Közélet

Orbán: Magyarország felkészült az uniós elnökségre

Orbán: Magyarország felkészült az uniós elnökségre

2010. november 17., szerda
Orbán: Magyarország felkészült az uniós elnökségre

Semmilyen belpolitikai nehézség sem hátráltatja majd a 2011 első félévében esedékes magyar európai uniós elnökséget - jelentette ki a miniszterelnök szerdán Brüsszelben, ahol a magyar kormány az Európai Bizottsággal folytatott megbeszélést.

Orbán Viktor

szerint a magyar elnökség tervei teljesen összhangban vannak az uniós tervekkel. Orbán Viktor hozzátette: kormánya kiforrott és átgondolt programmal rendelkezik, és képes lesz a váratlan fejleményekre is megfelelően és gyorsan reagálni. A kezelendő problémák között a kormányfő Horvátország uniós csatlakozását, a schengeni övezet bővítését Románia és Bulgária felé, illetve egy roma stratégia elkészítését nevezte. Emellett a magyar kormány mindenképpen szervez egy miniszteri csúcsot a demográfiai kérdésekről és a családpolitikáról, amit kiemelt témaként kezelnek majd. A felkészülésével kapcsolatban Orbán Viktor elmondta: év végéig mind a 26 tagállam vezetőjével találkozik - a felén már túl is van -, megbeszélést folytat a keleti partnerség hat országának vezetőivel, a még nem EU-tag balkáni országok vezetőivel és az összes európai parlamenti frakcióvezetővel is. (

Forrás:

hírTV

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.