Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Gazdaság

Kubatov Gábor: sok jó intézkedést hoztunk

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A kormány eddigi működésének legnagyobb eredménye, hogy sikerült megállítani a lejtőn lévő gazdaságot – közölte Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója a Duna Televízió Hattól Nyolcig című reggeli műsorában. Hozzátette: korábban több elemző is 6,7 százalékos államháztartási hiányt valószínűsített erre az évre, és ebből 3 százalék lett. Sok jó intézkedést hoztunk – tette hozzá.

Kubatov szerint többféle lehetőség előtt állt az ország. Ezek egyike volt, hogy hazánk csődbe megy, egy másik pedig, hogy olyan intézkedéseket vezetnek be, mint Románia, és elveszik az emberek pénzét. A kormány azonban úgy vélte, hogy Magyarországon nem lehet további megszorításokat tenni. Ezért vetették ki például a válságadót is.

A jövő évi keresetekre vonatkozó kérdésre válaszolva elmondta: abban reménykednek, hogy azokat a vállalkozói szférában dolgozó alacsony keresetű alkalmazottakat, akiket kedvezőtlenül érinthet a 16 százalékos szja, kompenzálja majd a minimálbér megemelt összege, így ugyanakkora jövedelemhez juthatnak majd, mint egy évvel korábban. A közalkalmazottak keresetét pedig kiegészítik, így ők sem kapnak kevesebbet. Senki sem járhat rosszabbul – mondta. Az kétségtelen tény azonban, ha Magyarország gazdasági motorjai nem indulnak be, akkor az egész intézkedéssorozatnak és a kivetett adóknak nem volt semmi értelme – tette hozzá.

Az alkotmányozásra vonatkozó kérdésre válaszolva elmondta: “Eltelt 20 év, a dolgok így nem mehetnek tovább. Ott tartunk, ahol tartunk. Én csak 8 éve foglalkozom politikával, de aki 20 éve teszi ezt, nem lehet maradéktalanul elégetett – mondta. – A dolgokat alapvetően meg kell változtatni, és ha meg kell változtatni, akkor ezért mindent meg kell tenni. Ez alapvetően át fogja rajzolni az ország működését, amihez kell egy vadonatúj alkotmány.” Ugyanakkor nem akart arról véleményt mondani, hogy szükségesnek tartja-e népszavazásra bocsátani a parlament elé kerülő tervezetet.

A FTC elnökségi tagjaként elmondta: egy-két kivételtől eltekintve a magyar sportban jelenleg nincs pénz. Kiutat jelenthet majd, hogy júniusban várhatóan életbe lép a sporttörvény. Eszerint a cégek társasági adójuk 70 százalékát sportcélokra fordíthatják. Ezt az összeget nem fizetik be adóként, hanem át tudják majd adni a sportegyesületeknek – foglalta össze Kubatov Gábor. Ez öt sportot érint: a kosárlabdát, a kézilabdát, a futballt, a jégkorongot és a vízilabdát. Ehhez azonban az kell, hogy átlátható viszonyok alakuljanak ki. Jelenleg viszont döntően nem ez a helyzet, és így van ezzel a Ferencváros csapata is – mondta. Van egy régi reflex, mely szerint a Fradit mindig megmentik – vélekedett. Eddig úgy zajlott az élet, hogy bejött egy adott szakosztály vezetője a Ferencvároshoz, és pénzt kért. Az ilyen “régi reflexeknek” köszönhető, hogy míg 2,5 évvel ezelőtt 600 millió forintja volt a klubnak, most alig 190 millió. „Ha nem állítják át a régi beidegződéseket, akkor egy éven belül tönkremegy a Fradi.”

Mit szól ahhoz, hogy a labdarúgócsapat tulajdonosa, McCabe külföldön keres befektetőt? – hangzott a kérdés. „Egy hazai befektetőnek örülnék leginkább” – reagált Kubatov, majd hozzátette: itt sem kellően átlátható rendszer működik. A labdarúgócsapatot a mellette működő ingatlanbefektetéstől nem lehet elválasztani. A kettő sikere összefonódik. A mostani tulajdonosok azonban komolyan veszik annak a lehetőségét, hogy egy jövőbeni befektető a reptéri folyosó mellett valósítson meg egy beruházást – jelentette ki Kubatov Gábor, aki saját bevallása szerint évek óta bérletesként jár ki a Fradi meccseire.

Tovább olvasom

Hírzóna

Orbán: Az uniós költségvetés és mentőcsomag komoly gazdasági lehetőséget teremt

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A kormányfő szerint a hetes cikkelyes eljárás lezárásának sincs akadálya.

Tovább olvasom

Közlekedés

Útfelújítások kezdődnek Makón

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A közútkezelő segítségével.

Tovább olvasom

Hírzóna

Több mint 5400 milliárd forint készpénzt tartanak otthon a magyarok

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

De slágertermék lett a Magyar Állampapír Plusz.

Tovább olvasom

Aktuál