Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Labdarúgás: elgázolta a Volán az eddig veretlen Dabast + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pinyo.jpg

Megjelent:

A Tisza Volán SC Szeged gárdája az eddig veretlen Dabast fogadta szombaton délután a labdarúgó NB II. Alföld csoportja 8. fordulójának mérkőzésén. A hazai gárda a vártnál könnyebben gyűjtötte be a három pontot, igaz, ebben a vendégek gyors emberhátrányba kerülése is közrejátszhatott.

A labdarúgó NB III Alföld csoport 8. fordulójában:

Tisza Volán SC Szeged – FC Dabas 3-0 (2-0). Szeged, Felső Tisza parti stadion, 100 néző, vezette:  Mozsár Gergely.
Tisza Volán SC Szeged: Dongó – Mészáros, Dargó, Vida, Grünvald – Mórocz, Vágó, Búzási, Huszárik (Frank 84′), Beretka (Kazi 68′) – Völgyi (Szabó A. 75′). Vezetőedző: Buchholcz Gábor.
FC Dabas: Ambrus – Buczkó, Csáki, Halgas, Danyis – Csendes (Sápi 42′), Magyar, Volenszki (Feczesin 42′) – Szűcs, Murányi (Teiringer 78′), Lendvai. Vezetőedző: Keresztúri András.
Gólszerző: Huszárik (19′), Grünvald (39′), Szabó A. (80′).
Kiállítva: Lendvai (32′).

Buchholcz Gábor: “Végre nem kaptunk gólt, ami azonnal győzelmet is eredményezett. A csapat átérezte a meccs tétjét, azt, hogy csak úgy zárkózhatunk vissza az élmezőnyhöz, ha rangadókat nyerünk. A Dabashoz képest máris sikerült ledolgoznunk három pontot. Jókor jött Huszárik Zsolt gólja az elején, ezt követően a vendégek átvették az irányítást, mi visszahúzódtunk, s kontrákkal igyekeztünk veszélyeztetni. A kiállítás megtörte a dabasiak lendületét, ismét mi kerültünk fölénybe, s több gólt is szerezhettünk volna a szünetig – szerencsére egyszer a kapuba tudtunk találni. A második játékrész elején halványabb húsz percet produkáltunk, a mindent egy lapra feltéve támadó látogatók beszorítottak bennünket. A sziporkázó Dongó eszén azonban nem tudtak túljárni. A félidő második felében újra a mi akaratunk érvényesült, több helyzetet dolgoztunk ki, s végül Huszárik önzetlenségét követően Szabó Attila eldöntötte a mérkőzést. Elégedett vagyok játékosaimmal, a hazai találkozókon így kell kiszolgálni a közönséget!”

Magabiztosan győzött a rangadón, az eddig veretlen, második helyen álló FC Dabas ellen a Tisza Volán SC Szeged gárdája a 8. fordulóban. A kék-feketék védelme ezúttal gyakorlatilag tökéletesen működött: Dongó Dénes bravúrokat mutatott be, Grünvald Attila sokkal összeszedettebb volt, mint Tökölön, belül pedig Vida Gergely és Dargó Balázs minden dabasi kísérletet elhárított. Mórocz Zsolt most eggyel feljebb lépett, de remekül megtalálta az összhangot Vágó Leventével a középpályán. Huszárik Zsolt kitűnően irányított, labdái aranyat értek, a mezőny legjobbja, igazi vezéregyéniség tudott lenni. Völgyi Roland derekasan küzdött, s néhányszor veszélytette is a kaput, s ki kell még emelni Szabó Attilát, aki visszatérését követő első meccsén azonnal a hálóba talált. Buchholcz Gábor vezetőedző a találkozó közben többször is átszervezte csapatát, taktikai húzásaival szemben nem volt ellenszere a látogatók mesterének, az egykori válogatott játékos Keresztúri Andrásnak, aki inkább csak dühöngésével tűnt ki. Idegessége át is ragadt csapatára, éppen emiatt veszítették el idejekorán Lendvait, akit utánrúgásért a 32. percben állított ki a hiba nélkül bíráskodó Mozsár Gergely.

Ekkor már 1-0-ra vezetett a Volán Huszárik szép lövésével, ám még a szünet előtt – Huszárik szabadrúgásából – Grünvald fejjel kettőre növelte az előnyt. A második játékrészben is jobbára a kék-feketék akarata érvényesült, nyugodtan, higgadtan futballoztak, s az emberelőnyt érvényesítve többször is a dabasi védelem mögé játszották a labdát – a gyors akciók minden esetben veszélyt jelentettek. Bár a vendégek előtt is adódott néhány lehetőség, a végén ismét az ő kapujukban táncolt a bőr: Huszárik – ki más… – önzetlen, okos passzát Szabó Attila értékesítette magabiztosan. A szegediek így most 11 pontosak, s kicsit közelebb léptek az élbolyhoz.

Online közvetítésünk:

90. perc: Mozsár játékvezető nem hosszabbít, hanem véget vet a Dabas szenvedéseinek, és lefújja a mérkőzést.

84. perc: Lejön Huszárik, a mezőny legjobbja, helyére Frank érkezik.

80. perc: GÓÓÓL!!! Huszárik gólt rúgat az újonnan beállt Szabóval! A hazai középpályás lendületesen húz be a tizenhatoson belülre, látja, érkezik Szabó középen, jó ütemben passzol, és a Norvégiából frissen hazatért futballista ballal az ötösről hatalmas gólt ragaszt a léc alá; 3-0!

79. perc: 25-ről dabasi szabadrúgás. Danyis lövését Dongó veszi mellre könnyedén.

78. perc: Murányi helyett Teiringer a pályán.

75. perc: Szabó Attila jön Völgyi helyére. Kazi megy előre éknek, míg Szabó a középpálya baloldalán helyezkedik.

73. perc: Megélénkült a meccs. Jön a Dabas, Danyis a bal szélről szépen ad be, az égimeszelő Szűcs fejel, Dongó hatalmasat véd.

71. perc: Majdnem megvan, de még sincs meg a harmadik Volán-gól… Mórocz ugratja ki Búzásit, aki nagy lendülettel tör be a tizenhatoson belülre, picit hosszan szökteti magát, 8 méterről próbálja ellőni a bőrt Ambrus alatt, akinek azonban sikerül ráülnie a játékszerre, s Búzási már nem tudja alóla bepiszkálni a hálóba.

70. perc: Dabasi szöglet ívelődik be, Dongó érkezik, és hatalmas luftot üt. Ezzel vendégtámadókat és hazai védőket egyaránt sikerült meglepnie, így a labda zavartalanul pattog ki az oldalvonalon.

68. perc: Beretka helyett Kazi a pályán. Kazi most nem előretolt ék, hanem Völgyi mögött visszahúzva helyezkedik el Buchholcz mester legújabb húzása szerint.

62. perc: Buczkó végez el szabadrúgást 26 méterről, beíveli középre a magas dabasiak erdejébe, Danyis feje jut labdához, lécre tartó fejesét Dongó hatalmasat ugorva öklözi ki.

61. perc: Az aktív Völgyi iramodik meg középen, laposan lő 18 méterről, épp csak a jobb sarok mellé.

60. perc: Továbbra is támadásban a Volán. Huszárik szabadrúgása után kifejelik a labdát a védők, Vágó szedi össze, mellre veszi, és jobbal lő kevéssel mellé.

51. perc: Vágó szép passzával ugrik ki Huszárik, 14 méterről lő is, azonban lövése előtt rosszul pattan fel a labda, így csúnyán eltöri, és még hatalmasat is esik hanyatt…

47. perc: Csáki áll üresen a hazai tizenhatoson belül, egy beívelt labdát 6-7 méterről senkitől sem zavartatva fejel fölé végül. Alapvetően bekkelnek a vendégek, mi mást is tehetnének szorult helyzetükben. Támadásban a széleken előre ívelt labdákkal próbálkoznak, vagy éppen egy szem csatárukat keresik középen…

46. perc: A Dabas kezdi a második félidőt. A szünetben csere nem történt.

A kezdeti puhatolózó játékból előbb a vendégek ocsúdtak fel, és egy-egy kevéssé komoly helyzettel igyekeztek veszélyeztetni, de Dongó magabiztosan a helyén volt. A dabasiakat sokkolta a váratlan szegedi gól, valamint az ártalmatlan szituációból történt kiállítás, ami után a hazaiak egyre aktívabbá váltak, és a félidő végére növelni is tudták előnyüket.

45+1. perc: Völgyi viszi a labdát a tizenhatos vonalán, felvágják, szabadrúgás. Huszárik a rövid felsőre teker, mindenki gólt kiált… de sajnos csak oldalháló. És szünet.

42. perc Kettős csere a Dabasnál. Érezhető a Volán-fölény a kiállítás óta, s hogy csapata a félidő végére teljesen szét ne essen, Keresztúri András lehozza eddigi két legveszélyesebb emberét: Volenszki és Csendes helyett Sápi és Feczesin a pályán.

39. perc: GÓÓÓL!!! Vágót letaglózzák tizenhatos baloldalánál. A megítélt szabadrúgást Huszárik élesen lövi be a hosszúra, ahol a kapu közelében egyedül álldogáló Grünvald könnyedén és szép mozdulattal a bal sarokba bólint; 2-0!

35. perc: Csendes lecsúszott jobblábas lövése a hazai felső lécet érintve vágódik a kapu mögé.

32. perc: Kiállítás! Keresztúri András idegessége átragadhatott játékosaira. Egy ártalmatlan szituációt követően Lendvai rúgott utána az egyik szegedi játékosnak, ami miatt Mozsár játékvezető azonnal az öltözőbe zavarta.

31. perc: Mozsár Gergely már sokadjára figyelmezteti Keresztúri Andrást, a vendégek edzőjét folyamatos reklamálásai miatt.

30. perc: Dabasi helyzet! Gyors támadás a bal oldalon, a begurított labda a tizenhatosnál találja meg Szűcsöt, aki lendületből, kapásból rásuhintja, Dongó hatalmasat vetődik, és öklözve ment.

28. perc: Az elmúlt percekben küzdelmes mezőnyjáték zajlik a pályán, birkóznak egymással a felek, de nem jutnak el a kapukig.

19. perc: GÓÓÓL!!! A bal oldalon Beretka iramodik meg, középre játszik a tizenhatos előterében helyezkedő Völgyinek, aki továbbtolja a labdát az érkező Huszáriknak, ő pedig 18-19 méterről jobbal laposan a jobb alsóba lő. Vezetünk; 1-0!

17. perc: Az első valamirevaló hazai helyzet. Vágó passza után Völgyi Roland fordul rá a kapura, és 10-12 méterről lő, de mellé.

16. perc: Újabb vendégszabadrúgás 30 méterről, de a minősíthetetlenül rossz lövést belsővel a szegedi sorfalba pofozza Volenszki.

14. perc: Vendégszabadrúgás 22 méterről jobbról, Volenszki becsavart labdáját Dongó senkitől sem zavartatva könnyedén a mezőnybe öklözi.

13. perc: Eddig nem sok minden történik a mérkőzésen, mindkét csapat sok hibát vét, helyzetek még nem alakultak ki, egyik kapu sem forgott veszélyben.

5. perc: A csapatok egyelőre ismerkednek egymással, csendes, tapogatózó játék zajlik a pályán.

1. perc: Mozsár játékvezető sípszavára a Volán indítja útjára a labdát.

A hazaiak a hagyományos kék-fekete, míg a vendég dabasiak tiszta fehér mezben lépnek pályára.

Tovább olvasom

Sport

Anyai örömök elé néz Márton Anita súlylökő

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pinyo.jpg

Megjelent:

Szerző:

Februárra várják férjével első gyermeküket.

Tovább olvasom

Sport

Továbbra is pont nélkül az SZVSE

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pinyo.jpg

Megjelent:

A hétközi fordulóban 3-1-re kikaptak a vasutasok.

Tovább olvasom

Sport

Sima győzelemmel kezdte felkészülését a MOL-Pick Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pinyo.jpg

Megjelent:

Szerző:

Mario Sostaric szerezte az idény első gólját – a Dabas ellen.

Tovább olvasom

Aktuál