Gazdaság

Rosszul sáfárkodnak a romák EU-s pénzével?

Rosszul sáfárkodnak a romák EU-s pénzével?

2010. december 21., kedd
Rosszul sáfárkodnak a romák EU-s pénzével?

Az Európai Bizottság romaügyi munkacsoportja

szerint hiányosságokat mutat az Európai Unió tagországaiban azoknak az uniós támogatásoknak a felhasználása, amelyet a romák gazdasági és társadalmi bevonására lehetne fordítani.

Az EU intézményei jelentős pénzeszközöket bocsátottak rendelkezésre a romák társadalmi beilleszkedését célzó tagállami intézkedések támogatására és kiegészítésére: a 27 tagállam közül 12 - köztük Magyarország is - összesen 17,5 milliárd euró támogatásban részesült. A Brüsszelben kedden nyilvánosságra hozott első vizsgálati eredmények szerint azonban nemzeti szinten sokszor hiányosak az uniós pénzek felhasználására vonatkozó ismeretek, nem megfelelő az adminisztratív előkészítése a támogatások fogadásának, problémák mutatkoznak a nemzeti társfinanszírozással, emellett a civil szervezetek és a roma közösségek sem kapnak elegendő szerepet a folyamatban. A bizottság jelezte: mostani megállapításai alapján a munkacsoport a jobb felhasználás lehetőségeinek körvonalazásával folytatja tevékenységét. (Forrás:

mno.hu

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.