Közélet

A Mars téri kereskedők nyílt levele Petykó Zoltánnak

A Mars téri kereskedők nyílt levele Petykó Zoltánnak

2010. november 5., péntek
A Mars téri kereskedők nyílt levele Petykó Zoltánnak

Újabb nyílt levélben fordultak szerkesztőségünkhöz a Mars téri kereskedők, melyet ezúttal Petykó Zoltánnak, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnökének címeznek, akit arról tájékoztatnak, hogy B. Nagy László fideszes képviselő révén megkezdődött

a párbeszéd

a Mars téri peres ügyben, és a kereskedők csoportja egy mindenki számára elfogadható, reális fájdalomdíjat állapított meg. A nyílt levelet az alábbiakban közöljük.

Nyílt levél Petykó Zoltán Úrnak, az NFÜ Elnökének

Tisztelt Petykó Zoltán Úr!

Nyilvánosan, így a sajtón keresztül értesítjük Önt, hogy a szegedi Mars téri beruházás finanszírozása körül kialakult áldatlan állapot minden valószínűség szerint az omegájához érkezett, és mindenki számára, egy pozitív fordulattal ér véget. A szegedi önkormányzat által áhított, 1,9 milliárdos európai uniós támogatás érdekében,

B. Nagy László

úr, szegedi önkormányzati és országgyűlési képviselő áldozatos munkájának köszönhetően – amelyet innen is nagyon köszönünk a képviselő úrnak, minden szegedi nevében, hogy felelősséget érez városunkért – tárgyalást és dialógust kezdeményezett velünk. A városi ellenzék képviseletében, remélhető és feltételezhető közgyűlési többséggel a háta mögött, egy régóta várt párbeszédet indított el velünk, városunk érdekében. Tudvalévő, hogy a Szeged által igényelt pályázati pénz elnyerésének egyik eszköze a velünk, a megkárosított Mars téri kereskedőkkel való peren kívüli megállapodás. Erről Ön is tájékoztatta már az országos sajtót ez év augusztusában. Értesítjük, és egyben megnyugtatjuk Önt, hogy a városunk sorsát szem előtt tartó tárgyalási folyamat zárásaként most, november elején a kereskedők csoportja egy mindenki számára elfogadható, reális fájdalomdíjat állapított meg, amelynek értékében az ellehetetlenített mindennapjainkat helyreállíthatjuk, a több mint tízéves, törvényi védelem alatt álló üzleteinkkel kapcsolatos jogokról lemondunk. Valamint a bírósági, peres folyamatokról, amely intézkedések által a majdnem 2 milliárd forint majd szabadon áramolhat a város kasszájába. Ezen tételről és döntésünkről, ezen a héten, csütörtökön B. Nagy László urat is tájékoztattuk. Reményeink szerint, a megoldási lehetőség a november 12-i, szegedi közgyűlés napirendjére kerül. S minden városatya, aki Szeged jövőjét támogatni akarja, meg fogja szavazni a javaslatot. Levelünk célja, hogy nyilvánosan tájékoztassuk Önt, és, hogy a közvélemény tudtára adjuk, részünkről az ügy elméletileg megoldódott. Ehhez természetesen a szegedi szabályt alkotó testület hozzáállása és gyakorlati megoldása is szükséges. Bízunk abban, hogy a döntéshozók emberi és politikai érdekek helyett, most a város anyagi sorsát tartják majd szemük előtt. Szeged, 2010. november. 4.

Szegedi, Mars téri kereskedők

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.