/

Nemzetközi bibliakiállítás Temerinben

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tőkés László, az Európa Parlament alelnöke kedden este megnyitotta Temerinben a nemzetközi bibliakiállítást. Az 1989-es temesvári forradalom hőse a Bibliára, mint az egyik legfontosabb lelki táplálékra tekint. Mint mondta, Isten igéje jelkép és irányjelző is egyben, ugyanis a nehezen tájékozódó ember számára jelzi az utat.

A január végéig megtekinthető rendezvény keretében több mint 250 különböző korú Szentírást vehetnek szemügyre a látogatók. Ezek a bibliák a világ 60 országából érkeztek és 35 nyelven íródtak – nyilatkozta a Vajdaság Mának Ágoston Mária, a temerini Művelődési Központ igazgatója. Elmondta, hogy a szervezők felhívására nagyon sok környékbeli polgár jelentkezett és a kiállítás idejére a szervezők rendelkezésére bocsátotta féltve őrzött családi ereklyéjét. Ezek között van olyan kiadvány – ez egy ún. “zseb-biblia”, amelyet Szarvas Sándor temerini születésű szobrászművész bocsátotta a szervezők rendelkezésére – amely megjárta az első világháborút. Egykori tulajdonosa, aki sebesülten tért vissza a frontról, kezében az imakönyv nagyságú Szentírással fohászkodott a jó Istenhez, és ennek tulajdonította, hogy sikerült életben maradnia. De a bemutatásra kerülő anyagállomány gazdagabbá tételéhez a katolikus, a református, az adventista és a szerb ortodox egyház is hozzájárult. Hermán M. János nagyváradi református lelkész, egyháztörténész, aki 2007-ben Brüsszelben szervezett egy nemzetközi bibliakiállítást, is elhozta gyűjteményének egy részét. A szlovén fővárosból, Ljubljanából 19 biblia érkezett. A kiállítás érdekességének számít a hindu nyelven írt indiai biblia, valamint a koreai biblia és a cigány biblia. A karácsonyi ünnepkörbe illeszkedő, a környéken eddig példa nélküli bibliakiállítást gazdag művelődési műsor kísérte. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Nikowitz Oszkár, a Magyar Köztársaság belgrádi nagykövete.
A kiállítás megnyitója előtt Tőkés Lászlót, az Európa Parlament alelnökét fogadta Guszton András temerini polgármester, majd a rangos vendég tárgyalt a Vajdasági Magyar Demokrata Párt vezetőivel.

Default thumbnail
Előző sztori

Szerda: Két doromb egy pajtában

Default thumbnail
Következő sztori

Forgalomváltozások a 2-es és 3-as villamosvonalon

Legutóbbi hasonló cikkek