Női vízilabda MK: másodikként elődöntős a Szeged + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Befejeződött a női vízilabda magyar kupa szegedi csoportköre. A Taylor&Nash Universitas Szeged együttese a Szentes mögött a második helyen végzett és bejutott az elődöntőbe.

Megyei rangadóval fejeződött be a női vízilabda magyar kupa szegedi csoportja. A tét nélküli találkozón a Taylor&Nash Universitas Szeged együttese a Szentessel játszott. Az már szombaton eldőlt, hogy a négy csapat közül a szegedi és a szentesi gárda jutott az elődöntőbe, a Kecskemét és az Eger kiesett.
A két csapat ugyan nem esett egymásnak, a két edző a taktikai variációkat nem kínálta tálcán, hiszen a következő bajnoki fordulóban éppen egymás ellen játszik majd a két együttes Szentesen.
A nézők ennek ellenére jó kis vízilabdát láthatták, bár nem sok gól esett. Mint ahogy azt Godova Gábor, a Taylor&Nash Universitas Szeged vezetőedzője a találkozó utáni értékelésében elmondta, mindkét csapat arra törekedett, hogy játssza a vízilabdát és ez mindenképpen örömteli.
„Nálunk több hiba csúszott a játékba és ezért kaptunk ki egy góllal. A hibákon nem csodálkozok, hiszen teljesen új csapatot építünk, és most alapozzuk meg a szegedi női vízilabdázást. Ehhez türelem és megértés szükséges. Szerintem jó úton haladunk és nem kell szégyenkeznünk, hogy kikaptunk egy góllal. Nekünk az igazi mérkőzés a szombati Eger elleni meccs volt, ahol jól teljesítettünk és magabiztosan nyertünk” – mondta Godova Gábor.
A Taylor&Nash Universitas Szeged együttese a Szentes ellen is vezetett a negyedik negyed elejéig, sőt a találkozó vége előtt két és fél perccel még döntetlen volt az eredmény. Ekkor szerezte emberelőnyből a győztes gólt a szentesi Kövér-Kis Réka.

Női vízilabda magyar kupa, szegedi csoportkör

Taylor&Nash Universitas Szeged – Szentes 5-6 (0-1, 3-2, 1-0, 1-3)
Újszegedi sportuszoda, 100 néző. Vezette: Marjay, Dodog.
Taylor&Nash Universitas Szeged: Gundl – Lengyel Dorottya , Dalmády Sz. , Dalmády P.2, Drávucz , Tóth I. 1, Hegedűs . Csere: Kuczora, Lengyel Dominika 1, Miklós, Makra 1, Tóth P. Vezetőedző: Godova Gábor.
Szentes: Jankovics – Győri, Hevesi, Brávik, Miskolczi, Kotova, Kövér-Kis. Csere: Sipos, Gémes. Vezetőedző: Zantleitner Krisztina.
Gól – emberelőnyből: 12/2, ill. 9/2. Ötméteresből: 2/1, ill. -.

A csoport végeredménye:
1. Szentes, 2. Taylor&Nash Universitas Szeged, 3. Eger, 4. Kecskemét.

no images were found

Előző sztori

Borongós időben borongós FK-játék + FOTÓK

Következő sztori

Búvárúszás: bekezdtek a murénások