/

Ötmillió forintnyi közpénz nyomában a szegedi képviselő

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nógrádi Tibor fideszes önkormányzati képviselő, a gazdasági és pénzügyi átvételi ideiglenes bizottság tagja pénteken arról számolt be a sajtó képviselőinek, hogy egy 5,4 millió forintos önkormányzati támogatásra bukkant még a 2008-as évből, amelyről a mai napig nem számolt el az azt felhasználó kft. A politikus szerint felmerülhet az ügyben bűncselekmény gyanúja is, ezért feljelentést tesz. Az ügy pikantériája, hogy a cég többségi tulajdonosa a Szeviép cégcsoport egyik tagja.

Nógrádi Tibor elmondta, hogy 2008 első félévére 5 millió 450 ezer forint sportcélú támogatást adott a város a Szegedi Labdarúgó Klub Kft.-nek, amelyben a Szeviép cégcsoport egyik cége, a PTC Kft. volt a többségi tulajdonos. „A pénzzel 2009. január 31-ig kellett volna elszámolnia a cégnek, de ezt a mai napig nem tette meg, és hiába küldött a város felszólító leveleket az ügyvezetőnek, Dlusztus Imrének. Miután az Állami Számvevőszék nehezményezte az önkormányzat ebben az ügyben tanúsított érthetetlennek tűnő nagyvonalúságát, Szeged város polgármesteri hivatala 2010. szeptember 6-án megbízta az Óvári Ügyvédi Irodát, a több mint ötmillió forint visszaperlésére, de a bírósági felszólításokra sem érkezett válasz. Feltételezhető, hogy ismeretlen tettesek a támogatást nem a szerződésben rögzített közcélokra fordították. Felmerül az esetleges bűncselekmény lehetősége is, ezért a Szegedi Rendőrkapitányságon feljelentést teszünk, kérve a társaság 2007-es elszámolásának vizsgálatát is” – mondta el az ügyben tartott sajtótájékoztatón, Nógrádi, aki az időzítést azzal magyarázta, hogy információja szerint az egykori ügyvezető épp most kíván visszatérni a szegedi labdarúgás élére, holott menedzserként több klubnál vallott kudarcot. Szurkolók is megjelentek a sajtótájékoztatón, akik az újságíróknak elmondták, hogy az Együtt a Szegedi Labdarúgásért mozgalom képviseletében vannak itt, mert nem akarják, hogy újra visszatérjen a régi vezetés, azt semmilyen formában sem támogatnák.

Dlusztus: sportszerűtlen támadás

Felkerestük Dlusztus Imrét, aki érdeklődésünkre elmondta, hogy a támogatást igénybe vevő kft. a Szeviép cégcsoport tulajdonában van, ő a cég ügyvezetője volt, a könyvelés pedig az első betűtől az utolsóig rendben van, azt a tulajdonosoktól kell kérni. Ő maga alkalmazott volt, minden fillérrel elszámolt a cég felé. A város támogatását is a meghatározott keretek között használták fel. Elszámolniuk pedig nem kell az önkormányzat felé, mivel a Szegedi Labdarúgó Klub Kft. idő közben elállt a sportcélú működéstől, nem akarta tovább fenntartani az NB III-as Tisza Volán csapatát, a várossal kötött szerződés pedig módosult, a Tisza Volán SC működtette tovább a Volánt, így elszámolási kötelezettsége a város felé a sportegyesületnek van. Az ügyvezető hozzátette, nagyon sportszerűtlennek tartja a személyét ért támadást, főként annak tükrében, hogy az őt támadó is ugyanarra a labdarúgó-sportigazgatói tisztségre adta be a pályázatát.

Nem a bizottság, hanem Nógrádi tesz feljelentést

Az esetleges félreértéseket tisztázandó Gyimesi László fideszes önkormányzati képviselő, a gazdasági és pénzügyi átvételi ideiglenes bizottság elnöke közölte: bizottságuk nem vizsgál és nem vizsgált a Szegedi Labdarúgó Klub Kft.-vel kapcsolatos ügyet, és nincs hatásköre magáncégek vizsgálatára, így a bizottság feljelentést sem tesz. A bizottság nevében bizottsági álláspont megfogalmazására – bizottsági határozat alapján – csak a bizottság elnöke jogosult.

Nógrádi Tibor tehát mint önkormányzati képviselő tesz feljelentést.

Default thumbnail
Előző sztori

Mikszáth különös házasságában tér vissza a színpadra Király Levente + FOTÓK + HANG

Következő sztori

III. Magyarok Karácsonya Ópusztaszeren + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek