Vállalkozói gazdasági fórum a kamarában

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A magyar gazdaság helyzetéről tartott előadást október 22-én Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában.

Parragh László összefoglalta az elmúlt év gazdaságpolitikai változásait, rávilágított a gazdasági sikerek feltételeire, a magyar gazdaság előtt álló kihívásokra, valamint felvázolta azokat a területeket, amelyekben a Magyar Kereskedelmi és Iparkamra megkezdte a kormánnyal való együttműködését.
Az elmúlt évben sikerült megteremteni a gazdasági egyensúlyt, azonban Magyarország felélte gazdasági tartalékait, aminek eredményeként jelenleg pang a gazdaság. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamra elnöke szerint a gazdasági siker feltételei a költségvetési egyensúly fenntartása, strukturális reformok véghezvitele, illetve a gazdaság növekedési pályára állítása lennének.
A gazdasági fórumon felmerültek a munkavállalással kapcsolatos prioritások részletes programokra való lebontásával, a folyamatban lévő szakképzési átalakításokkal, valamint a kamarai törvénymódosításokkal kapcsolatos kérdések is. Parragh László hangsúlyozta, hogy ha Magyarország nyugati államként szeretne működni, akkor a nyugatihoz hasonló intézményrendszerre lenne szüksége, a jobb gazdaságszervezésnek pedig előfeltétele lenne a kötelező kamarai tagság.
A kamara elnöke azt is elmondta, hogy szerinte a kamarára mint gazdaságfejlesztési eszközre kell tekintenünk. Most lehetőség van a reformokra, a kamarai javaslatok jelentős része bekerült a kormányzati anyagokba. A kormánnyal való együttműködés eredménye például a kibővített Széchenyi Kártya Program, illetve a szakképzés gyakorlat-orientáltabbá tétele is.
A gazdasági fórumon elhangzott vállalkozói kérdések, illetve javaslatok szerint fontos lenne a vállalkozások adóterheinek csökkentése és a szakképzésben résztvevő vizsgabizottsági tagok felkészültségének növelése. A fórumon többek között elhangzott az is hogy a vállalkozások mindennapi munkáját jelentősen megkönnyítené, ha a gazdasági információkat a kamarai kommunikációs csatornákon keresztül szereznék be.

Default thumbnail
Előző sztori

Figyeljünk a vízmérőkre, készüljünk fel a télre!

Default thumbnail
Következő sztori

Intenzív forgalom Röszkén

Legutóbbi hasonló cikkek