Bulvár

Marihuánát árusító Bács-Kiskun megyei társaság tagjait ítélték el jogerősen

Marihuánát árusító Bács-Kiskun megyei társaság tagjait ítélték el jogerősen

2010. december 1., szerda
Marihuánát árusító Bács-Kiskun megyei társaság tagjait ítélték el jogerősen

Marihuánát árusítottak, illetve fogyasztottak annak a Bács-Kiskun megyei társaságnak a tagjai, akiket szerdán ítélt el jogerősen a Szegedi Ítélőtábla.

Az akkor 21 éves elsőrendű vádlott 2006 márciusában ajánlotta fel volt osztálytársának, hogy marihuánát szállít neki. A másodrendű vádlott kezdetben 800 forintos grammonkénti áron saját fogyasztásra vásárolt kábítószert, később árulni is kezdte a drogot, grammonként 1500 forintért. A két férfi között összesen 300 gramm marihuána cserélt gazdát. A vádlottak összeismerkedtek egy 33 éves mátételki nővel, aki nagyobb mennyiségű "füvet" ajánlott fel nekik. Az asszony az elfogásáig összesen mintegy ezer gramm marihuánát értékesített, míg a lakásán tartott házkutatás során a rendőrség 2.648 gramm marihuánát foglalt le. A kereskedőket kábítószerrel való visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek a táblabíróság: az elsőrendű vádlottat két év - végrehajtásában öt esztendőre felfüggesztett - börtönre, a másodrendű vádlottat pedig két év kilenc hónap börtönre ítélte, ő a büntetés felének letöltése után szabadulhat feltételesen. A harmadrendű vádlott öt év börtönt kapott. A fogyasztókat felfüggesztett fogházbüntetésre, illetve pénzbüntetésre ítélték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.