Péntek: Aida másképp

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Városi Sportcsarnokban pénteken 19 órakor Sir Elton John és Tim Rice Aida című musicaljét mutatják be most először Szegeden. A Régi Zsinagógában a Napra együttes Holdvilágos – akusztikus koncertjével zárja az idei évadot MASZK Egyesület, évtizedekig rejtegetett ’56-os festmények kiállítása nyílik a Fekete Házban, és ’56-os megemlékezést tart a Jobbik. Szentesen vendégeskedik a Muzsikás Együttes, és az IH Rendezvényközpontban ismét lesz szegedi Nők Éjszakája.

Színielőadások, koncert és bábszínház

A Szegedi Nemzeti Színházban pénteken 19 órakor Kálmán Imre: Csárdáskirálynő – nagyoperett három részben (bérletszünet). A darabról és a szereplőkről részleteket a http://www.szinhaz.szeged.hu/sznsz/szindarab/kalman-imre-csardaskiralyno-1 oldalon olvashatnak.

A Városi Sportcsarnokban pénteken 19 órakor Sir Elton John és Tim Rice musicaljét, az Aidá-t mutatják be most először Szegeden. A produkcióban olyan ismert művészek lépnek fel, mint Oláh Ibolya vagy Xantus Barbara, rendező Szurdi Miklós. A darabról és a művészekről bővebben a http://www.szegediszabadteri.hu és a http://programok.del-alfold.istenhozta.hu/aida-a-musical-szegeden/5414/ oldalon olvashatnak.

A Régi Zsinagógában pénteken 19 órakor Holdvilágos – akusztikus koncert – a Napra együttes koncertje Szegeden – a MASZK Egyesület idei évadzáró programja. Részletek a www.maszk.hu oldalon.

A Kövér Béla Bábszínház nagytermében pénteken délelőtt10 órakor (Iciri-piciri bérlet), és  délután 14.30-kor (Ólomkatona bérlet)  Jancsi és Juliska.

Évtizedekig rejtegetett 56-os festmények kiállítása

A Fekete házban péntektől látható a válogatás Görgényi István (1917-1973) festőművész művészeti hagyatékából. Görgényi István Aba Novák Vilmos és Rudnay Gyula tanítványa volt egykoron. A bányászként is dolgozó néhai művész 1956 után titokban festette meg a forradalomhoz kötődő élményeit, majd elrejtette őket. A művész 1973-ban bekövetkezett halála után újabb évtizedekre rejtve maradtak az alkotások. 2006-ban egy pincéből került elő a páratlan 56-os kollekció. Bővebben a http://www.mfm.u-szeged.hu/index.php?id=hirek-56-os-festmenyek oldalon.

’56-os megemlékezés

A Jobbik Szegedi Szervezete 1956-os forradalomra és szabadságharcra történő megemlékezést szervez az Aradi Vértanúk terén, pénteken 17.30-kor. Mindenki hozzon magával egy szál gyertyát!

A Muzsikás Együttes Szentesen

Szentesen, a Református Nagytemplomban (Kossuth tér 3.) pénteken 19 órakor Ünnepi Népzenei Estet rendeznek, amelynek vendége a Muzsikás Együttes. Bővebb információ a http://programok.del-alfold.istenhozta.hu/ oldalon. A Muzsikás Együttesről a www.muzsikas.hu oldalon olvashatnak.

Őszi Kulturális Fesztivál

A Dóm téren pénteken 15 órakor Egyház, színház, egyetem – 80 éves a Dóm tér – tértörténeti kalandozás Marton Árpáddal és Nyéki Tamással.

A Móra Ferenc Múzeumban pénteken 18 órakor Buddhizmus a XXI. században. Előadó: Kővári Mária.

A Szegedi Csillagvizsgálóban (Kertész utca) pénteken 19 órakor Csillagászati-űrkutatási kiselőadások vetítéssel.

Az SZTEage-ben pénteken 20 órakor fellép a Még egy Mesét Akciócsoport.

Közéleti Kávéház

A Somogyi-könyvtárban pénteken 17 órakor az Anyádnak se könnyű című blog szerzőjével, Nyemcsok Éva újságíróval beszélget Sóti Judit természetgyógyász a blogról, a művészetről és az életről.

A Gödör Étteremben (Tisza Lajos krt. 103) pénteken 20.45-kor zenél a Royal Company együttes. Házigazdák: Fehér Éva volt diszkótáncos, Horváth Károly volt versenytáncos. Bővebb info a 06/20-3988495 telefonon.

Nők éjszakája, II. Fashion & Bride Show

Az IH Rendezvényközpontban pénteken 20-24 óráig ismét lesz szegedi Nők Éjszakája. Az IH emeleti nagytermében folyamatos divatbemutatók egész éjszaka, Szeged és az ország legszínvonalasabb szalonjaival, üzleteivel, a földszinten az ország legjobb szépségszalonjai, fodrászai, testkezelései, plasztikai sebészei, fitnesz-termei mutatkoznak be. A programról részteleket a http://www.ihrendezvenykozpont.hu/event/308 oldalon olvashatnak.

A mozik pénteki műsorai

A Grand Café-ban pénteken:

19 órakor és 21 órakor: Hét perc a mennyországban – feliratos izraeli-francia-magyar film, rendező: Omri Givon.

A Grand Café programjairól részleteket a www.grandcafe.szeged.hu oldalon olvashatnak.

A Belvárosi mozi pénteki műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14 órakor: Sammy nagy kalandja – A titkos átjáró – 3D – belga animációs film. Rendezte: Ben Stassen.

15.30-kor, 17.15-kor és 19 órakor: Alfa és Omega 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs családi kalandfilm. Rendező: Anthony Bell, Ben Gluck.

20.45-kor: Az őrzők legendája 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs családi film. Rendező: Zack Snyder.

Balázs Béla terem:

15.45-kor: A karate kölyök – színes, szinkronizált, amerikai családi film. Rendező: Harald Zwart.

18.15-kor: Kolorádó Kid – színes, magyar film, rendező: Vágvölgyi B. András.

20.30-kor: Szemekbe zárt titkok – színes, feliratos, argentin-spanyol krimi, rendező: Juan José.

Csőke József terem:

17 órakor: Charlie St. Cloud halála és élete – színes, szinkronizált amerikai romantikus film. Rendező: Burr Steers.

19.30-kor: Londoni küldetés – színes, szinkronizált bolgár-magyar-angol vígjáték. Rendező: Dimitar Mitovski.

A filmekről részleteket a http://www.belvarosimozi.hu/mozi-msor.html oldalon olvashatnak.

Péntek esti bulik

A Millenniumi Kávéházban pénteken 20 órakor a CimbaliBand koncertje.

A JATE Klubban pénteken 22 órakor pénTRACK. Házigazda: Dj. Varga B. Éjfélig a belépés ingyenes!

A SZOTE Klubban pénteken 22 órakor Diszkóláz – Lemezlovas: Novák.

A Jazz Kocsmában péntek este Görbülő Cövek Klub.

Az M-Klubban este péntek Jamaica Cafe – Raggie Night. Dj-k: Kool Runningz, Milli Chab, Ceanne.

A Fészek Klubban péntek este 19 órakor Bad Taste, És én mit szóljak?!

Az Afrika Cafe-ban péntek este Electric Mix Party.

A Garaboncziás Borozóban péntek este Zorall.

Előző sztori

JP Morgan: 2016-ra lehet magyar euró

Következő sztori

Negyven éve képeznek fiatalokat a szentesi Zsoldosban + FOTÓK