Rákosi még mindig Szeged díszpolgára?

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Varga Antal, a szegedi Jobbik alelnöke, a Kulturális, Egyházügyi, Közművelődési és Idegenforgalmi Bizottság nem képviselő tagja a testület csütörtöki, első ülése kapcsán egy közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe, melyben kifogásolja, hogy Szeged város korábbi díszpolgárai között ott olvasható Rákosi Mátyás kommunista diktátor neve is.

„Ma tartotta első ülését Szeged Város Kulturális, Egyházügyi, Közművelődési és Idegenforgalmi Bizottsága. A megkapott anyagok átnézése közben döbbenten tapasztaltam, hogy Rákosi Mátyás a város díszpolgára. A szegedi Jobbik véleménye szerint tarthatatlan az az állapot, hogy a magyar történelem legnagyobb zsarnoka egy ilyen megtisztelő címet birtokoljon. Ezért azt a javaslatot tettem, hogy a város mielőbb fossza meg díszpolgári címétől Rákosi Mátyást. Szerencsére szavaim nem találtak süket fülekre, és amennyiben törvényességi akadálya nincs a következő ülésen tárgyalni fogjuk a kérdést. Reményeim szerint ez az első és egyben szimbolikus lépés a kezdete annak, hogy Szeged egy új kulturális ösvényre lépjen” – írja Varga Antal közleményében.

Előző sztori

Pénteken kezdődik a Dóm Téri Advent

Következő sztori

Kerékpáros fogadóállomás és akadálypálya épült Szegeden + FOTÓK