Sport

Búvárúszás: szegedi murénásokat jutalmaztak

Búvárúszás: szegedi murénásokat jutalmaztak

2010. december 13., hétfő
Búvárúszás: szegedi murénásokat jutalmaztak

A Magyar Búvár Szakszövetség 2010 legeredményesebb búvárúszóit jutalmazta a A Magyar Sport Házában.

A Muréna Szegedi Úszó és Búvárklubból a mallorcai Junior Világbajnokságon harmadik

Dimák Dávid

, és a kaynyi felnőtt Európa-Bajnokságon szintén bronzot nyerő

Kanyó Dénes

is elismerésben részesült. Dimák az év junior búvárúszója címet is kiérdemelte idei fantasztikus teljesítményével, amit

Nyíri Ivántól

a Magyar Búvár Szakszövetség Elnökétöl, a CMAS alelnökétől vehetett át. A nemzetközi sikerek mellett 11 országos bajnoki cím - ebből 2 felnőtt - és két országos csúcs a termése. Jövőre a kolumbiai Neiva városában rendezik a felnőtt világbajnokságot. Szegedről akár öten is ott lehetnek. Dimák Dávid, a négyszeres Európa- és Világbajnok

Debreczeni Hajnalka

és

Kanyó Dénes

, sérüléséből visszatért klasszis,

Dudás Zita

és

Szabó Lujza

. "Csupán 700 000" forintba kerül mindez fejenként... A Muréna fiatal ászai szerencsére költséghatékonyabban léphetnek a nemzetközi porondra a jövő évben. A juniorok az új kecskeméti uszoda kései átadása miatt talán Miskolcon mérhetik össze erejüket Európa legjobbjaival.

Kosaras Géza, Ladányi Réka

és

Szovics Kata

először veheti fel a nemzeti színű mezt. Nyolc válogatott keret versenyző, Eb- és vb-bronzok, 33 magyar bajnoki cím. Ez a 2010-es Muréna mérleg. A szép eredményekhez nyújtott segítségért köszönet illeti Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatát, Szegedi Sport és Fürdők Kft-t, Szegedfish Kft-t, Szeplast Kft-t Vitaking Kft-t, a Printerstoret , a Kabay Patikát, a Point Clubot és az Izometria Kft-t.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.