Orbán: Magyarország felkészült az uniós elnökségre

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Semmilyen belpolitikai nehézség sem hátráltatja majd a 2011 első félévében esedékes magyar európai uniós elnökséget – jelentette ki a miniszterelnök szerdán Brüsszelben, ahol a magyar kormány az Európai Bizottsággal folytatott megbeszélést.

Orbán Viktor szerint a magyar elnökség tervei teljesen összhangban vannak az uniós tervekkel. Orbán Viktor hozzátette: kormánya kiforrott és átgondolt programmal rendelkezik, és képes lesz a váratlan fejleményekre is megfelelően és gyorsan reagálni. A kezelendő problémák között a kormányfő Horvátország uniós csatlakozását, a schengeni övezet bővítését Románia és Bulgária felé, illetve egy roma stratégia elkészítését nevezte. Emellett a magyar kormány mindenképpen szervez egy miniszteri csúcsot a demográfiai kérdésekről és a családpolitikáról, amit kiemelt témaként kezelnek majd.

A felkészülésével kapcsolatban Orbán Viktor elmondta: év végéig mind a 26 tagállam vezetőjével találkozik – a felén már túl is van -, megbeszélést folytat a keleti partnerség hat országának vezetőivel, a még nem EU-tag balkáni országok vezetőivel és az összes európai parlamenti frakcióvezetővel is.

(Forrás: hírTV)

Default thumbnail
Előző sztori

Csütörtök: A Szolidaritás Éjszakája

Következő sztori

Női kosárlabda: győzni kell a Waver ellen

Legutóbbi hasonló cikkek