Csütörtök: A Szegedi Tudományegyetem Napja

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ünnepi szenátusüléssel és más programokkal, több helyszínen ünneplik csütörtökön a Szegedi Tudományegyetem Napját. A II. Nemzetközi Hárfaverseny és Fesztivál közönségét újabb hárfakoncertre várják a múzeumban, a Somogyiban Rusz Lívia életmű-kiállítás nyílik, az újszegedi Rendezvényházban a biokertészetről, a Közéleti Kávéházban pedig a magyar gulágról, az ’50-es évek kitelepítéseiről hallhatnak előadást az érdeklődők.

Színház és bábszínház

A Kisszínházban csütörtökön 10 és 14 órakor Weöres Sándor: Csalóka Péter – mesejáték.

A Kövér Béla Bábszínház nagytermében csütörtökön délelőtt 10 órakor (Bambi bérlet) és délután 14.30-kor (Jó a palacsinta bérlet) Jancsi és Juliska.

II. Nemzetközi Hárfaverseny és Fesztivál

A Móra Ferenc Múzeumban csütörtökön 19.30-kor Benjamin Creighton Griffiths hárfakoncertje. A II. Nemzetközi Hárfaverseny és Fesztivál programjairól a http://www.mfm.u-szeged.hu/index.php?id=hirek-nemzetkozi-harfaverseny oldalon olvashatnak.

A Somogyi-könyvtár rendezvényei

A Somogyi-könyvtár 1. emeleti folyóirat-olvasótermében csütörtökön 16.30-kor a Garbo Kiadó gondozásában megjelent “Ígéretek 3” című antológia bemutatója. A könyvbemutatón a vendég Szecsődy Péter író, a Garbo Kiadó főszerkesztője és Máté Gabriella kiadóvezető lesz. Bővebb információ a http://www.sk-szeged.hu/programok/rendezvenyek/1543-az-igeretek-3-cim-antologia-bemutatoja.html oldalon.

A Somogyi-könyvtár földszinti aulájában csütörtöktől december 1-ig Rusz Lívia életmű-kiállítás látható. A kiállítás eredeti rajzokon és grafikákon keresztül mutatja be “Csipike, az óriás törpe” megalkotójának munkásságát. A művésznő a 2. Szegedi Képregény-fesztivál díszvendége lesz.

A Gyermekkönyvtárban csütörtökön 15 – 18 óráig „Méregető lépegető”iskolaérettségi vizsgálat iskolába készülőknek, képességfelmérés kisiskolásoknak. Vezeti Rózsa Vincéné tanító, fejlesztő-gyógypedagógus, mozgásfejlesztő terapeuta. A vizsgálatra való bejelentkezéshez telefonos egyeztetés szükséges. A képességfelmérés a jelentkezés sorrendjében történik. Jelentkezni lehet a 30/265-22-35-as telefonszámon, illetve a rozsa.icu61@gmail e-mail címen.

Gyógyító Esték

Az Újszegedi Rendezvényházban csütörtökön 18 órától Biokertészek – a Föld gyógyítóiNemes Mátyás biokertész előadása a Gyógyító Esték programsorozat keretében. Részletek a http://www.rhz.hu oldalon.

Közéleti Kávéház

Az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar II. sz. épületében (Rákóczi tér 1. fsz. tárgyaló) csütörtökön 17 órakor Magyar gulág – Hortobágy – Tiszaszentimre 1950-1953.  A Rákosi-rendszer rémtetteinek egyike volt az, hogy a Hortobágyon kényszermunka-táborba “telepítettek” ártatlan embereket. Vendég: Mari Albertné Vecsernyés Aranka volt táborlakó. Beszélgetőtárs: Tráser László újságíró.

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara emeleti konferenciatermében (Párizsi krt. 8-12.) csütörtökön 18 órakor Bagdi Bella: Kívánságbeteljesítő koncert. A koncert hossza 2 óra. CD-árusítás a koncert végén lesz. Részvételi díj egységesen: 2500,- Ft/fő. A jegyeket az előadás kezdete előtt a helyszínen lehet átvenni 17.15 – 18 óráig. (Nincs elővétel, de a jegyek minden esetben regisztrációhoz kötöttek). Jelentkezés az info@hatartalanharmonia.hu e-mail címen, vagy a 06-20/346-1700 és 06-20/347-8282 telefonon. Jegyek korlátozott számban kaphatók.

Az SZTE programjai

Az SZTE TIK III. szemináriumi teremben csütörtökön 10 órakor MEREK Civil Hálózatépítő tréning. A Konferenciát a Conference Tours szervezi. A Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja TÁMOP programjának keretében megvalósuló országos képzés sorozat szegedi rendezvénye.

A Szegedi Tudományegyetem Napja alkalmából rendezett Ünnepi Szenátusülést csütörtökön 11 órakor tartják a József Attila Tanulmányi és Információs Központ Kongresszusi termében, ahol átadják az egyetem honoris causa kitüntetéseit is. 15 órakor Fogorvoskari ünnepség az egyetem napján – a Reök palotában megemlékezés Prágai Géza tanár úrra, a Fogorvos-tudományi Kar kiemelkedően tisztelt, és szeretett oktatójára. A megemlékezést követően előadást tart a kar két Honoris Causa Senatora, Liisi Sewón és John Beumber. A programot Olasz Flóra hárfaművész és állófogadás zárja. Bővebben a http://www.u-szeged.hu/hirek/2010-oktober/szegedi-tudomanyegyetem oldalon.

Az SZTE TIK nagyelőadó teremben csütörtökön 17 órakor „Kreatív nyelvtanulás” bemutató előadás.

A mozik csütörtöki műsorai

A Grand Café-ban csütörtökön:

A szlovák filmművészet hete:

17 órakor: Juraj Jakubisko portréja (Portrét Juraja Jakubiska) – szlovák-cseh dokumentumfilm, rendező: Martin Šulík.

19 órakor: Báthory – szlovák-cseh-angol-magyar-amerikai filmdráma, rendező: Juraj Jakubisko.

21.15-kor: Élek és szeretek – feliratos spanyol film, rendező: Álvaro Pastor, Antonio Naharro.

A Grand Café programjairól részleteket a www.grandcafe.szeged.hu oldalon olvashatnak.

A Belvárosi mozi szerdai műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14 órakor: Alfa és Omega 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs családi kalandfilm. Rendező: Anthony Bell, Ben Gluck.

15.30-kor: A csodálatos Univerzum 3D – színes, magyar dokumentumfilm, Rendező: Gráner József.

17.15-kor, 19 órakor és 20.45-kor: Gru 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs kalandfilm. Rendező: Chris Renaud, Pierre Coffin.

Balázs Béla terem:

16 órakor és 20.30-kor: The Expendables – A feláldozhatók – amerikai akciófilm, rendező: Sylvester Stallone.

18.15-kor: Dobogó kövek – színes, magyar játékfilm, rendező: Martin Csaba.

Csőke József terem:

17 órakor: Örvény – magyar dokumentumfilm, rendező: Szekeres Csaba.

19.30-kor: Szerelmi bűnök – francia thriller, rendező: Alain Corneau.

A filmekről részleteket a http://www.belvarosimozi.hu/mozi-msor.html oldalon olvashatnak.

Csütörtök esti bulik

A Millenniumi Kávéházban csütörtök este 8 órakor Palatkai bál. Zenél: Patyi Zoltán és zenekara, táncot tanít: Varga Sándor.

A JATE Klubban csütörtökön 22 órakor Gólyabál előkészítő buli. Vodka-narancs akció! Házigazda: Dj. Egon. Gólyáknak és párjaiknak ingyenes!

A SZOTE Klubban csütörtökön 22 órakor Fogász-asszisztens buliPatkós doktor és DJ Pet – “Pati menni PhD-zni London!” – Patkós búcsúbulija!

Az Anna Fürdőben csütörtökön 21 órakor ÁOK-FOK-GYTK Fürdőparty.

Az Afrika Cafe-ban csütörtök este Bulizz napjaink zenéivel!

Előző sztori

Vörösiszap: Helyi cégek feladata lenne a kármentesítés

Következő sztori

Kézilabda: Pick-győzelem drámai végjátékban