Közélet

Újabb vészhelyzet: kiürítették Kolontárt

Újabb vészhelyzet: kiürítették Kolontárt

2010. október 9., szombat
Újabb vészhelyzet: kiürítették Kolontárt

Kolontár kiürítéséről döntött a belügyminiszter vezetésével kora reggel a helyszínen összeült védelmi bizottság, miután a vörösiszap-tároló megrongálódott gátja tovább gyengült - írja az InfoRádió.

A településen tartózkodik Orbán Viktor miniszterelnök is, valamint Hende Csaba honvédelmi miniszter, Hatala József országos rendőrfőkapitány és Bakondi György országos katasztrófavédelmi főigazgató. Dobson Tibor elmondta: 800 embert visznek el a faluból, őket buszokkal Ajkára szállítják. A lakók akkor térhetnek vissza, ha a gátat sikerül megerősíteni. A települést megerősített rendőri szolgálat védi. A kitelepítés most Devecsert nem érinti. Közben felszólították Devecser lakosságát is, készülődjön az esetleges kitelepítésre, és pakolja össze egy táskába a legszükségesebb dolgait; rendőrségi hangszórós autó járja az utcákat, mindenhol katonákat és rendőröket lehet látni. Kolontár lakosságának evakuálása már befejeződött.

További részletek az InfoRádió honlapján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.