Labdarúgás: Csongrádon is veretlen maradt a SZVSE

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Itt a nagy bravúr: döntetlent játszott a fiatal SZVSE-Gyálarét a tavalyi bajnok Csongrád otthonában a labdarúgó megyei I. osztály 11. fordulójában. A vasutasok továbbra is veretlenek, ami igazán figyelemreméltó.

A játéknap rangadóját Csongrádon rendezték meg, ahol a jelenleg második hazaiak a negyedik SZVSE-Gyálaréttel csaptak össze. A két veretlen csapat csatájában egy árnyalattal a tavalyi bajnok tűnt esélyesebbnek, de Hegyesi Zsolték is fogadkoztak, megcibálják az oroszlán bajszát.

A nemzeti ünnepen aztán izgalmas, színvonalas, változatos összecsapást láthattak a nézők. Mindkét együttes szerette volna megszerezni a három pontot, s sokat is tett azért. A jó iramú első játékrészben két gól esett: előbb Ruzsinszki Ferenc révén vezetést szereztek a csongrádiak, majd Dürgő Péter passzából Hegyesi Zsolt egyenlített (nyolcadik találatát érte el a szezonban). Érdemes megemlíteni, hogy a címvédő gárda összesen második alkalommal kapitulált ebben a pontvadászatban. Bíró Mihály kapus legutóbb szeptember 5-én, Röszkén volt kénytelen maga mögé nyúlni, akkor Tanács Attila a 77. percben mattolta őt. Azóta öt teljes találkozón nem kapott gólt, mintegy 500 percen át. Visszatérve azonban a szombati derbihez: a második félidőben is adódtak lehetőségek mindkét kapu előtt, de a hálók már nem zörögtek, maradt a döntetlen.

A még mindig veretlen SZVSE-Gyálarét (négy győzelem és hét döntetlen a mérleg) jelenleg 19 ponttal áll a tabella ötödik helyén (megelőzte őket több győzelme révén a Mindszent), ám elébük kerülhet még az Ásotthalom is, ha vasárnap nyer Kiskundorozsmán. A következő fordulóban könnyebbnek látszó feladat vár a Bóka-legényekre: október 30-án (szombaton) 14.30-kor a tizenharmadik Csanádpalotát látják vendégül Gyálaréten.

A labdarúgó megyei I. osztály 11. fordulójában:

Csongrád TSE –SZVSE-Gyálarét 1-1 (1-1). Csongrád, vezette: Orosz Kornél.
Csongrád: Bíró – Bánfi, Borák (Bárdos), Polyák, Boldizsár, Sarusi (Boldog), Lévai, Deli, Lekrinszki (Czibolya), Ruzsinszki, Bertók. Vezetőedző: Keller Mihály.
SZVSE: Reguli – Csobán K., Hegyesi Á., Ágoston, Virág, Fröhlich, Simon, Beleznai (Környei), Dürgő, Hegyesi Zs., Kozma. Vezetőedző: Bóka Ferenc.
Gólszerző: Ruzsinszki, illetve Hegyesi Zs.

Bóka Ferenc: „Nagyon jó iramú, küzdelmes, hullámzó meccset vívtunk a Csongráddal. Mindkét csapat előtt számtalan helyzet adódott, s úgy érzem, a lehetőségek alapján akár még győzhettünk is volna egy kis szerencsével. Természetesen rendkívül boldogok vagyunk, hogy a bajnok otthonából tudtunk elhozni egy pontot, s tizenegy fordulót követően is veretlenek maradtunk. A Csongrád egyértelműen kiemelkedett azok közül, akikkel eddig találkoztunk, büszke vagyok a játékosokra, az egész CSAPAT kiválóan teljesített. Szeretném még megjegyezni: a játékvezető a mezőnyben jól ítélkezett, ám úgy érzem, két esetben a kárunkra tévedett, mikor piros lapot adhatott volna a hazaiaknak.”

Előző sztori

Labdarúgás: hibázott az UTC, büntetett a Kistelek

Következő sztori

Vélemény: Vérszegény jelentés a véres októberről