Szórakozás

Pénteken kezdődik a Dóm Téri Advent

Pénteken kezdődik a Dóm Téri Advent

2010. november 25., csütörtök
Pénteken kezdődik a Dóm Téri Advent
Vásárnyitó csinnadrattával kezdődik pénteken a Dóm Téri Advent Szegeden; négy hét alatt több mint száz ingyenes programmal várják az érdeklődőket a Fogadalmi templom elé, ahol az ország egyik legnagyobb adventi koszorúját is fölállították. A programokat igyekeztünk úgy összeállítani, hogy a legifjabbaktól, a legidősebbekig mindenki találjon kedvére valót – mondta a fesztivált beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón Kémeri Attila, a szervező Ördögszekér Bt. munkatársa. A karon ülő gyerekeket és szüleiket csütörtökönként baba-mesedélután várja, a kicsit nagyobbakat mesejátékok szórakoztatják, lesznek folk-, rock- és világzenei koncertek, citerazene és népi muzsika is. Kémeri Attila a programok közül a balkáni és latin dallamokat, a tangóval, népzenével és dzsesszel ötvöző Cabaret Medrano december 3-i fellépését, a nyolcvanas évek diszkóslágereit vérbő iróniával előadó Barcsay Jenő Emlékzenekar december 10-i koncertjét emelte ki. Igazi meglepetés lesz az élő népzene legendás képviselője, a Vízöntő együttes Dóm téri produkciója, ők tizenöt év után először december 18-án lépnek föl Magyarországon. A szervezők több jótékonysági kezdeményezéshez is csatlakoztak: a látogatók segíthetik a Baptista Szeretetszolgálat cipős doboz akcióját, a Katolikus Karitász Egymillió csillag a szegényekért címet viselő programját és szegedi állatvédő szervezetek munkáját is. A téren – ahol kézművesek kínálják portékájukat - elkészült az ország egyik legnagyobb, tíz méter átmérőjű adventi koszorúja is. A gyertyákat - melyek együttes súlya megközelíti a két mázsát - vasárnaponként egy neves közéleti személyiség és egy vallási felekezet képviselője gyújtja majd meg.

Díszítik a betlehemet

Pénteken 16 óra 30 perckor a nyitómenet a Széchenyi térről indulva a Kárász utcán keresztül halad a Dóm térre. Szombat délelőtt fél 10-től a Virágpalettában készítik el a Dóm téri betlehem díszítését Szöllősi Ágnes pedagógus vezetésével. A szegedi óvodások, szülők és pedagógusok mellett minden érdeklődőt szeretettel várnak. Az ideérkezők karácsonyfadíszeket is készíthetnek, melyeket december 10-én helyeznek el a Dóm tér karácsonyfáján. Vasárnap délután 5-kor gyújtják meg az első gyertyát.

A Bálaszínház hétvégi és jövő heti programja:

november 26., péntek 16.30 – Langaléta Garabonciások és a Tél Hercege: vásárnyitó csinnadratta (Széchenyi tér - Dóm tér) 18.00 – Gulyás Laci: Szekérmesék Bálalabirintus 19.00 – Balga (koncert) november 27., szombat 15.00 – Partiscum Kamarakórus (koncert) 17.00 – Szegedi Pinceszínház: Sobri Jóska meséi (első rész) 19.00 – Quintet Brasil (koncert) november 28., vasárnap 11.00 – Fehérváry Lilla: Vasárnapi mesekoncert 16.00 – Tandi Flora (koncert) 17.00 – Gyertyagyújtás a dómban, majd az óriáskoszorún 19.00 – Fehérváry Lilla: Szerelem virágai (koncert) november 29., hétfő 19.00 – Várkonyi Tibi és Era: Hétfő esti slágeregyveleg (koncert)Katlan Tóni öntödéje november 30., kedd 17.00 – Advent a Szeret mentén (koncert) december 1., szerda 15.00 – Kordémesék: Angyalszárnyas 17.00 – Nyemcsok Éva Eső: Zenedoboz – a vajdasági szív 17.30 – Szegedi Egyetemi Énekkar (koncert) december 2., csütörtök 16.30 – Jászolmesék - babadélutánok a szalmában 19.00 – Pangea Project (koncert)Forgatag előtti csend december 3., péntek 16.00 – Kitől kap ajándékot a Mikulás? (gyermekfoglalkoztató) 20.00 – Cabaret Medrano (koncert) A Dóm téri adventi forgatag részletes programja ITT érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.