/

Marihuánát árusító Bács-Kiskun megyei társaság tagjait ítélték el jogerősen

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Marihuánát árusítottak, illetve fogyasztottak annak a Bács-Kiskun megyei társaságnak a tagjai, akiket szerdán ítélt el jogerősen a Szegedi Ítélőtábla.

Az akkor 21 éves elsőrendű vádlott 2006 márciusában ajánlotta fel volt osztálytársának, hogy marihuánát szállít neki. A másodrendű vádlott kezdetben 800 forintos grammonkénti áron saját fogyasztásra vásárolt kábítószert, később árulni is kezdte a drogot, grammonként 1500 forintért. A két férfi között összesen 300 gramm marihuána cserélt gazdát.
A vádlottak összeismerkedtek egy 33 éves mátételki nővel, aki nagyobb mennyiségű “füvet” ajánlott fel nekik. Az asszony az elfogásáig összesen mintegy ezer gramm marihuánát értékesített, míg a lakásán tartott házkutatás során a rendőrség 2.648 gramm marihuánát foglalt le.
A kereskedőket kábítószerrel való visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek a táblabíróság: az elsőrendű vádlottat két év – végrehajtásában öt esztendőre felfüggesztett – börtönre, a másodrendű vádlottat pedig két év kilenc hónap börtönre ítélte, ő a büntetés felének letöltése után szabadulhat feltételesen. A harmadrendű vádlott öt év börtönt kapott. A fogyasztókat felfüggesztett fogházbüntetésre, illetve pénzbüntetésre ítélték.

Előző sztori

Emelkedik a benzin és a gázolaj ára

Következő sztori

Társszékesegyházzá válik a csabai templom