Közélet

Lezárják a rakpartot Szegeden

Lezárják a rakpartot Szegeden

2010. december 9., csütörtök
Lezárják a rakpartot Szegeden

Lezárják a forgalom elől a szegedi Huszár Mátyás-rakpartot csütörtök este a Tisza emelkedő vízállása miatt - közölte az Alsó Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság központi védelemvezetője az MTI-vel.

Kozák Péter

tájékoztatása szerint az Alsó-Tisza jelenlegi áradása a következő napokban mérséklődik, és nem valószínű, hogy ezzel az árhullámmal eléri az elsőfokú készültségi szintet. Mivel azonban Szegeden a Tisza áradása miatt a vízszint megközelíti a rakpart szintjét, lezárják a rakpartot. A jövő héten az Alsó-Tisza teljes szakaszán áradásra lehet számítani. Idén már harmadik alkalommal zárják le a szegedi rakpartot. Először januárban, akkor több mint egy hónapig nem tudták használni az autósok, majd május végétől július közepéig volt használhatatlan. Az Alsó-Tiszán az eddigi legmagasabb vízállást 2006 áprilisában mérték, Mindszentnél 1062, Szegednél 1009 centimétert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.