/

Huszonhét határsértő szerda éjjel

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Összesen 27 határsértőt fogtak el a szegedi határrendészek csütörtökre virradó éjszaka folyamán. Egy 10 fős csoportra még szerdán este bukkantak Ásotthalom külterületén a járőrök, akiknek feltűntek a friss hóban a lábnyomok. Utánaeredtek, és meg is találták őket, akik közül öt török, egy afgán – ő már nem először próbálkozott illegális határátlépéssel, ugyanis beutazási és tartózkodási tilalom hatálya alatt áll – négyen pedig irakiak, ők pedig egy család két gyerekkel – tudtuk meg Tuczakov Szilvána rendőrségi szóvivőtől.

Nem sokkal éjfél előtt a hőkamera egy imbolygó alakra lett figyelmes a röszkei határátkelőhely közelében. Kiderült, a férfi erősen ittas állapotban kóválygott át a határon.

Hajnali egy óra után pedig Ásotthalom külterületén egy 16 fős afgán csoportra leltek a határrendészek, akik úgy bukkantak rájuk, hogy a határsértők egyike betelefonált az ügyeletre, és kérte a hatóság segítségét, mert nagyon fáznak. A csoportból hatan még kisgyerekek. A határrendészek azonnal intézkedtek a csoport meleg helyre történő elszállításáról, közben a gyerekekhez mentőt is hívtak, hiszen nem tudni, mióta fagyoskodtak kint. Szerencsére egyikük sem szenvedett komolyabb károsodást.
Ügyüket idegenrendészeti eljárás keretében vizsgálják – tette hozzá a szóvivő.

Előző sztori

Milliárdokat tüntettek el a játékgépesek

Következő sztori

Csökkentenék a rokkantnyugdíjasok számát