Kedd: Duett karácsony

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Duett karácsony címmel Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra ad karácsonyi koncertet kedden az IH Rendezvényközpontban. A Szegedi Szimfonikus Zenekar Karácsonyi koncertjét a Nagyszínházban hallhatják, és karácsonyi koncert lesz Szentesen és Csongrádon is. A Somogyi-könyvtár gyermekkönyvtárába várják a gyermekeket és szüleiket délután, és a Dóm téren két előadást is kínálnak a közönségnek. Könyvbemutatóra hív a Közéleti Kávéház, a Millenniumi Kávéházban pedig este Stojšić Jovan zongorázik.

Színház és hangverseny

A Kisszínházban kedden 19 órakor Görgey Gábor: Mikszáth különös házasságai. Szereplők: Mikszáth Kálmán: Király Levente, Mauks Ilona: Fekete Gizi. Rendező: Sándor János. Az előadásról bővebben a www.szinhaz.szeged.hu/sznsz/szindarab/gorgey-gabor-mikszath-kulonos-hazassagai oldalon olvashatnak.

A Nagyszínházban kedden 19 órakor a Szegedi Szimfonikus Zenekar Karácsonyi koncertjét hallhatják. Műsor: A. Corelli: Karácsonyi concerto grosso, G. F. Händel: F-dúr concerto grosso, J. S. Bach: Magnificat. További részleteket a http://programok.del-alfold.istenhozta.hu/karacsonyi-koncert-szegeden/6472/ oldalon olvashatnak.

A szentesi Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek karácsonyi koncertjét hallhatja a közönség kedden 17 órakor Szentesen, a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola és Hangversenyközpontban.

Karácsonyi orgonamuzsika címmel lesz koncert a csongrádi Nagyboldogasszony Templomban kedden 17 órakor. Orgonán játszik Almási-Szabó Tibor, a Múzsa művészeti iskola tanára.

Duett karácsony címmel Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra ad karácsonyi koncertet kedden 19 órakor az IH Rendezvényközpontban. A közismert művészpáros különleges karácsonyi koncertjével kíván kellemes ünnepeket az őket szerető közönségnek. További részletek a www.ihrendezvenykozpont.hu/event/327 oldalon.

A Somogyi-könyvtár programjai

A Somogyi-könyvtár gyermekkönyvtárában kedden 16 órakor „Hómari” – mesés karácsony. A foglalkozást Tóth Andrea bábos tartja óvodások és kisiskolások számára.

A Somogyi gyermekkönyvtárában kedden 16.30 – 18 óráig „Duruzsoló” – szülői konzultáció. A szülőkkel oldott légkörben történő személyes beszélgetésen lehetőség van az óvodás-kisiskolás korú gyerekek tanulási, viselkedési problémáinak megbeszélésére, azok okainak feltárására, tanácsadásra. A beszélgetést vezeti: Rózsa Vincéné tanító, fejlesztő gyógypedagógus, mozgásfejlesztő és Kothencz Zsanett – pszichológus.

Dóm Téri Advent

A Dóm téren kedden 17 órakor Figura Ede: Madárijesztő-szerelem. 19 órakor Gulyás Laci: Betlehemes. Ördögszekér kézműves vásár minden nap 11 – 20 óráig. A Dóm tér programjairól a www.domter.hu oldalon olvashatnak.

Közéleti Kávéház

Az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar II. sz. épületében (Rákóczi tér 1. fsz. tárgyaló) kedden 16.30-kor “Kerülő utakon, kényszerpályákon” könyvbemutató, zenével, egy születésnap ürügyén. Vendég: Gallai Attila, klarinétművész-tanár, zeneszerző, a könyv írója. A beszélgetést vezeti: Weninger Richárd egyetemi tanár (Napforduló). Közreműködik: Szepsy Eleonóra, költő. A könyv a helyszínen megvásárolható, amit – kívánságra – a szerző dedikál.

A mozik keddi műsorai

A Grand Café-ban kedden:

19 órakor: Gru – feliratos amerikai film, rendező: Chris Renaud, Pierre Coffin.

21 órakor: Hó – feliratos boszniai-német-francia-iráni film, rendező: Aida Begić.

A Grand Café programjairól részleteket a www.grandcafe.szeged.hu oldalon olvashatnak.

A Belvárosi mozi keddi műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14 órakor, 18.15-kor és 20.30-kor: Tron: Örökség 3D – színes, szinkronizált amerikai sci-fi, kalandfilm. Rendező: Joseph Kosinski.

16.15-kor: Narnia krónikái 3D – A hajnalvándor útja – színes, szinkronizált amerikai kaland – fantasy film, rendező: Michael Apted.

Balázs Béla terem:

14.30-kor: Csingiling és a nagy tündérmentés – színes, szinkronizált amerikai animációs film, rendező: Bradley Raymond.

16 órakor, 18.15-kor és 20.30-kor: Üvegtigris 3. – színes, magyar vígjáték. Rendező: Rudolf Péter.

Csőke József terem:

16 órakor: Bogyó és babóca – 13 mese – színes, magyar animációs film, rendező: M. Tóth Géza, Antonin Krizsanics, mesélő: Pogány Judit.

17.30-kor: Az ügynökök a paradicsomba mennek – színes, magyar film. Rendező: Dézsy Zoltán.

19.30-kor: Call Girl – színes, feliratos szlovén-német-szerb-horvát dráma. Rendező: Damjan Kozole.

A filmekről részleteket a http://www.belvarosimozi.hu/mozi-msor.html oldalon olvashatnak.

Kedd esti buli

A Millenniumi Kávéházban kedden este 20 órakor Stojšić Jovan zongorázik.

Előző sztori

Tetőzések kezdődnek a Tisza középső szakaszán

Következő sztori

A szabályokat betartva lehet csak durrogtatni