Szerda: Rebellió az SZTE-age klubban

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az SZTE-age klubban szerdán Pozsonyi Ádám tart előadást, és dedikálja nemrég megjelent Rebellió című regényét. A Nagyszínházban a Traviata-val folytatódik az Armel Operaverseny és Fesztivál, Midi hárfa bemutatón vehet részt a múzeumban a II. Nemzetközi Hárfaverseny és Fesztivál közönsége, a Szabadegyetem-Szeged előadássorozatban Forró László: Nanotechnológia fizikus szemmel című előadását hallgathatják meg. A Millenniumi Klubban „keserédes” könyvbemutató lesz, majd Sára Sándor dokumentumfilmjének 3. részét vetítik.

Színház és bábszínház

A Nagyszínházban az Armel Operaverseny és Fesztivál műsorában szerdán 19 órakor Giuseppe Verdi: Traviata Alexandre Dumas: A kaméliás hölgy c. regényének opera-adaptációja három felvonásban. Az Armel Operaverseny és Fesztivál programjában a versenyszerepeket Maria Pakhar, Balczó Péter és Sergio Foresti énekli. Részletek a www.szinhaz.szeged.hu/sznsz/szindarab/giuseppe-verdi-traviata-0 oldalon.

A Kisszínházban szerdán 10 és 14 órakor Weöres Sándor: Csalóka Péter – mesejáték.

A Kövér Béla Bábszínház kamaratermében szerdán délelőtt 10 órakor Panama (Kukori bérlet). A nagyteremben ugyancsak kedden délelőtt 10 órakor Jancsi és Juliska (Csiga-biga bérlet).

II. Nemzetközi Hárfaverseny és Fesztivál

A Móra Ferenc Múzeumban szerdán 18 órakor Midi hárfa bemutató. Közreműködik: Jakez Francois, a Camac cég tulajdonosa. A II. Nemzetközi Hárfaverseny és Fesztivál programjairól a http://www.mfm.u-szeged.hu/index.php?id=hirek-nemzetkozi-harfaverseny oldalon olvashatnak.

Szabadegyetem-Szeged

A Szabadegyetem-Szeged előadássorozat keretében szerdán 18 órától Forró László, a Lausanne-i Műszaki Egyetem egyetemi tanárának Nanotechnológia fizikus szemmel című előadását hallgathatják meg.

A Millenniumi Klub programjai

A Millenniumi Klubban szerda este 6 órakor könyvbemutató Bene Zoltán: Keserédes. A szerzővel Varga Emőke (SZTE JGYPK) irodalomtörténész beszélget. Ugyanitt este fél 8-kor Pergőtűz IV. rész – Menekülés – Krónika a 2. magyar hadsereg pusztulásáról. Sára Sándor 1982-ben készült dokumentumfilmjének 3. része.

Pozsonyi Ádám előadása

Az SZTE-age-ben (Kölcsey u. 4) szerdán 20 órakor Pozsonyi Ádám tart előadást, és dedikálja nemrég megjelent Rebellió c. regényét. A belépés ingyenes! A szerzőről és írásairól a http://pozsonyiadam.blogspot.com/ oldalon olvashatnak.

Reök Önképzőkör

A Reökben szerdán 16.30-kor ismét Önképzőkör, ezúttal Újvári Edittel: Visszatérés Rembrandthoz – jelentősége a barokk és az európai festészetben.

Közéleti Kávéház

A Somogyi-könyvtárban szerdán 16 órakor Borsi István, Varga Sándor: Mozdony modell-építő album. Házigazda: Majzik István, a Bába és Társai Kft. ügyvezetője, kiadó.

A Hansági Ferenc Oktatási Alapítvány Szakiskola és Szakközépiskolában (Kenyérgyári út 8.) szerdán 17 órakor Nemzetpolitikai Klub – a helyi szövetség 1 órás tagtoborzó fóruma. Szabó Lajos: A magyar ruha c. rövid viselet-bemutatója.

A Közéleti Kávéház programjairól bővebben a http://www.netrend.szeged.hu/sites/civilcafe/Tartalom/november2010.htm oldalon olvashatnak.

Nyílt nap az Erdészeti Szakközépiskolában

A Szegedi Szolgáltatási Középiskola és Szakiskola Kiss Ferenc Erdészeti Tagintézménye (József Attila sgt. 26.) szerdán 15 órától nyílt napot tart, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek az 55 éves múltra visszatekintő iskola képzéseivel.

A mozik szerdai műsorai

A Grand Café-ban szerdán:

A szlovák filmművészet hete:

16 órakor: Egy hónap bennünk (Mesiac v nás) – spanyol-szlovák-francia dokumentumfilm, rendező: Diana Fabiánová.

17.30-kor: A férjem női (Ženy môjho muža) – szlovák-cseh-magyar játékfilm, rendező: Ivan Vojnár.

19 órakor: Befogadók és kirekesztők Filmklub: Isten hozott az Isten háta mögött (Bienvenue chez les Ch’tis) – feliratos francia film, rendező: Dany Boon.

21 órakor: Egy lányról – feliratos angol film, rendező: Lone Scherfig.

A Grand Café programjairól részleteket a www.grandcafe.szeged.hu oldalon olvashatnak.

A Belvárosi mozi szerdai műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14 órakor: Alfa és Omega 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs családi kalandfilm. Rendező: Anthony Bell, Ben Gluck.

15.30-kor: A csodálatos Univerzum 3D – színes, magyar dokumentumfilm, Rendező: Gráner József.

17.15-kor, 19 órakor és 20.45-kor: Gru 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs kalandfilm. Rendező: Chris Renaud, Pierre Coffin.

Balázs Béla terem:

15.30-kor és 18 órakor: Ízek, imák, szerelmek – színes, amerikai romantikus film. Rendező: Ryan Murphy.

20.30-kor: Dobogó kövek – színes, magyar játékfilm, rendező: Martin Csaba.

Csőke József terem:

17 órakor: Minden rendben lesz – színes, feliratos, dán-svéd-francia film, rendező: Christoffer Boe.

19.30-kor: Pancser Police – színes, szinkronizált amerikai akció-vígjáték, rendező: Adam McKay.

A filmekről részleteket a http://www.belvarosimozi.hu/mozi-msor.html oldalon olvashatnak.

Szerda esti bulik

A Millenniumi Kávéházban szerda este 8 órakor a Frankie Látó Quartet koncertje.

A Nemzetiségek Házában szerdán 18 órakor Görög táncház. Vezeti: Szeltner László (Iliosz együttes). A belépés díjtalan!

A JATE Klubban szerdán 20 órakor Djuice és MTV Brand: New Party, Odett és a Go Girlz, Žagar, We Plants Ara Happy Plants.

A SZOTE Klubban szerdán 22 órakor GTK-s buli / FACE II FACE DJ Párbaj / Jim Beam + gépi üdítő! /  DJ Novák vs. DJ Lennard – GTK-soknak ingyenes!

Az Afrika Cafe-ban szerda este R’n’B Party.

A Garaboncziás Borozóban szerda este Gregz, RefRém.

Előző sztori

Verdi Traviatájával folytatódik az Armel-operaverseny

Következő sztori

A 2010-es események a politológus szemével