Mauks Ilona: Fekete Gizi. Rendező: Sándor János. Az előadásról bővebben a www.szinhaz.szeged.hu/sznsz/szindarab/gorgey-gabor-mikszath-kulonos-hazassagai oldalon olvashatnak.

A Somogyi-könyvtár programjai

A Csillag téri fiókkönyvtárban szerdán 15 órakor a Kiscsillagok gyermekklubban: Karácsonyi gyertyaöntés.

A Tarjáni fiókkönyvtárban szerdán 16 órakor Karácsonyi ünnepkör címmel beszélgetés a karácsonyról, kézműves foglalkozás gyerekeknek.

Dóm Téri Advent

A Dóm téren szerdán 18 órakor Két doromb egy pajtában (koncert). A hódmezővásárhelyi Ördögfű és a szegedi Antantémusz karácsonyi hangajándéka a népzene gyökereitől indul, s jut el az ősi dallamok kortárs közvetítéséig. A 2010. évi Advent ezzel a különleges koncerttel zárja színpadi produkciói sorát. Ördögszekér kézműves vásár minden nap 11 – 20 óráig. A Dóm tér programjairól a www.domter.hu oldalon olvashatnak.

Közéleti Kávéház

A Somogyi-könyvtárban szerdán 17 órakor Munka a zanglai királyi várban és lámakolostorban, valamint a Ladaki Ökológiai Fejlesztő Központban Lehben; 3500 méter feletti magasságban. Kerékpártúrák a Nagy-Himalájában. (II. rész.) Vetítettképes élménybeszámoló a 2010. augusztusában indult, több mint két hónapig tartó két Nyugat-Tibeti munkáról és az Indus-völgyi lámakolostorok meglátogatásáról, a himalájai kerékpártúrákról. Vendég: Makra Péter mérnökszakértő, a Csoma Szobája Alapítvány önkéntese. Házigazda: Makra László egyetemi docens.

A mozik szerdai műsorai

A Grand Café-ban szerdán:

19 órakor: Gru – feliratos amerikai film, rendező: Chris Renaud, Pierre Coffin.

21 órakor: Hó – feliratos boszniai-német-francia-iráni film, rendező: Aida Begić.

A Grand Café programjairól részleteket a www.grandcafe.szeged.hu oldalon olvashatnak.

A Belvárosi mozi szerdai műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14 órakor, 18.15-kor és 20.30-kor: Tron: Örökség 3D – színes, szinkronizált amerikai sci-fi, kalandfilm. Rendező: Joseph Kosinski.

16.15-kor: Narnia krónikái 3D – A hajnalvándor útja – színes, szinkronizált amerikai kaland – fantasy film, rendező: Michael Apted.

Balázs Béla terem:

14.30-kor: Csingiling és a nagy tündérmentés – színes, szinkronizált amerikai animációs film, rendező: Bradley Raymond.

16 órakor, 18.15-kor és 20.30-kor: Üvegtigris 3. – színes, magyar vígjáték. Rendező: Rudolf Péter.

Csőke József terem:

16 órakor: Bogyó és babóca – 13 mese – színes, magyar animációs film, rendező: M. Tóth Géza, Antonin Krizsanics, mesélő: Pogány Judit.

17.30-kor: Az ügynökök a paradicsomba mennek – színes, magyar film. Rendező: Dézsy Zoltán.

19.30-kor: Call Girl – színes, feliratos szlovén-német-szerb-horvát dráma. Rendező: Damjan Kozole.

A filmekről részleteket a http://www.belvarosimozi.hu/mozi-msor.html oldalon olvashatnak.

Szerda esti bulik

A SZOTE Klubban szerdán 22 órakor Karácsonyi szeletelés! – DJ Lennard.

Az Afrika Café-ban szerdán 20 órakor R’n’B Party.

Előző sztori

Négymilliárd forintos papíripari beruházás Mórahalmon

Következő sztori

Nemzetközi bibliakiállítás Temerinben