Közélet

Egyértelműsítené a Jobbik, mi a bűnügyi hír

Egyértelműsítené a Jobbik, mi a bűnügyi hír

2010. december 17., péntek
Egyértelműsítené a Jobbik, mi a bűnügyi hír

Módosító indítványt nyújt be a Jobbik a médiatörvény zárószavazása előtt ahhoz a javaslathoz, amellyel egyértelműsítené, mit ért bűnügyi tematikájú hír alatt.

A bejelentést

Novák Előd

, a párt képviselője tette pénteki budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen bírálta a TV2 reggeli műsorát is. A politikus emlékeztetett: az Országgyűlés elfogadta azt a médiatörvény-javaslathoz érkezett módosító indítványukat, amely húsz százalékban maximálná a bűnügyi hírek arányát a két nagy kereskedelmi televízió esti hírműsoraiban. Aggályosnak tartják ugyanakkor, hogy egy másik módosító javaslat kiskaput nyitott az érintett médiumok számára. Novák Előd véleménye szerint a húsz százalék elég kell hogy legyen a bűnügyi hírekre. Közölte: a médiatörvény zárószavazása előtt módosító javaslatot fognak benyújtani a indítvány értelmező rendelkezéseihez, hogy a konkrétabb definiálás érdekében pontosítsák, mit értenek bűnügyi tematikájú hírek alatt. Ezen felül pedig a "politikusbűnözéssel", a közszereplőkkel kapcsolatos bűnügyi híreket kivennék az említett húsz százalékból. Novák Előd tájékoztatóján emellett bírálta a legnézettebb, leghallgatottabb hírműsorokat, amiért szerinte azokban nem biztosított a kiegyensúlyozottság. Példaként azt mondta, hogy az önkormányzati választás óta a Jobbik még az LMP-nél is kisebb arányban van jelen az élőszóbeli lehetőségeket tekintve a főbb hírműsorokban. Az országgyűlési képviselő külön nevesítette a TV2 Mokka című műsorát, amelyben - mint mondta - egyáltalán nem biztosítanak helyet a Jobbiknak. Ezután kitért a Mokka egy közelmúltbeli adására, amelyben egy nő arról beszélt, hogy látja az elhunyt énekes,

Zámbó Jimmy

szellemét. Novák Előd sajtótájékoztatóján le is vetítette ezt a műsorrészletet, amelyet a magyar televíziózás története mélypontjának nevezett, majd közölte: "amennyire ez a hölgy mint médium látja Jimmy szellemét, annyira természetesen én is látom. Sőt ha ő naponta látja, én óránként látom, ha becsukom a szemeimet." Közölte, ez alapján bízik abban, hogy a TV2 a reggeli adásában vagy akár a híradásaiban neki is szerepet fog biztosítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.