Gazdaság

Bod Péter Ákos: a magyar gazdaság kijött a gödörből

Bod Péter Ákos: a magyar gazdaság kijött a gödörből

2010. december 30., csütörtök
Bod Péter Ákos: a magyar gazdaság kijött a gödörből

A magyar gazdaság kijött a gödörből, ahogy az európai államok többsége is - mondta az InfoRádiónak nyilatkozva Bod Péter Ákos. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) korábbi elnöke hozzátette: 2011-ben a makroszámok nem alakulnak majd rosszul, és az elemzők 2,5-3 százalék közöttire teszik a növekedést.

A volt jegybankelnök szerint az infláció a várhatónál valamivel erősebb lesz, de a folyó fizetési mérleg és a költségvetés "rendben lesz" jövőre. Hogy sikeres lesz-e a kormány gazdaságpolitikája, az

Bod Péter Ákos

szerint azon is múlik, hogy a vállalt célok megvalósulnak-e, vagy legalábbis elindulnak-e a megvalósulás útján. Kíváncsian várja mindenki, hogy az év elejére ütemezett intézkedésekkel történik-e jelentős és előremutató változás, mert ha nem, akkor gond lesz – tette hozzá a közgazdász, aki hangsúlyozta: a finanszírozáshoz olcsóbb és hatékonyabb állam kell, különben az átmeneti adók kifutásával hátramarad a költségvetés problémája. Bod Péter Ákos a foglalkoztatásra is felhívta a figyelmet, amelynek rendbetétele szerinte hosszú időt igényel. Az adócsökkentés önmagában nem elég, sok múlik azon is, hogy a magyar tulajdonú vállalatok növekedésnek induljanak, hogy új munkaerőt vehessenek fel - fűzte hozzá az MNB egykori vezetője. (Forrás:

InfoRádió

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.