Gazdaság

Mérsékelten emel a posta

Mérsékelten emel a posta

2010. december 17., péntek
Mérsékelten emel a posta

2011. január 1-jétől a belföldi postai szolgáltatások hatósági árai úgy emelkednek átlagosan 4,8 százalékkal, hogy a lakosság által leginkább használt küldemények díjai nem változnak.

A szabványméretű, elsőbbségi, belföldre feladott levelek ára 105-ről 115 forintra, a nem elsőbbségi szabványlevelek ára 80-ról 90 forintra nő. Ezek az árváltozások az egyéni ügyfelek, illetve a mikrovállakozások számára nem jelentenek jelentős terhet, mivel évente átlagosan kevesebb, mint kettő ilyen küldeményt adnak fel - tájékoztatott közleményében a Magyar Posta Zrt. A lakossági forgalom több mint felét kitevő levelezőlapok, képes levelezőlapok ára nem változik, nem elsőbbségi kezeléssel 80, elsőbbségi kezeléssel 105 forintba kerülnek továbbra is. Harmincegy európai ország árait (vásárlóerő-paritáson) összehasonlítva a szabványméretű levelek továbbításának hazai árai átlag alattiak, ebben az összehasonlításban Magyarország a kilencedik legolcsóbb.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.