Hátország: a Debrecen legyőzte a tartalékos Szedeákot

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Összeállításunkban a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák NB I/A csoportos U20-as csapatának mérkőzéseiről számolunk be hétről hétre. Nyilas István gárdája több sebből vérzett a hétvégén, s nem is bírt a debreceniekkel.

Nem túl kedvező előjelekkel várták a Szedeák U20-asai az élmezőnyhöz tartozó Debrecen elleni mérkőzést. A meccs előtti napokban valószínűvé vált, hogy nem tudnak tíz játékost csatasorba állítani. Különböző indokok végül is csak kilenc egészséges emberrel (közöttük szerepelt két junior korú is) indultak útnak. Ennek ellenére a 3. negyed végéig egyenrangú ellenfelei voltak a Debrecenieknek. A 29. percben még vezettek a vendégek 55-53-ra, de onnan sajnos az ellenfél egy 26-7-es rohanást csinált. Nyilas István vezetőedző szerint még így nyerhető lett volna a csata, ha Szabad István és Horváth János csak megközelíti a legjobbját. A sportban azonban nincs feltételes mód…
A Szedeák jelenleg négy győzelemmel és öt vereséggel áll a tabellán.

NB I/A U20-as bajnokság 8. forduló:

Factum Sport Debrecen – Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák 79-62 (19-17,18-18,23-20,19-7).
Szedeák: Horváth J. 4, Szabad 2, SZÉLL 14, MÁROK 10, MÉSZÁROS 19. Csere: ZSOM 13/9, Horváth R., Jáhni, Koszta. Vezetőedző: Nyilas István.

Előző sztori

Műsorújság: a Telin TV szerdai műsora

Következő sztori

Hátország: Zsombón is nyert, s őszi második az FK-ifi