Szerda: Ki nyer ma – operaversenyt?

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Nagyszínházban a szerda esti díjátadó gálán kiderül, kik nyerték az Armel Operaverseny és Fesztivál díjait. A Millenniumi Kávéházban Sára Sándor Pergőtűz című dokumentumfilmjének újabb részét vetítik, Matematikával a járványok ellen címmel hallhatnak előadást a Szabadegyetemen, a Közéleti Kávéházban lesz zongoraest, megtudhatják, tényleg lesz-e világvége 2012-ben, A Belvárosi moziban, a Mesterkurzus sorozatban, Bagdy Emőke tart előadást a jól működő párkapcsolat titkairól.

Színház és bábszínház

A Nagyszínházban szerdán 20.30-kor az Armel Operaverseny és Fesztivál díjátadó gáláját tartják a Pannon Filharmonikusok közreműködésével.

A Kisszínházban szerdán 10 és 14 órakor Weöres Sándor: Csalóka Péter – mesejáték.

A Pinceszínházban szerdán 20 órakor Ádámake – abszurd vígjáték az ArtStab előadásában. Részletek a http://programok.del-alfold.istenhozta.hu/adamake/6155/ oldalon.

A Reök Palotában szerdán 19 órakor Beluánia – nevetséges játék abszurd lényekre.

A Kövér Béla Bábszínház nagytermében szerdán délelőtt 10 órakor Jancsi és Juliska (Mókus bérlet).

Reök Önképzőkör

A Reökben szerdán 16.30-kor Reök Önképzőkör Cserjés Katalinnal: Csáki Róbert életmű kiállítás, kép-elemzések, megközelítések, lehetséges értelmezések.

Pergőtűz a Millenniumi Kávéházban

A Millenniumi Kávéházban szerda este 7 órakor Pergőtűz V. – HazatérésSára Sándor dokumentumfilmje a második magyar hadsereg doni pusztulásáról.

Szabadegyetem – Szeged

A Szabadegyetem – Szeged előadássorozatban szerdán 18 órától Röst Gergely, az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar egyetemi adjunktusának előadását hallgathatják meg Matematikával a járványok ellen címmel.

A Magyar Tudomány Ünnepe

A SZAB Székházban (Somogyi u. 7. 103-104 előadóterem) szerdán 14 órakor: Melanoma: fény az alagút végén? című tudományos előadás. Ugyanitt a 217 előadóteremben szerdán 16.30-kor Dékány Imre akadémikus Önszerveződő membránok és ultarvékony filmek, biológiai membránok nanoszerkezete címmel tart tudományos előadást. Az előadások az érdeklődők számára nyitottak! Bővebb információ a www.u-szeged.hu/szab oldalon.

Az SZTE Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából rendezett tudományos felolvasóülését szerdán 14 órakor tartja a Kar Bal fasori épületében. A program és az előadások összefoglalója letölthető a http://www.etszk.u-szeged.hu/hirek/etszk-2010-november/magyar-tudomany-unnepe oldalról.

Közéleti Kávéház

A Vedres Gimnázium Dísztermében (Horváth M. u.) szerdán 19 órakor Paszulka Miroszlava zongoraművész estje. Beszélgetőtárs: Nagy Imre Erik karmester, zongoraművész, zeneszerző.

A Novotel Hotelben (Maros u. 1.) szerdán 17 órakor Miért fejlesztjük a vasutat? Előadó: Csárádi János ny. MÁV vezérigazgató. Beszélgetőtárs: Borsi István ny. MÁV főtanácsos.

A TIT Klubban (Kárász u. 11.) szerdán 17 órakor Világvége 2012? – Jön a Nibiru, a halálbolygó. Előadó: Lőrincz Henrik csillagász előadása (TIT Planetárium).

A Hansági Ferenc Oktatási Alapítvány Szakiskola és Szakközépiskolában (Kenyérgyári út 8.) szerdán 17 órakor Nemzetpolitikai Klub: Mi a véleménye két lovagrendnek az új alkotmány bevezetéséről? Kerekasztal-beszélgetés: Lovag Rajkai Zsolt és Bene Gábor.

A Korona Hotelben (Petőfi S. sgt.) szerdán 18 órakor Mi lesz veled baloldal? – új pártok a baloldalon. Előadó: Sipos József. Beszélgetőtárs: Szalay István, a Közéleti Kávéház Kuratóriumának elnöke. Házigazda: Kószó László, Szövetség a Jövőért Mozgalom.

A mozik szerdai műsorai

A Grand Café-ban szerdán:

19 órakor: Befogadók és kirekesztők Filmklub: Libanoni keringő – feliratos izraeli-német-francia film, rendező: Ari Folman.

21 órakor: Vizuális kultúra és irodalomtörténet tanszék – Filmes szakest.

A Grand Café programjairól részleteket a www.grandcafe.szeged.hu oldalon olvashatnak.

A Belvárosi mozi szerdai műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14 órakor: Alfa és Omega 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs családi kalandfilm. Rendező: Anthony Bell, Ben Gluck.

15.30-kor: A csodálatos Univerzum 3D – színes, magyar dokumentumfilm, Rendező: Gráner József.

19 órakor: Mesterkurzus – Bagdy Emőke tart előadást a jól működő párkapcsolat titkairól.

Balázs Béla terem:

16 órakor és 20.30-kor: The Expendables – A feláldozhatók – amerikai akciófilm, rendező: Sylvester Stallone.

18.15-kor: Dobogó kövek – színes, magyar játékfilm, rendező: Martin Csaba.

Csőke József terem:

17 órakor: Örvény – magyar dokumentumfilm, rendező: Szekeres Csaba.

19.30-kor: Szerelmi bűnök – francia thriller, rendező: Alain Corneau.

A filmekről részleteket a http://www.belvarosimozi.hu/mozi-msor.html oldalon olvashatnak.

Szerda esti bulik

A Millenniumi Kávéházban szerda este 6 órakor gyerek-táncház, este 8 órakor Szilágysági táncház a Balga zenekarral. Táncot tanít: Preszner Richárd.

A Nemzetiségek Házában szerdán 18 órakor Bolgár táncház. Vezeti: Bajusz Kata (Balkán Táncegyüttes).

A JATE Klubban szerdán 20 órakor ÁJTK-s, MK-s, ZMK-s buli Novákkal és DJ Szixaival. Bols Vodka + Red Bull és Bacardi + Cola akció. ÁJTK-soknak, MK-soknak és ZMK-soknak ingyenes!

A JUGYU Klubban szerdán 21 órakor Hip-Hop Est vol. 4. Fellép: Akkezdet Phiai. A koncert után buli hajnalig! Részletek a http://www.jugyuklub.hu/ oldalon.

Az Afrika Café-ban szerdán 20 órakor R’n’B Party.

A Garaboncziás Borozóban szerda este Tribute Night.

Előző sztori

Egy fa élete – Művészettel a környezetvédelemért

Következő sztori

Tizenegy és fél évet kapott a tótkomlósi lány gyilkosa