Gazdaság

Vállalkozói gazdasági fórum a kamarában

Vállalkozói gazdasági fórum a kamarában

2010. október 23., szombat
Vállalkozói gazdasági fórum a kamarában

A magyar gazdaság helyzetéről tartott előadást október 22-én Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában.

Parragh László

összefoglalta az elmúlt év gazdaságpolitikai változásait, rávilágított a gazdasági sikerek feltételeire, a magyar gazdaság előtt álló kihívásokra, valamint felvázolta azokat a területeket, amelyekben a Magyar Kereskedelmi és Iparkamra megkezdte a kormánnyal való együttműködését. Az elmúlt évben sikerült megteremteni a gazdasági egyensúlyt, azonban Magyarország felélte gazdasági tartalékait, aminek eredményeként jelenleg pang a gazdaság. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamra elnöke szerint a gazdasági siker feltételei a költségvetési egyensúly fenntartása, strukturális reformok véghezvitele, illetve a gazdaság növekedési pályára állítása lennének. A gazdasági fórumon felmerültek a munkavállalással kapcsolatos prioritások részletes programokra való lebontásával, a folyamatban lévő szakképzési átalakításokkal, valamint a kamarai törvénymódosításokkal kapcsolatos kérdések is. Parragh László hangsúlyozta, hogy ha Magyarország nyugati államként szeretne működni, akkor a nyugatihoz hasonló intézményrendszerre lenne szüksége, a jobb gazdaságszervezésnek pedig előfeltétele lenne a kötelező kamarai tagság. A kamara elnöke azt is elmondta, hogy szerinte a kamarára mint gazdaságfejlesztési eszközre kell tekintenünk. Most lehetőség van a reformokra, a kamarai javaslatok jelentős része bekerült a kormányzati anyagokba. A kormánnyal való együttműködés eredménye például a kibővített Széchenyi Kártya Program, illetve a szakképzés gyakorlat-orientáltabbá tétele is. A gazdasági fórumon elhangzott vállalkozói kérdések, illetve javaslatok szerint fontos lenne a vállalkozások adóterheinek csökkentése és a szakképzésben résztvevő vizsgabizottsági tagok felkészültségének növelése. A fórumon többek között elhangzott az is hogy a vállalkozások mindennapi munkáját jelentősen megkönnyítené, ha a gazdasági információkat a kamarai kommunikációs csatornákon keresztül szereznék be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.