Szombat-vasárnap: Advent első vasárnapja

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Advent első vasárnapján a Dóm téren felállított óriáskoszorú gyertyái közül meggyújtják az elsőt, és elkezdődik a készülődés Jézus születésének ünnepére. Színielőadásokban és koncertekben bőven akad választék a hétvégén, jótékonysági estet rendeznek a Szalontai Gyermekközpont lakói javára, és bemutató lesz a bábszínházban. A Grand Caféba befut az év utolsó Jazzmozdonya, Őszi Civil Börzét tartanak a makói Hagymaházban és egészségnapot Szeged-Szentmihályon.

Színház, és hangverseny

A Nagyszínházban szombaton 19.30-kor a Nemzeti Filharmonikus Zenekar hangversenyét hallhatják. A műsor: Prokofjev: g-moll zongoraverseny op. 16 nr. 2, Csajkovszkij: VI. („Patetikus”) szimfónia, h-moll, op. 74. Közreműködik: Denis Kozukhin – zongora. Vezényel: Kocsis Zoltán. (Vaszy/2 bérlet).

Ugyanitt vasárnap 15 és 19 órakor Kálmán Imre: Csárdáskirálynő – nagyoperett három részben – a Szegedi Nemzeti Színház előadása. Részletek a www.szinhaz.szeged.hu/sznsz/szindarab/kalman-imre-csardaskiralyno-1 oldalon.

A Kisszínházban szombaton és vasárnap 19 órakor Kosztolányi Dezső: Édes Annabemutató előadás. A darabról és a szereplőkről bővebben a www.szinhaz.szeged.hu/sznsz/szindarab/kosztolanyi-dezso-edes-anna oldalon olvashatnak.

A Kövér Béla Bábszínház nagytermében vasárnap délelőtt 11 órakor Ilyenek az állatokbemutató. Bővebben a http://www.koverbela.hu/Link_04.html oldalon.

A Móra Ferenc Múzeumban vasárnap/18 órakor Hegedű és gitárMárffy Gabriella hegedűművész és Pavlovits Dávid gitárművész hangversenye. A műsorban J.S.Bach, Paganini, Piazzola, Reger és Pavlovits Dávid művei szerepelnek.

Jótékonysági koncert

Advent első vasárnapján 19 órától a Felsővárosi katolikus templomban (Munkácsy u. 7.) a Szalontai Gyermekközpont lakói javára szervezett jótékonysági esten kiváló előadók fellépésével lesz orgona-, gitár-, hegedű- és harsona-muzsika, népdal és ének. A zenedarabok között pedig Böjte Csaba adventi gondolatait osztják meg az érdeklődőkkel.

Boldog névnapot, Művésznő! 2.

Az IH Rendezvényközpont estje vasárnap 18 órakor lesz. A tavalyi nagy sikerű est után idén is közkedvelt művészek előadásait hallgathatják meg az érdeklődők. Fellép: Kovács Erzsi és Esztergályos Cecília. További részletek a www.ihrendezvenykozpont.hu/event/315 oldalon.

Jazzmozdony és kiállítás a Grand Caféban

A Budapesti RKI Szegedi Fiókintézete hamarosan zárja a Jazzmozdony 2010 koncertsorozatot, amely ez alkalomból magyar, román és holland kocsikkal közlekedik. Az évadzáró utazáson a zenét Johnny Bota (RO) – nagybőgő, Eugen Gondi, (RO/NL) – dob, Deseő Csaba (HU) – hegedű és Juhász Attila (HU) – zongora biztosítják. A koncert szombaton 19 órakor lesz a Grand Caféban.

Ugyancsak a Grand Caféban 40 lépcső címmel Ágoston Lóránt kiállítása december 10-ig tekinthető meg.

Karácsonyi Ünnepi Hetek

A hétvégén egész nap lesznek programok a Dóm téri Bálaszínházban minden korosztálynak. Az ugyancsak a Dóm téren felállított óriáskoszorú első gyertyáját vasárnap 17 órakor Botka László polgármester és Kiss-Rigó László megyés püspök gyújtják meg. Karácsonyi vásár és programok várják a közönséget a Széchenyi téren is. A rendezvények részletes programjait a  www.domter.hu , illetve a www.varoskep.szeged.hu oldalakon olvashatják.

Gyermekprogramok

Szombaton 10 órától a Reökben Helen Doron matiné – kézműves foglalkozás 3 éves kortól. A gyerekek a foglalkozásokon különböző szezonális kézműves elfoglaltságokat űzhetnek.  A részvétel ingyenes! Bővebben a http://www.reok.hu/index.php/programok oldalon.

A Móra Ferenc Múzeumban szombaton Múzeumi Matiné – irodalom-foglalkozás Csizmazia Kincső vezetésével. Gyülekező a múzeum előtt 10 óráig.

Baka István-napok

A hagyományos novemberi Baka István-napok sorát idén is folytatja a költő nevét viselő alapítvány „Én itt vagyok – Üzenet Új-Huligániából” című programsorozatával. A versszerető közönséget az SZTE Móra Ferenc Kollégiumába (Középfasor 31-33.) várják szombaton és vasárnap reggel 9.30-ra. További információk a http://szegedma.hu/hir/szeged/2010/11/versszeretoket-varnak-irodalmi-talalkozora.html#more-91186 oldalon.

Programok a makói Hagymaházban

Őszi Civil Börzét tartanak a makói Hagymaházban szombaton. Játékos versenyek, vetélkedők, játszóház, sakkverseny gyerekeknek és felnőtteknek, táncos, zenés előadások várják a közönséget. A részletes programot a http://programok.del-alfold.istenhozta.hu/oszi-civil-borze-makon/6043/ oldalon olvashatják.

Ugyanitt az Universitas Szimfonikus Zenekar ad adventi koncertet vasárnap 18 órakor. Műsor: Sibelius: Finlandia – szimfonikus költemény, Dvořák: IX. (Újvilág) Szimfónia. Vezényel: Somorjai Péter.

Sándorfalvi Böllérnap

A Sándorfalvi Böllérnapon szombaton egész nap gasztronómiai, nép- és iparművészeti kiállítás és vásár, állatsimogató, játszóház – téli népszokások felelevenítése. Ingyenes lovas kocsikázás Sándorfalva belterületén. A Budai Sándor Kulturális Központban 18 órakor Disznótori Virrasztó – Böllér Bál. A részletes program a http://www.sandorfalva.hu/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=1&Itemid=119 oldalon olvasható.

II. Szentmihályi Egészségnap

Szombaton 9-13 óráig egészségnapot tartanak a Móricz Zsigmond Művelődési Házban Szeged-Szentmihályon. Szűrővizsgálatok, tanácsadás, állapotfelmérés, előadások. Részletek a http://programok.del-alfold.istenhozta.hu/ii-szentmihalyi-egeszsegnap/6347/ oldalon.

A mozik hétvégi műsorai

A Grand Café-ban:

Szombaton:

19 órakor: Jazzmozdony.

21 órakor: Mary és Max – feliratos ausztrál film, rendező: Adam Elliot.

Vasárnap:

19 órakor: TőzsdecápákA pénz nem alszik – feliratos amerikai film, rendező: Oliver Stone.

21 órakor: Mary és Max – feliratos ausztrál film, rendező: Adam Elliot.

A Grand Café programjairól részleteket a www.grandcafe.szeged.hu oldalon olvashatnak.

A Belvárosi mozi hétvégi műsora:

Zsigmond Vilmos terem – szombaton és vasárnap:

10 és 14 órakor: A csodálatos Univerzum 3D – színes, magyar dokumentumfilm, rendező: Gráner József.

15 órakor, 17.45-kor és 20.30-kor: Harry Potter és a Halál Ereklyéi I. rész – színes, szinkronizált amerikai kalandfilm. Rendező: David Yates.

Balázs Béla terem – szombaton és vasárnap:

16 órakor és 20.30-kor: Soul Kitchen – színes, feliratos német vígjáték. Rendező: Fatih Akin.

18.15-kor: Terhes társaság – színes, szinkronizált amerikai vígjáték. Rendező: Todd Phillips.

Csőke József terem – szombaton és vasárnap:

17 órakor: Szerelmi bűnök – színes, feliratos francia krimi. Rendező: Alain Corneau.

19.30-kor: Nömadak Tx – színes, feliratos spanyol dokumentumfilm. Rendező: Pablo Iraburu, Harkaitz Martinez de San Vicente.

A filmekről részleteket a http://www.belvarosimozi.hu/mozi-msor.html oldalon olvashatnak.

Hétvégi bulik

A Millenniumi Kávéházban szombat este 8 órakor a Blues Bell zenekar koncertje.

A JATE Klubban szombaton 22 órakor szomBEAT – A hétvége lüktetése! Házigazda: Bende Gábor. Lányoknak a buli ingyenes!

A SZOTE Klubban szombaton 22 órakor SHINE ON PARTY – DJ Lennard.

A Jazz Kocsmában szombat este Görbülő Cövek Klub.

A Garaboncziás Borozóban szombaton 20 órakor Junkies koncert.

Az Afrika Cafe-ban szombat este Ladies Night – a csábító koktélok éjszakája.

A Fészek Klubban szombat este 19 órakor Continoom, ReChords.

Az M-Klubban szombaton 18 órakor Házibuli Disco & Karaoke.

Előző sztori

Csinnadrattával kezdődött a szegedi advent + FOTÓK

Következő sztori

Új alkotmány – Ópusztaszeren írhatják alá az új alaptörvényt