Bulvár

2000 euró volt a csempész tarifája

2000 euró volt a csempész tarifája

2010. december 6., hétfő
2000 euró volt a csempész tarifája

Fejenként 2000 euróért Németországba szállított volna el három koszovói férfit az a cseh-szerbiai állampolgárságú férfi, akit vasárnap a déli órákban az autópályán fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai.

A járőrök először Mórahalom külterületén figyeltek fel egy szembe jövő cseh rendszámú Opel gépkocsira, majd rögtön utánafordultak. Ám ekkorra az Opel sofőrje is észrevette a járőrautót, így azonnal megállt, és három személy szállt ki belőle, majd az Opel gyorsan továbbhajtott. A három férfit a járőrök igazoltatták, miközben jelzéssel éltek az ügyelet felé a továbbálló járműről. Kiderült, a három férfi Koszovóból érkezett illegálisan az országba, akik közül egy már nem először próbálkozott. Közben a rendőrök az autópályán megtalálták a Budapest irányába tartó járművet, megállították és igazoltatták a jármű vezetőjét. Mint kiderült: az úti cél Németország lett volna, ahová fejenként 2000 euróért szállította volna el a három határsértőt. A cseh-szerb férfivel szemben embercsempészés, míg az egyik határsértővel szemben – aki korábbi próbálkozása miatt beutazási és tartózkodási tilalom hatálya alatt volt – e tilalom megsértése gyanújával büntetőeljárás – őket a rendőrség őrizetbe vette -, a másik két határsértővel szemben pedig idegenrendészeti eljárás indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.