Happy Hour a Szegedi Fókusz Műhellyel

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Új előadással várja a közönséget a Szegedi Fókusz Műhely. A Happy Hour valójában egy “nagykoncert”, amelynek alapját megzenésített versek adják – mondta el az előadásról csütörtöki sajtótájékoztatóján Benkő Imola.

A társulat vezetője felidézte: a Happy Hour “kiskoncert” verziója az akcióművészet, a street art és a színház elemeit ötvöző vándorprodukció volt, amelyet Szeged mellett más városokban, valamint nyári és őszi fesztiválokon is bemutattak, játszották például a 20. Thealter Nemzetközi Színházi Fesztiválon és a Művészetek Völgyében is.
Az alkotógárda bővítésével, a látvány és a hangzóanyag megújításával az előadás most teljesebbé vált. A téma továbbra is a boldogság pillanata. A “nagykoncert” célja megmutatni, hogyan ér össze az ég és a föld a boldogság idején, hogyan születik meg a boldogság órája – mutatott rá Benkő Imola.
A társulat ehhez Parti Nagy Lajos, Varró Dániel, Fodor Ákos, Szilágyi Domokos, Pilinszky János, Radnóti Miklós, József Attila, Weöres Sándor és Lackfi János verseit használja fel. Az alkotásokat Préda-Kovács Zsolt öntötte zenei formába, és hét művész vesz részt az előadásban.
A bemutatót december 13-án tartják a Reök-palotában, ahol másnap is láthatja még az előadást a közönség. Az előadásokhoz kapcsolódva a független színházak helyzetére is próbálják felhívni a figyelmet – magyarázta Benkő Imola, hozzátéve: a nézők egy petíciót írhatnak alá, támogatva ezzel az ilyen típusú színházak működését.
A Szegedi Fókusz Műhely 2003-ban alakult. A vállaltan progresszív színház célja, hogy előadásaiban lépést tartson az európai színházi trendekkel. A társulat “kutatószínház”, tagjai keresik a legkülönbözőbb kifejezési lehetőségeket és kommunikációs csatornákat. Saját bevallásuk szerint nem tartják magukat sem epikus, sem mozgásszínháznak, nem tudnak és nem is akarnak kategóriákban gondolkodni. “Kutatásuk” alapja a néző, akinek reakcióira, fizikai jelenlétére, értelmezésére és befogadási stratégiáira számítanak előadásaik alatt.

Default thumbnail
Előző sztori

Vélemény: December ötödikét elfeledni – soha…

Következő sztori

Vitaindító könyv az összehasonlító jogtanról

Legutóbbi hasonló cikkek