Közélet

Novemberben várható az Orbán-Putyin találkozó

Novemberben várható az Orbán-Putyin találkozó

2010. október 22., péntek
Novemberben várható az Orbán-Putyin találkozó

Nincs döntés a Szurgutnyeftyegaz kezében lévő Mol-részvények állami kivásárlásáról, de a kormány nem lát szívesen stratégiai nemzeti vállalatokban meghatározó méretű külföldi tulajdonost. Ezért meg kell oldani azt a problémát, amit az okoz, hogy a Mol ötöde orosz kézben van – jelentette ki Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter pénteken.

A magyar kormány nem lát szívesen stratégiai vállalatokban meghatározó külföldi tulajdonost, az államnak, a Molnak és piaci szempontból is jó lenne, ha állami kézbe kerülne a Szurgut-tulajdonban lévő Mol-pakett. Azonban a kivásárlásról nem született döntés, ehhez először az oroszokkal kell megállapodni az energetikai stratégiai partnerségről - mondta

Fellegi Tamás

nemzeti fejlesztési miniszter egy pénteki sajtóbeszélgetésen. Mint azt a gazdaságpolitika irányítói az utóbbi hónapokban többször elmondták, az orosz–magyar gazdasági kapcsolatokat érintő kérdésekről csomagban fog megállapodni a két ország. Ez várhatóan novemberben történik meg, amikor

Orbán Viktor

magyar és

Vlagyimir Putyin

orosz miniszterelnökök találkoznak. A kormányfői csúcs egyik témája lesz az energetikai együttműködés. Emellett a magyar kormány felvetette az autóbuszgyártással- és forgalmazással kapcsolatos együttműködés lehetőségét, valamint szó lehet a széles nyomtávú vasútfejlesztésről, a négyes metróról és a Malévról is.

További részleteket az Indexen olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.