Martonyi: Magyarország elkötelezett az európai értékrend képviselete mellett

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Magyarország teljes mértékben elkötelezett a jogállamiság és az európai értékrend képviselete mellett – közölte Martonyi János külügyminiszter Guido Westerwelle német külügyminiszterrel folytatott csütörtöki telefonbeszélgetése során. A beszélgetésről a Külügyminisztérium tájékoztatta csütörtökön az MTI-t.

A tárca közleménye arra is kitér, hogy Guido Westerwelle a beszélgetésen “felvetette a médiatörvény esetleges módosításának lehetőségét”. Mint írták, Westerwelle “ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Magyarországot teljes mértékben felkészültnek tartja az Európai Unió soros elnöki tisztének betöltésére”.

Martonyi János a baráti légkörű beszélgetésen kérte német partnerét, hogy jelezze, ha konkrét kifogásai vannak a törvénnyel kapcsolatban, és leszögezte: Magyarország teljes mértékben elkötelezett a jogállamiság és az európai értékrend képviselete mellett” – zárul a közlemény.

Előző sztori

Elkészült az új kolontári védőgát

Következő sztori

Évszázados előrejelzés a magyar meteorológusoktól