Hétfő: II. Nemzetközi Hárfaverseny és Fesztivál

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nemzetközi hárfaverseny kezdődik Szegeden, az ünnepélyes nyitókoncert hétfőn lesz a Móra Ferenc Múzeumban. Az IH Rendezvényközpontban Fábry Sándor legújabb önálló estjére várják a közönséget, a Somogyi-könyvtárban ismét lesz filmvetítés a MTV Szegedi Stúdiójának archívumából, a József Attila Tanulmányi és Információs Központban Németh Lajos meteorológus tart vetített képes előadást.

Nemzetközi hárfaverseny kezdődik a múzeumban

Az eddig beérkezett jelentkezések szerint közel 60, túlnyomórészt külföldi fiatal vesz részt a II. Nemzetközi Hárfaversenyen Szegeden. A világ 17 országából – az USA-tól Japánig – érkeznek versenyzők a dél-alföldi városba. A hatnapos zenei eseménysorozat nemcsak verseny, hanem fesztivál is; a zárókoncerten kívül további öt zenei estet rendeznek – nemzetközi verseny-győztes külföldi előadókkal. A hárfaverseny eseményeit a Móra Ferenc Múzeumban, az Ifjúsági Házban és a Zeneművészeti Kar koncerttermében rendezik meg. Az ünnepélyes nyitókoncert hétfőn 19 órakor lesz a Móra Ferenc Múzeumban. Közreműködnek: Mentés Másként (Magyarország), Belgrádi Hárfaquartett (Szerbia), Hannah Phillips (Skócia). A versenyt megnyitja: Kerek Ferenc – fővédnök. Részletes http://www.mfm.u-szeged.hu/index.php?id=hirek-nemzetkozi-harfaverseny oldalon. A fesztivál hivatalos weboldala: www.harpcompetition.eu

Fábry Sándor önálló estje

Az IH Rendezvényközpontban hétfőn 19 órakor lesz Fábry Sándor legújabb önálló estje. Vendég: “Három kismalac”. Továbii információk a http://www.ihrendezvenykozpont.hu/programok oldalon.

Bábszínház

A Kövér Béla Bábszínház kamaratermében hétfőn délelőtt 10 órakor Panama (Pumukli bérlet).

Közéleti Kávéház

A Somogyi-könyvtár alagsorában hétfőn 17 órakor Filmvetítés a MTV Szegedi Stúdiójának archívumából: Bubryák István válogatása. 1. Elhallgatott a sortűz (25 perc) – dokumentumfilm a mosonmagyaróvári vérengzésről. Rendező: Hell István. 2. Statárium (15 perc) – dokumentumfilm a statáriális bíróság elé állított és kivégzett Mány Erzsébet és Farkas Mihály életéről. Rendező: Bubryák István. 3. Determináció (15 perc) – dokumentumfilm a szegedi Csillag Börtönben kivégzett és a Bajai úti rabtemetőben elkapart Kováts József sorsáról. Rendező: Bubryák István.

Kiállítás

Sziráki Lászlóné Dudás Ilona festmény-kiállítása látható hétfőtől november 24-ig a Móricz Zsigmond Művelődési Házban Szeged-Szentmihályon (Kapisztrán u. 50).

Előadás az éghajlatváltozásról

A Magyar Meteorológiai Társaság Szegedi Csoportja meghívására Németh Lajos meteorológus (Országos Meteorológiai Szolgálat) Mi lesz veled időjárás, mi lesz veled éghajlat? címmel vetített képes előadást tart a József Attila Tanulmányi és Információs Központban hétfőn 19 órakor.

A mozik hétfői műsorai

A Grand Café-ban hétfőn:

A szlovák filmművészet hete:

17 órakor: Könnyű szellő (Ľahký vánok) szlovák dokumentumfilm, rendező: Sahraa Karimi.

19 órakor: Rókácskák – szlovák-cseh-ír játékfilm, rendező: Mira Fornay.

21 órakor: Egy lányról – feliratos angol film, rendező: Lone Scherfig.

A Grand Café programjairól részleteket a www.grandcafe.szeged.hu oldalon olvashatnak.

A Belvárosi mozi hétfői műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14 órakor: Alfa és Omega 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs családi kalandfilm. Rendező: Anthony Bell, Ben Gluck.

15.30-kor: A csodálatos Univerzum 3D – színes, magyar dokumentumfilm, Rendező: Gráner József.

17.15-kor, 19 órakor és 20.45-kor: Gru 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs kalandfilm. Rendező: Chris Renaud, Pierre Coffin.

Balázs Béla terem:

15.30-kor és 18 órakor: Ízek, imák, szerelmek – színes, amerikai romantikus film. Rendező: Ryan Murphy.

20.30-kor: Dobogó kövek – színes, magyar játékfilm, rendező: Martin Csaba.

Csőke József terem:

17 órakor: Minden rendben lesz – színes, feliratos, dán-svéd-francia film, rendező: Christoffer Boe.

19.30-kor: Pancser Police – színes, szinkronizált amerikai akció-vígjáték, rendező: Adam McKay.

A filmekről részleteket a http://www.belvarosimozi.hu/mozi-msor.html oldalon olvashatnak.

Hétfő esti buli

A JATE Klubban hétfőn 22 órakor BTK-s és ZMK-s Est – Vad Fruttik koncert. Unicum akció! Házigazda: Dzsi és Zoll. BTK-soknak és ZMK-soknak a belépés ingyenes!

Előző sztori

Röplabda: csaknem meglepte a HPQ a Kecskemétet

Következő sztori

Női kosárlabda: jól hajrázott a Szekszárd, kikapott a Szeviép