Bulvár

Huszonhét határsértő szerda éjjel

Huszonhét határsértő szerda éjjel

2010. december 16., csütörtök
Huszonhét határsértő szerda éjjel

Összesen 27 határsértőt fogtak el a szegedi határrendészek csütörtökre virradó éjszaka folyamán. Egy 10 fős csoportra még szerdán este bukkantak Ásotthalom külterületén a járőrök, akiknek feltűntek a friss hóban a lábnyomok. Utánaeredtek, és meg is találták őket, akik közül öt török, egy afgán – ő már nem először próbálkozott illegális határátlépéssel, ugyanis beutazási és tartózkodási tilalom hatálya alatt áll - négyen pedig irakiak, ők pedig egy család két gyerekkel - tudtuk meg Tuczakov Szilvána rendőrségi szóvivőtől.

Nem sokkal éjfél előtt a hőkamera egy imbolygó alakra lett figyelmes a röszkei határátkelőhely közelében. Kiderült, a férfi erősen ittas állapotban kóválygott át a határon. Hajnali egy óra után pedig Ásotthalom külterületén egy 16 fős afgán csoportra leltek a határrendészek, akik úgy bukkantak rájuk, hogy a határsértők egyike betelefonált az ügyeletre, és kérte a hatóság segítségét, mert nagyon fáznak. A csoportból hatan még kisgyerekek. A határrendészek azonnal intézkedtek a csoport meleg helyre történő elszállításáról, közben a gyerekekhez mentőt is hívtak, hiszen nem tudni, mióta fagyoskodtak kint. Szerencsére egyikük sem szenvedett komolyabb károsodást. Ügyüket idegenrendészeti eljárás keretében vizsgálják - tette hozzá a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.