Hétfő: Luca napja

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Luca napjához sokféle népi hiedelem és szokás kapcsolódik. A Dóm téren hétfőn Gulyás Laci „Lucázik”, utána három koncert is lesz, érdemes kimenni. A Reökben a Szegedi Focus Műhely bemutatója lesz: a Happy Hour – ezúttal a nagykoncert verzió. Két témában is indul könyvtári – színházi játék, a múzeumban könyvbemutatóra várják az érdeklődőket, és Jane Austen Filmklubot rendeznek délután a JUGYU Klubban.

Premier a Reökben

A Reökben hétfőn 19 órakor a Szegedi Focus Műhely bemutatója lesz: Happy Hour – live-birth- nagykoncert verzió. Jegyelőjegyzés lehetséges a sivo.marta@focusmuhely.hu email címen vagy a +36/20/416-7029 telefonszámon. Részletek a www.focusmuhely.hu oldalon.

Könyvtári – színházi játék

A Somogyi-könyvtárban hétfőtől a Dickens: Karácsonyi ének című színházi bemutatóhoz kiállítás és játék, és Görgey Gábor: „Mikszáth különös házassága” című színházi bemutatóhoz kapcsolódó játék kezdődik. A kérdések a http://www.sk-szeged.hu honlapon (a könyvtárban pedig nyomtatott formában) érhetők el. A szerencsés megfejtők színházjegyet nyerhetnek ajándék áron.

Dóm Téri Advent

A Dóm téren hétfőn 18.30 – kor Gulyás Laci: Lucázó. 19 órakor Nyemcsok Éva Eső: Zenedoboz – a vajdasági szív. 19.15 – kor Kravaiar koncert. 21 órakor Antantémusz koncert. Ördögszekér kézműves vásár minden nap 11 – 20 óráig.  A hétvégi Dóm téri programokról bővebben a www.domter.hu oldalon olvashatnak.

Közéleti Kávéház

A Móra Ferenc Múzeum természettudományos kiállítás termében hétfőn 17 órakor Az én Alföldem – könyvbemutató. Vendég: Molnár Gyula, a könyv írója. Házigazda: Gaskó Béla főmúzeológus.

A Bibliotéka könyvtárban (Kálvária sgt. 14.) hétfőn 17 órakor Íróklub – spontán beszélgetés egymás közt. Résztvevők: az éppen ráérő, és a Kávéházba betérő írók, költők, továbbá az esetleg ráérő érdeklődők. Aki hellyel kínálja a betérőket: Tatár Rózsa.

Jane Austen Filmklub

A JUGYU Klubban hétfő délután Jane Austen Filmklub: 12 órától Tartózkodó érzelem (2007); 13.30-kor Emma (1996); 15.30-kor Jane Austen magánélete (2007); 17.30-kor Értelem és érzelem (1995); 20 órakor Büszkeség és balítélet. A belépés díjtalan!

A mozik hétfői műsorai

A Grand Café-ban hétfőn:

19 órakor: 22 lövés – feliratos francia film, rendező: Richard Berry.

21 órakor: Tetro – feliratos amerikai-olasz-spanyol-argentin film, rendező: Francis Ford Coppola.

A Grand Café programjairól részleteket a www.grandcafe.szeged.hu oldalon olvashatnak.

A Belvárosi mozi hétfői műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14, 16 órakor és 20.30-kor: Narnia krónikái 3D – A hajnalvándor útja – színes, szinkronizált amerikai kaland – fantasy film, rendező: Michael Apted.

18 órakor: Harry Potter és a Halál Ereklyéi I. rész – színes, szinkronizált amerikai kalandfilm. Rendező: David Yates.

Balázs Béla terem:

10.30-kor és 14.30-kor: Csingiling és a nagy tündérmentés – színes, szinkronizált amerikai animációs film, rendező: Bradley Raymond.

18.15-kor: Dumas – színes, feliratos francia dráma, rendező: Safy Nebbou.

16 órakor és 20.30-kor: Az amerikai – színes, feliratos amerikai thriller. Rendező: Anton Corbjin.

Csőke József terem:

16 órakor: Bogyó és babóca – 13 mese – színes, magyar animációs film, rendező: M. Tóth Géza, Antonin Krizsanics, mesélő: Pogány Judit.

17.30-kor: Zimmer Feri 2. – színes, magyar vígjáték. Rendező: Tímár Péter.

19.30-kor: Call Girl – színes, feliratos szlovén-német-szerb-horvát dráma. Rendező: Damjan Kozole.

A filmekről részleteket a http://www.belvarosimozi.hu/mozi-msor.html oldalon olvashatnak.

Hétfő esti buli

A JATE Klubban hétfőn 22 órakor TTIK-s Est – Copy Con lemezbemutató koncert. Házigazda: Dj. Palotai, MC Zeek. TTIK-soknak a belépés ingyenes!

Előző sztori

Beszélő – színpadi est egy bábáért

Következő sztori

A délvidéki vérengzésről Magyarkanizsán