Labdarúgás: a fiatalok diadala a megyei válogatottak gálameccsén + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

A megyei labdarúgó-válogatottak csatájában az U23-as fiatalok 3-0-s győzelmet arattak a ligaválogatott ellen. A küzdelmes fordulatos találkozót a sándorfalvi műfüvön rendezték meg, s az igazi közösségépítő gálameccset egy harmadik félidő, közös vacsora követte.

U23-as megyeválogatott – Megyei I. osztályú ligaválogatott 3-0 (1-0). Sándorfalva, 200 néző. Vezette: Madácsi.

U23-as megyeválogatott: Reguli – Szigeti, Béres, Tóth I., Rakonczai, Lázár, Orosz, Kanász N. L., Hegyesi Zs., Dürgő, Faragó B. Cserék: Béry (kapus), Ágoston, Hegyesi Á., Szabó I., Szabó L., Mihalkó M. Edzők: Tóth Ákos, Kolozsvári János.
Megye I. osztály ligaválogatott: Bíró – Szűcs K., Polyák, Bálint, Bitó A., Takács, Zámbori, Gyimesi L., Simon, Szőke, Bertók. II. félidő: Ábrahám – Szűcs K., Kovács Z., Bálint, Bitó, Szűcs J., Deli, Tóth L., Takács, Péter, Erhardt. Edzők: Hódi Mihály, Gidai Sándor.
Gólszerzők: Dürgő P., Hegyesi Zs., Szabó I.

Küzdelmes de igazi barátságos mérkőzésnek lehettek szemtanúi, akik kilátogattak szerda este a sándorfalvi műfűre. Két megyei válogatott – az U23-as ifjak és a ligaválogatott rutinos “öregjei” – csaptak össze. Az első negyedóra eseménytelen, főként puhatolódzó mezőnyjátékát egy fordulatos, eseményekben gazdag fél óra követte, mely egy gólt és számtalan helyzetet hozott. A fiatalos hévvel nem bírt mit kezdeni a ligaválogatott, igazán nagy ziccere nem akadt. A második játékrészben szinte kézzel fogható volt az egyenlítés, az U23-as csapat, mintha még az öltözőben pihenne, teljesen beszorult a védekező harmadába. Sikerült átvészelniük ezt az időszakot – talán ez volt a fordulópont is –, és lassan kijöttek a szorításból, ismét bátran futballoztak, aminek újabb két gól lett az eredménye. Összességében elmondható, hogy a fiataloknál az erőn, dinamikán kívül az összeszokottság is érződött a csapaton, amivel a rutinos ligaválogatott nemigen bírt mit kezdeni ezen az estén. Folytatás következik!

Tóth Ákos: Kifejezetten élvezetes, jó iramú meccset láthattunk, sok gólhelyzettel. Négy magasabb osztályból érkezett játékos szerepelt a keretben csak, így öröm volt nézni, hogy a főként megye I-ben játszó fiatalok milyen ügyesen játszanak, küzdenek. A 3-0-t egy kicsit túlzónak találom, hiszen jó pár helyzetet kihagyott a ligaválogatott is.

Hódi Mihály: Most jöttünk össze, mi nem készültünk fel, de remélem, tudtuk segíteni az U23-as válogatott felkészülését. A fiatalok gyorsabbak voltak, a mezőnyjátékban azonban kiegyenlített küzdelem folyt.

Molnár Róbert, a Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség alelnöke: Mind a nézőket és a játékot tekintve csak pozitívumokat mondhatok a találkozóról. Az eddig különböző klubcsapatok színeiben találkozó játékosok most egy csapatban küzdöttek, jó volt látni, hogy milyen összetartóerő a labdarúgás. Szeretnénk folytatni a válogatott meccsek rendezését. Legközelebb egy szomszéd megye ligaválogatottjával szerveznénk összecsapást. Most a fiúkat egy közös vacsorával ajándékozzuk meg.

Online tudósításunk:

90. perc: Vége a mérkőzésnek.

85. perc: A ligaválogatott jobb oldalról adott be, ezt szöglet követte, amit röviden szabadítottak fel, de a visszaívelés elkerülte a kaput.

no images were found

79. perc: GÓÓÓL! A csereként beállt mindszenti Szabó István szerzett újabb találatot az U23-as csapatnak. Egy előreívelt labdát röviden szabadítottak fel a védők, és a felpattanó játékszert Szabó 15 méterről kapásból bombázta a felsőbe. 3-0.

74. perc: A ligaválogatottnak egy bal oldali bedobást követően sikerült a beívelnie a labdát, amit az érkező csatár az ötös sarkáról fölé rúgott.

68. perc: GÓÓÓL! Góllá érett a fiatalok rohama. Egy kapu előtti kavarodást követően Hegyesi Zsolt (SZVSE-Gyálarét) szerzett találatot. 2-0.

64. perc: A jobbösszekötő helyén Faragó lépett ki, Ábrahámnak kellett ziccerben hárítania. Az U23-as válogatott feljebb tolta a védekezését.

60. perc: Az U23-asoknak sikerült visszaverniük a rohamokat, kijöttek a szorításból, de az akcióikban nincs átütőerő, nem jutnak el a ligaválogatott kapujáig.

56. perc: Érik a gól, a ligaválogatott teljesen beszorította a fiatalokat.

54. perc: A ligaválogatott 22 méterről szabadrúgáshoz jutott, Bitó szépen csavarta el a sorfal mellett, de Reguli ügyesen védett. Ezúttal az idősebbek támadnak többet, s gyakrabban.

49. perc: A fiatalok 16 méterről kaptak szabadrúgást (többen büntetőt reklamáltak). A kecsegtető pontrúgást a sorfal állította meg.

no images were found

47. perc: Támadólag lépett fel ismét a fiatal csapat. (A lelátón Takács Emese nyilatkozott tudósítónknak, aki örömét fejezte ki, hogy Sándorfalván rendezték meg ezt a mérkőzést, és még több rangos focimeccset szeretne itt látni a közeljövőben. A hölgy nem mellesleg a Szépek Szépe verseny harmadik helyezettje volt.)

A félidő első részében kissé óvatosan fociztak a csapatok, de negyedóra – húsz perc elteltével felélénkült a találkozó, sok tetszetős támadást láthatott a szép számú közönség. Az iram összességében nem túl nagy, láthatóan vigyáznak egymásra a játékosok.

45. perc: Vége az első félidőnek.

41. perc: Bitó ment le szélen, beadását hárította az U23-as védelem, kissé röviden, így a játékszer ismét a 16-oson belülre került, végül kisebb kavarodás után Gyimesinél kötött ki a bogyó, aki a bal kapufát találta telibe lövésével.

37. perc: Egyenlítési lehetőséget hibázott a ligaválogatott. Bertók került szembe Regulival az ötös sarkánál, de a hosszú sarok felé lőtt labdája elkerülte a kaput.

33. perc: GÓÓÓL! Vezetést szerzett az U23-as válogatott. A makói Faragó ment le a szélen, a tizenhatoson belülre cselezte magát, majd a SZVSE-s Dürgő Péter elé passzolt, aki higgadtan lőtte a kapuba a labdát. 1-0.

30. perc: Éledeznek az idősebbek is. Bitó viharzott el a bal oldalon egy védő és egy támadó is elvétette a beadott labdáját, majd Bertók rúgta kapufára a bőrt – óriási helyzet volt. Az ellentámadásból Dürgő bombája szállt fölé.

27. perc: A kezdeti puhatolódzó játék után folytatódnak az izgalmas percek. A fiatalok sorra vezetik az akciókat, egyelőre tetszetősebben, ötletesebben futballoznak, mint a ligaválogatott.

22. perc: Egy szabadrúgás-variáció után mutatott be bravúrt Bíró kapus.

no images were found

20. perc: Támadnak a fiatalok: Béres vezette nagy lendülettel fel középpályán a labdát, szép passzal hozta helyzetbe Faragót, akinek lövése centikkel szállt el a kapu mellett.

16. perc: Az első negyed óra játékára jellemző, hogy egy értékelhető Faragó-beadás történt mindössze, amit a ligaválogatott védelme könnyedén hárított. Mindkét csapat taktikusan leszűkíti a területeket a játéktér majd minden részén, így sem szélsőelfutással, sem értékelhető indításokkal nem lehet könnyen operálni. Sok az egy-egy elleni párharc.

9. perc: A csapatok továbbra sem tudnak helyzeteket kialakítani, a kapuk még nem kerültek veszélybe, köszönhetően a fegyelmezett, zárt védekezésnek. A kiváló minőségű műfüvön sok rövidpasszos megoldással próbálnak rést ütni egymás védelmén a válogatottak.

5. perc: Mozgalmas mezőnyjáték folyik, taktikailag két jól felkészített csapatot láthat a mintegy 200 néző.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés. Az U23-asok tiszta kék szerelésben, a ligaválogatott pedig fehér mez, zöld nadrág, fehér sportszárban futballoznak. A négy darab meccslabdát Gerecz Péter ajánlotta fel a megyeválogatottaknak.

Ahogy azt beharangozó cikkünkben megírtuk a CSLSZ-nek több elképzelése is van a labdarúgás népszerűsítésére. Az 1995-96-os korosztály csapatai hamarosan megmérkőznek a Bács-Kiskun megyeiekkel, illetve a szövetség elindította az U12-es átmeneti bajnokságot, hogy játéklehetőséget biztosítson azoknak az ifjú labdarúgóknak, akik már kiöregedtek a 7+1-es játékból. A CSLSZ szakmai napokat is szervez majd, melynek keretében NB I-es klubokhoz látogathatnak megyei sportvezetők, edzők, játékosok.

A két csapat kerete:

U23-as megyeválogatott:
Kapusok: Béry István (UTC), Reguli Máté (SZVSE-Gyálarét). Mezőnyjátékosok: Szigeti Tamás (Algyő), Ágoston Péter, Hegyesi Ádám, Hegyesi Zsolt, Dürgő Péter (SZVSE-Gyálarét), Lázár Gábor, Kreizler Károly (Mórahalom), Orosz Ádám, Szabó István (Mindszent), Szabó László (UTC), Kanász N. László, Mihalkó Máté (Sándorfalva), Tóth Imre, Béres Róbert, Rakonczai Zoltán, Nagy Andor, Kószó Csaba, Bakos Tamás, Csamangó Tamás, Faragó Bence (Makó FC). Edzők: Kolozsvári János, Tóth Ákos.

A megyei I. osztály ligaválogatottja:
Kapusok: Ábrahám Tamás (Ásotthalom), Bíró Mihály (Csongrád). Mezőnyjátékosok: Tóth Lukács, Gyimesi László, Szőke Péter (Mórahalom), Koncz Miklós, Bitó Attila (Kistelek), Zámbori Gábor, Péter Sándor, Bálint Dániel (Balástya), Kis Krisztián (Mindszent), Erhardt Szilárd (UTC), Szűcs Krisztián (Ásotthalom), Deli János, Polyák Csaba (Csongrád), Takács Csaba (Röszke), Szűcs József (Sándorfalva), Simon István (SZVSE-Gyálarét). Tartalélok: Udvari Szabolcs (Mórahalom), Kovács Zoltán (Kistelek), Bozó Krisztián (Balástya), Tóth Csaba (Mindszent), Bertók Gábor (Csongrád), Cserháti István (UTC), Kispéter Zoltán (Tápé). Edzők: Gidai Sándor, Hódi Mihály.

no images were found

Előző sztori

Csütörtök: Mi fortyog a restaurátor üstjében?

Következő sztori

Kötelező lesz a magyar nyelv a román postákon