Sport

Kézilabda: nehéz meccs az orosz Medve(gyi) ellen

Kézilabda: nehéz meccs az orosz Medve(gyi) ellen

2010. november 18., csütörtök
Kézilabda: nehéz meccs az orosz Medve(gyi) ellen

Szerdán elutazott Oroszországba, csütörtöki legújabb BL-mérkőzése színhelyére a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. A PLER ellen megsérült Lékai Máté és Törő Szabolcs is a csapattal tart, illetve örvendetes hír, hogy Herbert Gábor is tagja a kiutazott keretnek.

Mindenesetre nehéz dolga lesz

Skaliczki László

vezetőedző együttesének a Csehovszkije Medvegyi otthonában csütörtök magyar idő szerint este 17 órától. No persze nem ismeretlen a Pick előtt az orosz medve, hiszen a sorsolás szeszélyének folytán az elmúlt egy év során immáron negyedszer méri össze erejét a két gárda. Az ellenfél továbbra is nagyon erős alakulat, kis túlzással gyakorlatilag az orosz válogatott ellen lépnek pályára Zubaiék. A két csapat elmúlt egy évbeli mérlege eddig teljesen kiegyenlített, egy orosz és egy szegedi győzelem valamint egy döntetlen. A Medvegyi jelenleg vezeti a Bajnokok Ligája C csoportját a Valladolid előtt, jobb gólkülönbségének köszönhetően (a két együttes egymás elleni spanyolországi találkozója döntetlennel végződött). A Pick Szegednél jó hír, hogy a PLER ellen bokasérülést szenvedett

Lékai Máté

és

Törő Szabolcs

is játékra alkalmas állapotban van, sőt a kerettel utazott Csehovba

Herbert Gábor

is, aki valószínűleg pályára is fog lépni a csütörtök esti mérkőzésen. A papírforma sajnos nem a szegedi csapat mellett szól, de többször láthattuk már, hogy a Skaliczki-legénység képes meglepetést okozni. Egy esetleges szegedi győzelem pedig azt jelentené, hogy a Pick felzárkózna az élmezőnyhöz, vagyis a hét-hét ponttal álló Medvegyihez és a Valladolidhoz. A Pick következő hazai mérkőzése szintén az orosz csapat ellen lesz, másfél hét múlva, november 28-án.

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája C csoportjának jelenlegi állása:

1. Csehovszkije Medvegyi4310137–1177
2. Valladolid4310117–1077
3. Pick Szeged4202118–1134
4. Dinamo Minszk310290–982
5. Aalborg301287–1061
5. Schaffhausen4013119–1271

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.