Labdarúgás: SZVSE-bravúr a Mórahalom ellen + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Dürgő Péter győztes gólja után már csak a vasutasok veretlenek

no images were found

Hatalmas lelkesedéssel harcolva, fegyelmezetten futballozva, kis szerencsének is köszönhetően legyőzte a listavezető Mórahalmot a SZVSE-Gyálarét a megyei I. osztály szombati rangadóján. A vendégek jóval több helyzetet alakítottak ki, de nem tudtak a hálóba találni.

A szombati nap legnagyobb érdeklődéssel várt megyei találkozójára Gyálaréten került sor, ahol két veretlen együttes csapott össze. A megyei I. osztály listavezetője, az augusztus óta szárnyaló Mórahalom a negyedik helyen tanyázó SZVSE-hez látogatott.

Mindkét gárdában akadt hiányzó: a hazaiaknál nem léphetett pályára Fröhlich Tamás, akinek bevérzett a vádlija, míg a vendégek az eltiltott Kreizler Károlyra nem számíthattak. A szegediek mestere részben éppen Fröhlich kiválása miatt, részben pedig taktikai megfontolásokból a korábbiakhoz képest átszervezte csapatát: a vasutasok ezúttal a szokottnál jóval defenzívebben futballoztak. A négy védő előtt így a 15 esztendős Környei Bence játszott a középpálya jobb, a szintén fiatal Fábián Ákos pedig a bal oldalán, míg Simon István és Beleznai Gábor főként védekező szerepet kapott. Három csatár helyett ezúttal kettő kapott helyet a hadrendben: az előretolt Dürgő Péter mögött Hegyesi Zsolt „működött” egyfajta árnyékékként.

Az első félidőben enyhe mezőnyfölényt harcoltak ki a mórahalmiak, s helyzetekig is eljutottak, mégis némiképp váratlanul a hatalmas szívvel futballozó hazaiak szereztek vezetést. A 36. percben a vendégek kapusa, Szűcs Marcell kiejtett egy labdát, ott termett a szemfüles Dürgő Péter, aki szezonbéli hetedik találatával előnyhöz juttatta csapatát; 1-0. A játékrészt súlyos sérülés zárta, pontosabban árnyékolta be: egy szögletnél az előrehúzódó Udvari Szabolcs összefejelt Hegyesi Ádámmal – mindkét remek sportembert mentő szállította kórházba, fejsérülést szenvedtek. (Közben kiderült: Udvarinak nincs komolyabb baja, de több öltéssel kellett összevarrni a fejét. Hegyesi viszont agyrázkódást szenvedett, de estére ő is elhagyhatta a kórházat.)

no images were found

Fordulást követően még nagyobb erőkkel rohamoztak a vendégek, szinte felbillent a pálya, a vasutasok csak egy-egy kontrával tudták átlépni a felezővonalat. A mórahalmiak – köztük a 17 gólos, a mesterlövészek listáján második Szőke Péter – több lehetőséget alakítottak ki, szinte körbelőtték Reguli Máté kapuját, de nem tudtak a hálóba találni. A lelkes szegediek fegyelmezetten, taktikusan futballozva őrizték egygólos előnyüket egészen a hármas sípszóig. Mivel időközben a címvédő Csongrád meglepetésre odahaza veszített 2-1-re a Balástyával szemben, így már csak egy alakulat veretlen idén a megyei I. osztályban: a SZVSE-Gyálarét!

Hegyesi Zsolték – akik a nagyszerű sikert libapörkölttel ünnepelték a SZVSE-pályán – hét győzelemmel és hét döntetlennel a tarsolyukban jelenleg 28 ponttal állnak a tabella negyedik helyén. Az őszt Tápén zárják majd a vasutasok: a találkozó november 20-án (szombaton) 13 órakor kezdődik. A Mórahalom – Csongrád rangadóra pedig egy nappal később kerül sor ugyanebben az időben.

A megyei I. osztály élcsoportja 14. forduló után: 1. Mórahalom 35 pont (45-8), 2. Csongrád 30 pont (13 mérkőzés, 26-6), 3. Kistelek 28 pont (12 mérkőzés, 38-16), 4. SZVSE-Gyálarét 28 pont (28-17), 5. Mindszent 25 pont (28-20).

A labdarúgó megyei I. osztály 14. fordulójában:

SZVSE-Gyálarét – Mórahalom VSE 1-0 (1-0). Gyálarét, 200 néző, vezette: Szöllősi Ferenc.
SZVSE: Reguli – Földeák, Hegyesi Á. (Csobán K.), Ágoston, Virág – Környei, Simon, Beleznai (Kozma), Fábián – Hegyesi Zs. – Dürgő (Kenderesi). Vezetőedző: Bóka Ferenc.
Mórahalom: Szűcs – Papdi (Gyimesi N.), Illés A., Udvari (Sádt), Daróczi – Illés T. (K. Tóth), Siha, Gyimesi L. – Tóth L., Takács, Szőke. Vezetőedző: Tóth Ákos.
Gólszerzők: Dürgő (36′).

Bóka Ferenc, a SZVSE mestere: „Fegyelmezettségünknek és küzdeni tudásunknak köszönhető ez a nagyszerű győzelem. Ennek a két erénynek köszönhetően vertünk meg egy nálunk jobb csapatot.”

Tóth Ákos, a Mórahalom trénere: „Régóta tudjuk, hogy a labdarúgást gólra játsszák, így hiába nőttünk játékban és labdatartásban is a hazaiak fölé, s hiába dolgoztunk ki számtalan gólhelyzetet, ez ezen a napon mit sem ért. Szerencsénkre a közvetlen rivális Csongrád is botlott, így ha jövő héten hazai pályán legyőzzük őket, biztos őszi elsőként fordulhatunk. A futball tulajdonképpen azért is szép játék, mert minden héten adott a lehetőség a javításra, mi erre törekszünk majd minden erőnkkel!”

Ágoston István, a SZVSE labdarúgó-szakosztály vezetője: „Gratulálok a fiúknak ehhez a nagyszerű sikerhez! Egyúttal szeretnék gratulálni az új sportbizottság frissen megválasztott tagjainak is. Remélem, a jövőben az értékének megfelelő helyen kezelik majd egyesületünk labdarúgó-szakosztályát, tekintettel a felnőtt- és utánpótláscsapataink eredményeire.”

no images were found

no images were found

Előző sztori

Lemond szegedi önkormányzati mandátumáról B. Nagy László

Következő sztori

Teke: hatodszor is 8:0 a szegedieknek