Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: a KITE negyedik helyébe került a hazai iksz + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Hiába vezetett, nem bírt a Dabassal a KITE-Szeged NB III-as labdarúgócsapata az utolsó őszi fordulóban. A kék-fekete-zöldek így nem értek oda a negyedik helyre.Rossz talajú pályán, vaskos hidegben került sor az NB III Alföld csoport zárófordulójának szegedi mérkőzésére és ez a csapatokon is látszott. lassan indult be a játék, masszív mezőnymunka zajlott, próbálkoztak építkezni a csapatok, de ez gólhelyzetekben nem mutatkozott meg az első negyedórában. Tizenkét perc után egy vendég lesgól adta meg az alaphangulatát a félidőnek, ezután jöttek a veszélyesebb helyzetek, főleg pontrúgásokból. A KITE enyhe fölénye a 20. percben érett góllá, amikor Kazán lövése kipattant, de a lesipuskás Nomel ott termett és bevágta, 1-0. Ezután meg is élénkült a meccs, a Dabas is bátrabban kezdeményezett, elsősorban Volenszki szögletei és szabadrúgásai után alakultak ki veszélyes szituációk. A végig (egészen pontosan kiállításáig) nagyon agilis Szűcs mutatta be a mérkőzés egyik legszebb mozdulatát, amikor egy Volenszki beívelést félfordulatból, eldőlve tett kapura, kissé eltörve a labdát, de Belecannak így is bravúrral kellett hárítania. Oda-vissza támadásokat vezettek a csapatok, de több gól nem született az első félidőben.
A szünet után ott folytatódott a meccs ahol abbamaradt, hullámzó támadások, komolyabb veszélyben azonban nem forogtak a kapuk. A 65. perctől beleerősített a Dabas, helyzetei egyre veszélyesebbé váltak, Belecannak egyre többször kellett védenie, volt hogy bravúrral. Kezdett beszorulni a KITE, de néha, egy-egy kontrából elért szabadrúgással vagy szöglettel képesek voltak helyzetbe kerülni Brinszkyék. Ám a vendégek mezőnyfölénye végül nem maradt kihasználatlanul: a 78. percben Feczesin István került lövőhelyzetbe, de megelőzte őt társa, Szűcs, aki a kapu közepébe bombázott, 1-1. A bekapott gól után hajrázni kezdett a Szeged s a hosszabbítás dacára, gólra nem sikerült váltaniuk az utolsó tízpercben visszavívott fölényüket. Maradt az iksz, ami egyik csapatnak sem jó igazán. A Dabas már egyébként is sok pontot vesztegetett el döntetlenekkel (ez volt a hetedik), a KITE pedig így lemondhat a dobogóközeli telelésről. Mindettől függetlenül viszont az eredmény reális.

Labdarúgó NB III Alföld csoport 15. forduló

KITE-Szeged – FC Dabas 1-1 (1-0). Szeged, Felső Tisza parti stadion. Vezette: Mihálik (Gyekiczki, Nagy L.).
KITE-Szeged: Belecan – Laczkó, Saulic, Kazán, Keller J., Kormányos (Koncz M. 46′), Gellér, Brinszky, Balogh, Horváh P. (Nagy 82′), Nomel J. P. Vezetőedző: Major László.
Dabas: Ambrus – Buczkó, Csáki, Halgas, Danyis, Csendes (Sápi 67′), Magyar (Feczesin 46′), Volenszki (Kocsis 78′), Teiringer, Murányi, Szűcs. Vezetőedző: Keresztúri András.
Gólszerzők: Nomel (20′), illetve Szűcs (82′).

Major László: “Jó iramú mérkőzésen sajnos nem tudtuk megtartani az előnyünket, s ez a negyedik helyünkbe került, de gratulálok a csapatnak, hiszen ha figyelembe vesszük, hogy az utolsó pillanatokban álltunk össze, s lényegében felkészülés nélkül kezdtük el a szezont, akkor azt kell, hogy mondjam, ez a féléves teljesítményünk megfelelő. Megpróbálunk a télen erősíteni, majd egy jól sikerült felkészülést követően még jobban szerepelni.”

Online tudósításunk:

92. perc: Nyomás alatt a Dabas, de túl sok a pontatlanság a szegedi oldalon. Vége a mérkőzésnek.

91. perc: Gellér távoliját Ambrus védi.

90. perc: Jól hajrázik a KITE-Szeged, de félő, hogy már későn. Egyértelmű a hazaiak fölénye a meccs végére. Halgas sárgát kap, miután a Nomel elleni szabálytalanság után elrúgja a labdát.

88. perc: Laczkó tört előre a jobb oldalon, sikerült megtartania, bead Baloghnak, aki kisodródik és beívelése kimegy az alapvonalon.

85. perc: Horváth Péter helyére Nagy András jön. Megélénkült a meccs a hajrára, ide-oda hullámzik a játék. Szűcs kap sárgát, mert nem hagyja Brinszkyt elvégezni a szabadrúgást. Mivel már volt neki egy, ez így piros. A félpályáról elvégzett szabadrúgást kifejelik a dabasiak.

84. perc: Brinszky tör ki középen, lövőhelyzetbe tisztázza magát, de avédőről élevágódik jobbra Nomel elé, aki a tizenhatos sarkáról rásuhintja, Ambrus nagyot véd. A kipattanó Brinszkytől Balogh elé kerül ő azonban jócskán mellé lő.

82. perc: GÓÓÓL... Beérett a dabasi fölény. Feczesin került lövőhelyzetbe egy kavarodás után, Szűcs azonban megelőzte és a kapu közepébe bombázott, Belecan tehetetlen volt. 1-1

81. perc: Volenszki helyére jön Kocsis jön.

80. perc: Belecan-bravúrok! Feczesin bombáját hárítja szögletre, majd a sarokrúgás után kipaskolja a labdát, az ismétlést elvetődve védi.

79. perc: Brinszky lő hatalmasat, a 22 méteres szabadrúgásból kicsit mellé-fölé csavarodik a bogyó.

78. perc: Koncz iramodik meg középen, ugratná ki Baloghot de a védő megelőzi a szegedi játékost, aki nem hagyja magát, felvágják, szabadrúgás kecsegtető pozícióból

75. perc: Baloghot vágták fel 28 méterre a kaputól, Brinszky lökete levágódik a sorfalról.

73. perc: Volenszki-szöglet, mindenki felett elszáll a labda és a másik oldalon az alapvonalon hagyja el a játékteret. Egyértelműen fölényben a Dabas, nem kellene őket ennyire magunkra húzni. Feczesin kap sárgát.

72. perc: Nomel esik el az ellenfél tizenhatosán belül, nincs tizenegyes.

71. perc: A szögletből Feczesin tör kapura, Belecan hárít.

70. perc: Sápi jön a vendégeknél Magyar helyett. Enyhe mezőnyfölényben a Dabas, most is egy messziről kapura emelt labda ami beívelésnek indult, Belecannak tornáznia kellett, szöglet.

68. perc: Volenszki szögletét Nomel fejeli ki ismét. Védőnek is használható, a mai meccs is bizonyítja. A visszaívelt labdát Belecan magabiztosan fogja.

66. perc: Dabasi szabadrúgás 28 méterről kissé balról, Volenszki íveli be, jól mozdul egy dabasi csatár és sarokkal próbál beleérni és kapura tenni, de lemarad róla, Belecané

62. perc: Brinszky távolról bombázza Ambrus kapuját, a hálóőr nagyot véd.

58. perc: Halgas tisztáz szögletre a jobb szélen jól megiramodó Nomel elől. Brinszky szögletére Ambrus mozdul, az elpattogó labda Brinszkyhez kerül vissza a tizenhatos jobb sarkához, a becsavart labdát fejjel tisztázza egy vendég védő.

55. perc: Veszélyes szabadrúgást csavart kapura Volenszki, Belecan kissé bizonytalanul öklöz, a labda felperdül, majd az aláhulló játékszert tisztázni tudják a védők.

52. perc: Horváth Péter jól irányít a középpályán, előbb Baloghot szökteti, de kissé hosszú a passz, majd veszélyesen ível be, de Ambrus jól jön ki.

50. perc: Szűcs rángatja Lackót támadásban, a bíró nem fúj, Szűcs helyzetbe kerül, be is passzol középre de tisztáz a védelem.

46. perc: A KITE-Szeged kezdi a második félidőt. Koncz Miklós állt be a szünetben a hazaiaknál Kormányos helyett, Feczesin István pedig a vendégeknél.

Szünet.

45. perc: Vége az első félidőnek.

42. perc: Gellér suhintja rá jó huszonöt méterről a kapuval szemben, ez sem találta el a kaput.

35. perc: Buczkó remek bal oldali szabadrúgását Csáki fejelte kapura, Belecan a helyén volt, bravúrral fogta.

33. perc: Gellér-szabadrúgás középről, alig téveszt célt, az erővel most sem volt gond.

32. perc: Brinszky végzett el szabadrúgást a pálya bal oldalán, a védők azonban kifejelték.

30. perc: Dabasi szögletet követően Nomel fejeli ki a labdát. Kissé leült a meccs a hidegben.

24. perc: Hatalmas vendéghelyzet maradt ki! Volenszki szögletét félfordulatból rádőlve lőtte kapura Szűcs, Belecan óriási bravúrral védett, a kipattanót tisztázták a védők.

20. perc: GÓÓÓL!!! Egy szabadrúgás után Kazán Attila lőtt kapura, a kipattanót Nomel vágja be! 1-0

18. perc: Nomel tört kapura a jobb oldalon jó kiugratás után, gyenge lövését Ambrus védte, majd védői tisztáztak.

17. perc: Volenszki szögletét Saulic tisztázza. Megélénkült a meccs.

15. perc: Az ellentámadásból Murányi tör kapura, de Belecan tisztáz előle.

14. perc: Hatalmas szegedi helyzet marad ki! Brinszky ível be egy szabadrúgást az alapvonaltól 5 méterre a jobb oldalon, középen védővel a nyakán fejel az egyik szegedi, csúsztatása a kapufára pattan, majd a labdára törő Nomel gyanús körülmények között esik el, de nincs tizenegyes…

12. perc: Kormányos végzett el szabadrúgást mintegy 26 méterre a kaputól, de erős lövése méterekkel szállt fölé.

11. perc: Gólt szerez a Dabas, de már előtte lest jelez a partjelző.

9. perc: Dabasi támadás végén öklözött Belecan, a labdával Gellér indult kapura, de a védője megelőzte és haza tisztázott.

7. perc: Tapogatóznak a csapatok, mezőnyjáték zajlik, helyzetig még nem jutottak el a felek.

4. perc: Gellér iramodott meg jól a bal oldalon, de jól keresztezett előtte a vendégek védője és felszabadított.

1. perc: A Dabas kezdi a mérkőzést. A vendégek fehér mez, piros nadrág, fehér sportszárban, a hazaiak a hagyományos kék mez, fekete nadrág, fekete sportszárban lépnek pályára.

12.55: Kisebb csúszás várható, az összeállítások miatt. Meglehetősen hideg van, inkább télies az idő. Ennek dacára mintegy 150 néző látogatott ki, köztük mintegy 30 ultra.

12.45: Javában melegítenek a csapatok a pályán. Elég mély a gyep, elég rossz a talaj.

Beharangozó írásunk itt olvasható.

Sport

A PSG és Stas Skube is Szegedre jön a csoportkörben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A PSG és a Flensburg ismét Szegedre látogat, visszavághat Pick a Vardarnak.

Tovább olvasom

Sport

Délután kézilabda BL-sorsolás – jön az új lebonyolítás

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Szinte minden változik a Bajnok Ligája lebonyolításában,az  állandóságot a csapatok és a négyes döntő jelenti.  echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Sport

Zsótér Donát távozik Újpestről

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

A szegedi születésű támadó középpályás szerződése lejárt, klubja pedig nem hosszabbított.

Tovább olvasom

Aktuál