Gazdaság

A Dél-Alföld a hatodik helyen áll a turisztikai régiók sorában

A Dél-Alföld a hatodik helyen áll a turisztikai régiók sorában

2010. december 16., csütörtök
A Dél-Alföld a hatodik helyen áll a turisztikai régiók sorában

A dél-alföldi régió a hatodik helyen áll a kilenc turisztikai régió sorában; évente több mint 400 ezer turista érkezik, akik 1 millió 100 ezer vendégéjszakát töltenek el a régió kereskedelmi szálláshelyein - mondta a régió évértékelése kapcsán tartott találkozón az MTI-nek a Magyar Turizmus Zrt. Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatóságának vezetője csütörtökön Hódmezővásárhelyen.

Gulyás Péter

kifejtette: egyre vonzóbbnak tartják a régiót az idelátogatók, elsősorban a vezető turisztikai termékek, az egészségturizmus, a gasztronómiai- és a kulturális rendezvények miatt. A világgazdasági válság természetesen ebben a régióban is éreztette hatását. Bár az előre jelzett nagyon kemény számítások a világ turizmusában 30 százalékos visszaesést prognosztizáltak, ebből a Dél-Alföldön alig 10 százalék körülit mértek. Évente több mint 400 ezer vendég érkezik a régióba, 1 millió 100 ezer vendégéjszakát eltöltve itt. Ehhez járul még hozzá mintegy 200 ezer magánszállásokon eltöltött éjszaka. A turisták jellemzően belföldről érkeznek, az összes idelátogató háromnegyede hazai vendég. A legjelentősebb külföldi küldő piac Németország és Románia, valamint Lengyelország, Ausztria és Olaszország. Csongrád megyében számos szálloda és turisztikai beruházás zajlott a közelmúltban, és zajlik most is. Ezek kapcsán Gulyás Péter hangsúlyozta: a minőségi attrakciók fejlesztéséhez, nélkülözhetetlen a minőségi szálláshelyfejlesztés, hisz a kettő együtt eredményezi majd a növekvő turisztikai forgalmat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.