//

Átadták az ásotthalmi háziorvosi rendelőt

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ásotthalmon a település vezetésének és lakosságának régi álma vált valóra az új háziorvosi épület átadásával.

Az Egészségügyi szolgáltatások fejlesztése – kistérségi járóbeteg szakellátás korszerűsítése, DAOP-4.1.1./A2008-0023. pályázat keretében 40 millió forint uniós támogatásból, 12 millió forintos önerő biztosításával alakították ki az új orvosi és fogorvosi rendelőket, betegvárót, asszisztensi szobákat és kartonozót. A korszerű, akadálymentesített épületben új eszközök emelik az egészségügyi alapellátás színvonalát. Az épületrész tervezésénél figyeltek arra, hogy nagyméretű ajtókkal, a faluközpontra néző ablakokkal, fedett terasszal és egy belső kerttel is oldják az orvosi rendelők megszokott komorságát.
A felújítás most átadott I. ütemét követően újabb fejlesztések valósulnak meg, amellyel elkülönül a gyermek és felnőtt betegváró és orvosi rendelő, ezzel is csökkentve a zsúfoltságot, és a közös várótermekben felmerülő fertőzésveszély lehetőségét – mondta el Petró Ferenc, Ásotthalom polgármestere.

Előző sztori

2011-től 40 év munkaviszony után nyugdíjba vonulhatnak a nők

Következő sztori

Péntek: A sirály