Egészség

Vakcinával harcolhatnak a rák ellen?

Vakcinával harcolhatnak a rák ellen?

2010. november 5., péntek
Vakcinával harcolhatnak a rák ellen?

Mint nem rég kiderült, kizárólag egy fehérjemolekula tehet arról, hogy az immunrendszer támadásai hasztalanok a rákos daganatok ellen. Ha az eredmény embereken is megmutatkozik, egy új és hatékony rák elleni vakcinát fejleszthetnek ki a kutatók - írja az origo.

A rákkutatás közelmúltbeli eredményei kimutatták, a rákos sejtek önállóan képtelenek fennmaradni. Egészséges, ám megtévesztett sejtek szükségesek a tumor fenntartásához és terjedéséhez. A legfrissebb tézisek szerint a daganat egy nyílt sebhez hasonlóan pusztán a szervezet sérülése. Ezért a ráksejtekből eredő jelzések odacsalják az egészséges sejteket, akár csak egy szimpla felületi sebnél. Ezután már nem önerőből marad fent vagy terjed szét a daganat, hanem a tumorsejtek köré gyűlt, "átvert" sejtek kezdik el segíteni a növekedését – írja az origo. (Forrás:

origo.hu

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.