Kedd: Művészettörténet a Reökben

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Folytatódik Nátyi Róbert művészettörténeti előadás-sorozata keddenként a Reökben az európai művészet történetéről. Ismét lesz „Duruzsoló” a gyermekkönyvtárban, Hódmezővásárhelyen az I. világháborús emlékműnél tart megemlékezést a Trianon Társaság, új kiállítás nyílik meg a Polgári Szalonban, és – csak kedden – Michael Cain és Jude Law szereplésével vetítik Kenneth Branagh Mesterdetektív című thrillerét a Belvárosi moziban.

„Duruzsoló” a gyermekkönyvtárban

A Somogyi gyermekkönyvtárában kedden 16.30-18 óráig „Duruzsoló” – szülői konzultáció. A szülőkkel oldott légkörben történő személyes beszélgetésen lehetőség van az óvodás-kisiskolás korú gyerekek tanulási, viselkedési problémáinak megbeszélésére, azok okainak feltárására, tanácsadásra. A beszélgetést vezeti: Rózsa Vincéné tanító, fejlesztő gyógypedagógus, mozgásfejlesztő és Kothencz Zsanett – pszichológus.

Akciós könyvvásár

Az Odesszai fiókkönyvtárban és a Rókusi fiókkönyvtárban keddtől november 30-ig akciós könyvvásár lesz a könyvtárak nyitvatartási idejében.

Megemlékezés

Hódmezővásárhelyen, a Kossuth téren, kedden 17 órakor az I. világháborús emlékműnél tart megemlékezést a Felvidék 1938. évi visszatérése és Halottak napja alkalmából a Trianon Társaság. Beszédet mond Demeter János református lelkész.

Kiállítás a Polgári Szalonban

Barkos Bea és Simon Miklós képzőművészek kiállítása nyílik meg a Polgári Szalonban (Victor Hugo u. 5.) kedden 17 órakor. A kiállítást megnyitja: Szabó András képzőművész. Közreműködik: Ivánovics Tünde népdalénekes, Fábri Géza kobzos, Büky Beáta színművész. A kiállítás megtekinthető december 1-ig, hétfőtől csütörtökig 10-17 óráig.

Művészettörténet a Reökben

Folytatódik Nátyi Róbert művészettörténeti előadás-sorozata a Reökben az európai művészet történetéről. Az előadások nem csupán az egyetemi hallgatók számára lehetnek érdekesek, így a Reök látogatói is lehetőséget kapnak arra, hogy betekintsenek a művészetek rejtelmeibe, mindezt Nátyi Róbert lehengerlő előadásmódját követve tehetik meg kedden 14 órától.

Közéleti Kávéház

Az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar 3. emeleti társalgójában (Tisza Lajos krt.54.) kedden 17 órakor Auschwitz bombázásának, valamint a zsidók deportációja légitámadásokkal történő megakadályozásának lehetőségei. Előadó: Oláh András Pál joghallgató. Beszélgetőtárs: Végső István. A programról bővebben a http://www.netrend.szeged.hu/sites/civilcafe/index.html oldalon olvashatnak.

A mozik keddi műsorai

A Grand Café-ban kedden:

18.30-kor: Baaria – feliratos olasz-francia film, rendező: Giuseppe Tornatore

21 órakor: Az út – feliratos amerikai film, rendező: John Hillcoat.

A Grand Café programjairól részleteket a www.grandcafe.szeged.hu oldalon olvashatnak.

A Belvárosi mozi keddi műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14 órakor: A csodálatos Univerzum 3D – színes, magyar dokumentumfilm, Rendező: Gráner József.

15 órakor és 18.30-kor: Alfa és Omega 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs családi kalandfilm. Rendező: Anthony Bell, Ben Gluck.

16.45-kor és 20.15-kor: Gru 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs kalandfilm. Rendező: Chris Renaud, Pierre Coffin.

Balázs Béla terem:

16 órakor: Mesterdetektív – színes, feliratos amerikai thriller. Szereplők: Michael Caine, Jude Law. Rendező: Kenneth Branagh.

18 órakor: Szemekbe zárt titkok – színes, feliratos, argentin-spanyol krimi, rendező: Juan José Campanella.

20.15-kor: Ízek, imák, szerelmek – színes, amerikai romantikus film. Rendező: Ryan Murphy.

Csőke József terem:

17 órakor: Hétmérföldes szerelem – színes, amerikai romantikus vígjáték, rendező: Nanette Burstein.

19.30-kor: Lourdes – színes feliratos osztrák-francia-német dráma, rendező: Jessica Hausner.

A filmekről részleteket a http://www.belvarosimozi.hu/mozi-msor.html oldalon olvashatnak.

Kedd esti bulik

Az IH Rendezvényközpontban kedden 20 órakor az Everflow zenekar koncertje. Vendégzenekar: Elleborum. Jegyár:700 Ft. Bővebben a http://www.ihrendezvenykozpont.hu/event/274 oldalon.

A JATE Klubban kedden 20 órakor Subscribe és Óriás koncert. A koncert után buli Dj. Gesbinnel!

A JUGYU Klubban kedden 19.30-kor Gyógypedagógus Szakest – Fény koktél akció! Vetélkedő, majd buli hajnalig DJ Xandroval!

Előző sztori

Megvonnák a magas jövedelműektől a családi pótlékot

Következő sztori

Új bolygószületési elmélet: bolygók gázcsomókból