/

Bálaszínház és óriás adventi koszorú a Dóm téren

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Csaknem ezer bála szalmából épült színházterem, és hamarosan az óriás adventi koszorú is elkészül az ország legpatinásabb közterén, a szegedi Dóm mellett, ahol egészen karácsonyig várják majd programok az érdeklődőket.

A sátorvászonnal fedett ideiglenes színház fűtött, s az embermagasságú falak mellett a nézőtér is szalmabálából készült.
A Dóm Téri Advent a Dél-Alföld legismertebb karácsonyi vására és rendezvénysorozata. Az Ördögszekér tizenegyedik éve szervezi a szegedi Dóm téren adventi programjait. Százötvenezer feletti látogatószámával az esemény a régió meghatározó rendezvényévé vált – közölte Medgyesi Konstantin, a rendezvény sajtóreferense.
A programok jellegzetessége, hogy a kézművesvásár látogatói számára a téren ropogó tűz teremt meghitt hangulatot – a négy hét alatt csaknem kétszáz mázsa fa fogy el –, s minden adott egy bögre tea vagy forralt bor mellett a jóízű beszélgetésekhez.
A gyermekek számára várhatóan idén is a rejtélyes bálalabirintus lesz a tér legkedveltebb része.
November 26-tól december 22-ig a Bálaszínházban közel száz ingyen megtekinthető kulturális program várja a Dóm térre látogatókat. A négy évnél fiatalabbakat csütörtökönként baba-mesedélutánra várja. Délutánonként mesejátékok lesznek láthatók és hallhatók, este pedig folk, underground, világzenei, és rockbandák zenélnek majd a bálaszínházban. A programsorozat egyik különleges elemeként a Vízöntő, az élő népzene legendás képviselője tizenöt év után lép fel ismét újra Magyarországon
Hamarosan elkészül a téren az ország egyik legnagyobb adventi koszorúja is. A tíz méter átmérőjű, gigantikus méretű koszorú súlya meghaladja az egy tonnát, a négy gyertyáé pedig – melyek közül egyet-egyet minden vasárnap egy neves közéleti személyiség és egy vallási felekezet képviselője gyújt meg – a két mázsát.

(Fotónk archív felvétel.)

Előző sztori

Rengett a Föld Mohácsnál

Következő sztori

Rendhagyó Szent Katalin-napi búcsú Szőregen + PANORÁMA