Közélet

TÁRKI: erősödő kormánypártok, gyengülő ellenzék

TÁRKI: erősödő kormánypártok, gyengülő ellenzék

2010. november 24., szerda
TÁRKI: erősödő kormánypártok, gyengülő ellenzék

A TÁRKI Társadalomkutatási Intézet novemberi közvélemény-kutatása szerint a parlamenti pártok támogatottsága az elmúlt hónapokhoz képest gyakorlatilag változatlan, némi mozgás csak a kormánypártok népszerűségének halvány erősödése kapcsán látható.

A felmérés alapján a Fidesz-KDNP szavazótábora a teljes felnőtt lakosság körében az októberi 44%-ról 49%-ra nőtt, míg a szocialista párté lényegében nem változott, hiszen szavazótábora 11%-ról 10%-ra változott. A pártválasztók körében a FIDESZ-KDNP támogatottsága az októberi 66%-ról 71%-ra, az MSZP-é pedig 16%-ról 14%-ra módosult. A másik két parlamenti párt támogatottsága is alig változott novemberben: a teljes népességen belül a Jobbikra a választók 6%-a, az LMP-re 4%-uk szavazna, míg a pártválasztók körében a Jobbik előző havi 10%-os támogatottsága 8%-ra csökkent, az LMP tábora azonban októberben és novemberben is egyaránt 6%. A parlamenten kívüli pártok közül továbbra is csak az MDF támogatottsága éri el a mérhetőség szintjét, amely így is csak 1% mind a teljes népességen, mind pedig a pártválasztókon belül. (

Forrás:

tarki.hu

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.