Búvárúszás: szegedi murénásokat jutalmaztak

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Magyar Búvár Szakszövetség 2010 legeredményesebb búvárúszóit jutalmazta a A Magyar Sport Házában.

A Muréna Szegedi Úszó és Búvárklubból a mallorcai Junior Világbajnokságon harmadik Dimák Dávid, és a kaynyi felnőtt Európa-Bajnokságon szintén bronzot nyerő Kanyó Dénes is elismerésben részesült. Dimák az év junior búvárúszója címet is kiérdemelte idei fantasztikus teljesítményével, amit Nyíri Ivántól a Magyar Búvár Szakszövetség Elnökétöl, a CMAS alelnökétől vehetett át. A nemzetközi sikerek mellett 11 országos bajnoki cím – ebből 2 felnőtt – és két országos csúcs a termése.
Jövőre a kolumbiai Neiva városában rendezik a felnőtt világbajnokságot. Szegedről akár öten is ott lehetnek. Dimák Dávid, a négyszeres Európa- és Világbajnok Debreczeni Hajnalka és Kanyó Dénes, sérüléséből visszatért klasszis, Dudás Zita és Szabó Lujza. “Csupán 700 000” forintba kerül mindez fejenként…
A Muréna fiatal ászai szerencsére költséghatékonyabban léphetnek a nemzetközi porondra a jövő évben. A juniorok az új kecskeméti uszoda kései átadása miatt talán Miskolcon mérhetik össze erejüket Európa legjobbjaival. Kosaras Géza, Ladányi Réka és Szovics Kata először veheti fel a nemzeti színű mezt.
Nyolc válogatott keret versenyző, Eb- és vb-bronzok, 33 magyar bajnoki cím. Ez a 2010-es Muréna mérleg.
A szép eredményekhez nyújtott segítségért köszönet illeti Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatát, Szegedi Sport és Fürdők Kft-t, Szegedfish Kft-t, Szeplast Kft-t Vitaking Kft-t, a Printerstoret , a Kabay Patikát, a Point Clubot és az Izometria Kft-t.

Default thumbnail
Előző sztori

Az LMP nyílt levele a szuperlézer ügyében

Default thumbnail
Következő sztori

Öltözői szarkát fogtak a mórahalmi fürdőben

Legutóbbi hasonló cikkek