Kétmilliós adomány a szegedi Gyermekklinikának + HANG

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szegedi Gyermekgyógyászati Klinika a magyar tulajdonú Poli-Farbe Kft. 2009-2010-es akciója során több mint kettőmillió forintos adományban részesült. A festékgyár számos gyermekegészségügyi és gyermeknevelési intézményt támogatott speciális festékével és partnereinek szervezett gyűjtőakcióján keresztül pénzadománnyal.

Az adományt jelképesen Krunity Veszna, a Poli-Farbe Kft. értékesítési- és marketing igazgatója valamint Gombos Edina, a bababarát festék reklámarca adta át az intézményt képviselő Bartyik Katalin doktornőnek.
A Platinum Kid Jótékonysági Program keretében több mint 150 hazai és határon túli óvoda jutott hozzá bababarát festékhez a magyar tulajdonú Poli-Farbe festékgyár felajánlásának köszönhetően az idei esztendőben. Az összesen csaknem 9000 kisgyermeket érintő program részeként a szegedi Gyermekklinika is támogatást kapott, így ők is kifesthetik az épület falait. A Platinum Kid szobafesték ezüstöt is tartalmaz, így megakadályozza, hogy a falakon elszaporodjanak a baktériumok és gombák, ráadásul oldószer- és szagmentes, illetve könnyen lemosható falakat eredményez, így tökéletesen alkalmas az oktatási, egészségügyi intézmények szépítésére és a környezetünk megóvására.

„Minden nagyon nagy segítséget jelent a számunkra” – mondta el portálunknak Bartyik Katalin doktornő. „A pénzadományt laborműszerek, diagnosztikai eszközök, infúziós pumpák vásárlására fordítottuk. Elsősorban az onkológiai osztály kis betegeinek ápolását segítjük, hiszen ők azok, akik a legtöbb időt a klinika falai között töltik.”
A klinika onkológiai osztályán közel harminc kisgyermeket ápolnak, éves szinten 60-70 beteggel foglalkoznak. Az ő ápolásukban, szűrésükben nagy segítség az adomány felhasználásával vásárolt nitrogéngenerátor.
A festékgyár először a tavalyi évben vette fel a kapcsolatot a szegedi Gyermekklinikával, amikor is a festék-szakkereskedők részére adománygyűjtési akciót szerveztek. Ennek keretében – mivel a cég tulajdonosa maga is ötgyermekes édesapa – elsősorban a gyermekekkel foglalkozó egészségügyi és nevelési intézetek részére juttatták el adományaikat.
„Idén festékadománnyal segítettük a szegedi intézményt” – mondta Krunity Veszna értékesítési- és marketing igazgató. „Így a pénzadomány mellett összességében a két év alatt több mint kettőmillió forinttal sikerült a kis betegeket és az őket ápoló intézményt segítenünk.”
Az ünnepélyes átadáson részt vett a gyár jótékonysági programjának nagykövete, Gombos Edina is, aki maga is gyakorló anyukaként éli mindennapjait.


Hallgassa meg Bartyik Katalinnal készített hanganyagunkat!


Hallgassa meg Gombos Edinával készített hanganyagunkat!

Default thumbnail
Előző sztori

Kosárlabda: megszakadt a Kosársuli sikersorozata

Default thumbnail
Következő sztori

Fogadóórát tart a szegedi rendőrfőkapitány

Legutóbbi hasonló cikkek