Közélet

Századvég: 10 emberből 9 egyetért a végkielégítésekre kivetett adóval

Századvég: 10 emberből 9 egyetért a végkielégítésekre kivetett adóval

2010. november 2., kedd
Századvég: 10 emberből 9 egyetért a végkielégítésekre kivetett adóval

A Századvég közvélemény-kutatást végzett a parlamenti pártok lakossági támogatottságának és a 98 százalékos különadó megítélésének feltérképezése érdekében. A vizsgálat alapján a Fidesz-KDNP tovább erősödött a helyhatósági választásokat követően. A végkielégítések egy részére kivetett extra adóval 10 emberből 9 egyetért – olvasható a Századvég Alapítvány honlapján.

A Századég október havi kutatásunk eredményei szerint a Fidesz erősíteni tudta pozícióit az önkormányzati választásokat követően. A részvételi hajlandóság 55 százalékos szintje mellett a kormányzó pártokra az összes megkérdezett 47 százaléka szavazna egy most vasárnap esedékes parlamenti választáson. A szocialisták a teljes sokaságon belül a szavaztok 11 százalékát kapnák meg, a Jobbikra 9, az LMP-re 4 százaléknyian adnák voksukat. A részvételüket biztosra ígérő biztos pártválasztók preferenciáit nézve nyílik a támogatottsági olló a Fidesz-KDNP (68%) és a legerősebb ellenzéki párt, a szocialisták között (14%). Ebben a választói csoportban a kormányzó pártok előnye közel ötszörös. A Jobbikra 10 százaléknyian szavaznának, míg az LMP a bejutási küszöbnek megfelelő támogatottsági szinten áll (5%). A A Századvég azt is igyekezett megtudni, hogy a kutatásban résztvevők egyetértenek-e azzal, hogy a kormány a végkielégítések 2 millió forint feletti részét 98 százalékos kulcsú adóval adóztassa meg. A felvetéssel a válaszadók 91 százaléka értett egyet, 6 százalékuk ellenezte azt, 3 százalékuk nem tudott, vagy nem akart értékelhető választ adni. (

Forrás:

szazadveg.hu

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.