Közélet

Újraszabják az szmsz-t a szerdai közgyűlésre

Újraszabják az szmsz-t a szerdai közgyűlésre

2010. október 26., kedd
Újraszabják az szmsz-t a szerdai közgyűlésre

Az eseti bizottság kedden véleményezte Gyimesi László, a Fidesz szegedi elnökének önálló indítványát, amely a közgyűlés szervezeti és működési szabályzatának módosításairól szól. A javaslat tartalmazza többek között, hogy a polgármester munkáját a jövőben csupán egy alpolgármester segítené, ugyanakkor tanácsnokokat választanának, és ideiglenes bizottságot hoznának létre az önkormányzat elmúlt nyolcéves tevékenységnek vizsgálatára.

Az eseti bizottság tagjai:

Kalmár Ferenc

(elnök),

Póda Jenő

Fidesz-KDNP-s képviselők,

Keresztúri Farkas Csaba

jobbikos képviselő,

Kozma József

és

Szentgyörgyi Pál

, az MSZP-Összefogás Szegedért politikusai. A bizottság

Szentistványi István

(LMP) és

Gyimesi László

beadványaival kapcsolatban, illetve Póda Jenő az ülésen beterjesztett, az szmsz-el kapcsolatos újabb módosító indítványairól döntött. Gyimesi László ismertette a változtatásokat a bizottság előtt, amely főleg különböző pontosításokat tartalmazott, illetve a jegyzőkönyv-vezetési és jegyzői feladatkörök kiigazítását. Ezenkívül az új módosítások a tanácsnokoknak már nem adnának felügyeleti és egyetértési jogkört.

Mózes Ervin

jegyző 25 pontban tett törvényességi észrevételt az szmsz tervezett módosításával kapcsolatban, amit a bizottsági ülésen nem részletezett, de mint elmondta, benyújtotta azokat a polgármesternek. Botka László a szerdai közgyűlésen terjeszt majd be egy módosító indítványt ezen észrevételek alapján. Az eseti bizottság megszavazta, hogy az újabb módosításokkal kiegészülve szerdán tárgyaljon a közgyűlés az új szervezeti és működési szabályzatról, és arról is, hogy Szentistványi 20 módosító javaslatáról egy csomagban szavazzanak majd a képviselők. Póda Jenő reagálását külön cikkünkben

ITT

olvashatják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.