Sport

Női vízilabda MK: másodikként elődöntős a Szeged + FOTÓK

Női vízilabda MK: másodikként elődöntős a Szeged + FOTÓK

2010. október 17., vasárnap
Női vízilabda MK: másodikként elődöntős a Szeged + FOTÓK
Befejeződött a női vízilabda magyar kupa szegedi csoportköre. A Taylor&Nash Universitas Szeged együttese a Szentes mögött a második helyen végzett és bejutott az elődöntőbe. Megyei rangadóval fejeződött be a női vízilabda magyar kupa szegedi csoportja. A tét nélküli találkozón a Taylor&Nash Universitas Szeged együttese a Szentessel játszott. Az már szombaton eldőlt, hogy a négy csapat közül a szegedi és a szentesi gárda jutott az elődöntőbe, a Kecskemét és az Eger kiesett. A két csapat ugyan nem esett egymásnak, a két edző a taktikai variációkat nem kínálta tálcán, hiszen a következő bajnoki fordulóban éppen egymás ellen játszik majd a két együttes Szentesen. A nézők ennek ellenére jó kis vízilabdát láthatták, bár nem sok gól esett. Mint ahogy azt Godova Gábor, a Taylor&Nash Universitas Szeged vezetőedzője a találkozó utáni értékelésében elmondta, mindkét csapat arra törekedett, hogy játssza a vízilabdát és ez mindenképpen örömteli. „Nálunk több hiba csúszott a játékba és ezért kaptunk ki egy góllal. A hibákon nem csodálkozok, hiszen teljesen új csapatot építünk, és most alapozzuk meg a szegedi női vízilabdázást. Ehhez türelem és megértés szükséges. Szerintem jó úton haladunk és nem kell szégyenkeznünk, hogy kikaptunk egy góllal. Nekünk az igazi mérkőzés a szombati Eger elleni meccs volt, ahol jól teljesítettünk és magabiztosan nyertünk” – mondta Godova Gábor. A Taylor&Nash Universitas Szeged együttese a Szentes ellen is vezetett a negyedik negyed elejéig, sőt a találkozó vége előtt két és fél perccel még döntetlen volt az eredmény. Ekkor szerezte emberelőnyből a győztes gólt a szentesi Kövér-Kis Réka.

Női vízilabda magyar kupa, szegedi csoportkör

Taylor&Nash Universitas Szeged – Szentes 5-6 (0-1, 3-2, 1-0, 1-3) Újszegedi sportuszoda, 100 néző. Vezette: Marjay, Dodog. Taylor&Nash Universitas Szeged: Gundl – Lengyel Dorottya , Dalmády Sz. , Dalmády P.2, Drávucz , Tóth I. 1, Hegedűs . Csere: Kuczora, Lengyel Dominika 1, Miklós, Makra 1, Tóth P. Vezetőedző: Godova Gábor. Szentes: Jankovics – Győri, Hevesi, Brávik, Miskolczi, Kotova, Kövér-Kis. Csere: Sipos, Gémes. Vezetőedző: Zantleitner Krisztina. Gól - emberelőnyből: 12/2, ill. 9/2. Ötméteresből: 2/1, ill. -. A csoport végeredménye: 1. Szentes, 2. Taylor&Nash Universitas Szeged, 3. Eger, 4. Kecskemét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.